Voordelen

voordelen avondonderwijs voordelen avondschool voordelen cursus opleiding voordelen volwassenen onderwijs

Erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid


opleidingscheques

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de ondernemersportefeuille. Hierdoor geniet je van gedeeltelijke terugbetaling van je inschrijvingsgeld. Door deze erkenning biedt het Centrum voor Avondonderwijs VZW haar studenten een voordelige opleiding.

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW organiseert opleidingen voor zowel de beschermde beroepen (schoonheidsspecialiste, voetverzorger, masseur, kapper, aannemer, elektricien, kok-restauranthouder) als voor de vrije markt gereguleerde beroepen (grafisch vormgever, gezondheidsconsulent,…).

Kies je voor een opleiding met betrekking tot een voor de vrije markt gereguleerd beroep? Dan leg je een examen af aan onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Volg je een opleiding die leidt tot een beschermd beroep? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Professionele docenten

Onze school is een echte Ondernemersschool. Al onze docenten zijn mensen die minimaal enkele jaren ervaring hebben als ondernemer binnen hun vakgebied. Zij zullen je dan ook de echte praktijk aanleren die je nodig hebt om te kunnen werken binnen de sector. Bovendien zullen de docenten je extra startersinformatie geven, bijvoorbeeld over hoe je je eerste klanten zoekt of welke prijzen je kan aanrekenen. Dit maakt onze school zo uniek in de Benelux. Wil je zelf les geven aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW? Bekijk dan snel de openstaande vacatures. We zijn steeds op zoek naar nieuwe gemotiveerde lesgevers om het cursusaanbod uit te breiden.

Laagste inschrijvingsgeld

Wie studeert aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW doet dit op de meest voordelige manier. Door de grootte van onze school kunnen we heel goedkoop gespecialiseerde opleidingen aanbieden. Bovendien is de school erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid waardoor werknemers die in Vlaanderen of Brussel wonen gebruik kunnen maken van de subsidiemaatregelen van de de overheid. Zo bespaar je tot 40% op je inschrijvingsgeld met de KMO portefeuille.

Subsidies voor zelfstandige ondernemers

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid in het kader van de ondernemersportefeuille. Dit betekent dat je het inschrijvingsgeld van de opleidingen ook kan betalen met de KMO-portefeuille (zelfstandige ondernemers).

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel waarmee kleine en middelgrote ondernemingen opleidingen kunnen betalen. Enkel ondernemingen met een actief ondernemingsnummer komen in aanmerking.

opleidingscheques

Erkend diploma

Alle diploma’s van het Centrum Voor Avondonderwijs VZW zijn erkende diploma’s waarmee je aan de slag kan als werknemer (arbeider of bediende) of als zelfstandig ondernemer. Dit wil zeggen dat al onze diploma’s voldoen aan de vestigingswet of aan de andere regels met betrekking tot dat specifieke beroep. Nadat je succesvol je examen hebt afgelegd, behaal je van iedere opleiding een diploma, een certificaat of een getuigschrift waarmee je kan solliciteren als werknemer of starten als zelfstandige, indien je in het bezit bent van een attest bedrijfsbeheer.

Voor iedereen op niveau

Al onze opleidingen zijn voor iedereen toegankelijk. De cursussen zijn zeer helder geschreven op een toegankelijk niveau, zonder afbreuk te doen aan de inhoud van de cursus. De opleidingen zijn bovendien zeer praktijkgericht, zodat je zeker de kennis opdoet die nodig is om het beroep of activiteit uit te oefenen als werknemer, zelfstandige of als hobby. Wanneer je toch een zekere voorkennis zou moeten hebben staat dit uitdrukkelijk bij de betreffende opleiding vermeld.

Examengarantie

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW staat bekend om haar cursussen die van zeer hoge kwaliteit zijn. Al onze docenten zijn ervaren lesgevers die hun strepen hebben verdiend binnen hun vakgebied. Aan het einde van elke opleiding leg je een examen af. Ben je geslaagd? Je behaalt een erkend diploma! Niet onmiddellijk geslaagd? Met jouw persoonlijk opleidingsconsulent plan je kosteloos je herexamen in. Samen zorgen jullie ervoor dat het je de tweede keer wel lukt!

Gratis proeflessen

Voor elke opleiding vind je op deze site gratis hoofdstukken die je kan downloaden. Zo ben je zeker van de inhoud van de opleiding en heb je een perfect beeld van wat je van de opleiding kan verwachten. Je kan ook elke werkdag langskomen in onze secretariaten in Antwerpen, Gent of Hasselt om de volledige cursus in te kijken.

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!