Nieuws

Shutterstock 85474693

Weg met examenstress!

We hebben het allemaal ooit ervaren: examenstress! Knikkende knieën en blackouts, terwijl je de leerstof eigenlijk perfect onder de knie hebt. Allesbehalve stimulerend voor goede resultaten. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige trucjes om examenstress het hoofd te bieden en een uitmuntend resultaat te bereiken. Wij namen een kijkje in onze cursus Stresscoach en zetten enkele handige tips voor jullie op een rijtje!

Realistische verwachtingen

In de eerste plaats is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de doelen en verwachtingen die je jezelf oplegt realistisch en haalbaar zijn. Laat je hierbij ook niet te hard beïnvloeden door je omgeving maar doe waar jij je goed bij voelt. Op die manier zal je veel fierder zijn op jezelf als je uiteindelijk je goede resultaten behaald hebt!

Gezonde voeding

Een stevig ontbijt en enkele gezonde tussendoortjes zijn altijd de sleutel tot succes. Ongezond eten, en dan vooral fastfood, kan niet enkel tal van lichamelijke maar ook psychische problemen met zich meebrengen. Deze emotionele problemen zorgen er mee voor dat je kwetsbaarder bent voor stress. Kies dan ook voor een gezonde en evenwichtige voeding en wees de stress te snel af!

Voldoende beweging

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Deze zegswijze gaat al terug tot in het Oude Rome maar blijft ook vandaag nog van toepassing. Dagelijks voldoende bewegen is niet enkel goed voor de gezondheid maar houdt ook je stresssysteem in evenwicht. Lichaamsbeweging zorgt bovendien ook voor een gevoel van kalmte en ontspanning. Zo ga je de stress meteen te lijf!

Slaap en ontspanning

Tot slot is het vooral belangrijk om voldoende rust en ontspanning in te bouwen. Wie opgewekt en zonder zorgen door het leven wil gaan, kan er best voor zorgen dat hij voldoende energie heeft om er elke dag opnieuw tegenaan te gaan. Een tekort aan slaap zorgt er namelijk voor dat je gevoeliger bent voor stress. Geef stress dan ook geen kans en luister naar je lichaam.

Wil jij ook zonder stress door het leven gaan of wil je anderen coachen om volledig in balans door het leven te gaan? Schrijf je dan in voor de professionele cursus Stresscoach en zet de eerste stap naar een stressvrije toekomst!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!