KMO-portefeuille

kmo portefeuille avondonderwijs kmo portefeuille avondschool kmo portefeuille volwassenenonderwijs kmo portefeuille lessen opleiding cursus

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid in het kader van de ondernemersportefeuille. Hierdoor geniet je van gedeeltelijke terugbetaling van je inschrijvingsgeld.

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel waarmee kleine en middelgrote ondernemingen opleidingen kunnen betalen. Ondernemingen met een actief ondernemingsnummer komen in aanmerking.

KMO portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkend opleidingsverstrekker van het Vlaamse Gewest. Daarom krijgen in Vlaanderen gevestigde ondernemingen en zelfstandigen een subsidie van 30 of 40% op het inschrijvingsgeld (naargelang de grootte van de kmo) wanneer zij binnen onze organisatie een cursus volgen. Bovendien kan de onderneming de kosten van de opleiding inbrengen in de boekhouding.

Je kan deze KMO-portefeuille aanvragen via de Vlaamse Infolijn of op het gratis telefoonnummer 1700 of mail kmoportefeuille@vlaanderen.be

Let wel op!

Bij een betaling via kmo-portefeuille duurt het soms tot een tweetal maanden vooraleer de school jouw inschrijvingsgeld heeft ontvangen. Je kan je ook onmiddellijk voor een cursus inschrijven door het inschrijvingsgeld over te maken op de rekening van de school. Je aanvraag dient ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de prestaties te gebeuren. Wanneer de school de subsidie heeft ontvangen, kunnen we dan het inschrijvingsgeld terug storten op jouw rekening.

Stappenplan aanvraag ondernemersportefeuille

1. Wanneer je je wenst aan te melden bij KMO-portefeuille voor de aanvraag van de ondernemingsportefeuille, dien je over een federaal token of e-id te beschikken. Als je nog geen federaal token in jouw bezit hebt, dan kan je dit hier aanvragen.

Hier kan je je registreren met een gebruikersnaam en een paswoord. Na deze registratie ontvang je een e-mail. Deze dien je te beantwoorden om jouw gebruikersnaam en paswoord te activeren. Vervolgens krijg je jouw token per post toegestuurd. Dit neemt doorgaans maximaal twee dagen in beslag.

Heb je al een federaal token of e-id, dan kan je je registreren via www.kmo-portefeuille.be. Je kiest er ‘KMO-portefeuille’. De registratie doe je best aan de hand van jouw ondernemingsnummer.

2. Je doet een projectaanvraag, samen met je inschrijving aan de school. Het erkenningsnummer van de school is DV.O 200500. Je aanvraag dient ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de prestaties te gebeuren. Indien je de aanvraag te laat doet, kan je project geweigerd worden. Als factuurvermelding geef je de naam van je opleiding en de startdatum in.

3. Je wordt gevraagd om jouw aandeel (60 of 70%) te storten aan Sodexo. Je hoeft geen BTW te berekenen op het inschrijvingsgeld, vermits wij als erkend opleidingsverstrekker vrijgesteld zijn van BTW.

4. De overheid stort vervolgens het resterende bedrag bij. Van zodra het geld in de portefeuille zit, kan je de opdracht geven tot betaling van de factuur aan de school. Je dient dus nogmaals in te loggen in het systeem en uitdrukkelijk de opdracht tot betaling te geven.

5. Van zodra de betaling door de school is verwerkt, ontvang je van ons een betalingsbewijs. Indien je het inschrijvingsgeld al op voorhand aan ons had overgeschreven, is dit het moment waarop je het terugkrijgt.

Wens je meer informatie over de criteria voor de aanvraag van de kmo-portefeuille, dan verwijzen we je graag door naar de website van de Vlaamse Overheid.


Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!