Nieuws

Bigstock Airplane In The Cloudy Sky P 28825064 RESIZED2

Zonder zorgen op reis!

De zomervakantie is officieel gestart en dan verlangen we allemaal naar een welverdiende vakantie. Niets is zo ontspannend om er even tussenuit te zijn en dat mag wel wat kosten, zo blijkt. Volgens statistieken van de Europese Unie trekken Belgen het vaakst naar het buitenland. Een vakantie duurt ook gemiddeld 7,1 dagen. We behalen zo een derde plaats in de Europese ranglijst. Dat blijkt uit onderzoek van Quartz.

Het mag dus wat kosten, maar je wil dan wel dat het de moeite wordt. Een vakantie zonder zorgen en even ontsnappen aan alle drukte. Of het nu een citytrip, een verblijf dichtbij of een verre reis is. Vertrek goed voorbereid dankzij deze tips!

1. Identiteitskaart

Zonder paspoort, geen vakantie. Check daarom of je identiteitskaart nog geldig is of vraag tijdig je internationale reispas of visum aan. Ook de kinderen hebben een paspoort nodig.
Een tip: maak van alle officiële documenten, zoals je identiteitskaart, reispas en rijbewijs, een kopie.

2. Bankkaart

Je bankkaart maakt het betalen in het buitenland snel en gemakkelijk, maar neem steeds wat contant geld mee. Houd ook het nummer van Card Stop bij de hand.

3. Checklist

Maak vooraf een checklist met alles wat je wil meenemen. Zo gaat het inpakken des te vlotter, want je vakantie begint al bij het maken van je koffer, toch? Voorzie ook een kleine reisapotheek in je bagage. Zo moet je op je bestemming niet meteen naar de apotheek hollen. Houd waardevolle dingen of spullen die je tijdens je trip nodig hebt, apart als handbagage.

4. Het thuisfront

Laat altijd een telefoonnummer en adres achter waarop familie en vrienden je kunnen bereiken.

5. Klaar?

Dan kunnen we vertrekken! Op de luchthaven kom je best twee uur voor vertrek aan. Zo ben je zeker op tijd en moet je je niet haasten.

Reisagent

Zijn deze tips jou genoeg bekend en weet je zelf hoe belangrijk een geslaagde vakantie is? Wil je mensen helpen bij het organiseren van hun reis? Kijk dan snel naar onze opleiding reisagent. In slechts vijf lessen leiden wij je op tot een erkende reisagent. In de opleiding ligt de nadruk op de praktijk, maar geraak je ook onder meer bekend met het binnen- en buitenlandse toerisme en specifieke termen uit de luchtvaart. Na vijf weken kan je met een erkend diploma meteen aan de slag als reisagent. Zo breng jij vakantiegangers een beetje dichter bij hun droombestemming.

Bronnen:
deredactie.be, Metro, Het Nieuwsblad

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!