Veelgestelde vragen


Algemeen

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW, afgekort CVA, is één van de belangrijkste opleidingsverstrekker van België en Nederland op het gebied van volwassenenonderwijs. De opleidingen worden gegeven door professionele docenten die allemaal hun strepen hebben verdiend binnen hun vakgebied. Ons doel? Jobgerichtheid. Als je bij ons je diploma behaalt, moet je nadien in het werkveld als werknemer of zelfstandige kunnen starten.

Via onze school kan je cursussen volgen die je voorbereiden op een nieuwe carrière binnen diverse bedrijfssectoren. Onze avond- en weekendopleidingen zijn ontwikkeld door zelfstandige ondernemers en docenten met jarenlange ervaring in de praktijk. Je bent dus verzekerd van professioneel onderwijs door echte ervaringsdeskundigen.

Daarnaast organiseren we ook opleidingen m.b.t beschermde beroepen als voorbereiding op de examens van de centrale examencommissie van de Vlaamse of Brusselse overheid. Wanneer je als zelfstandige wil starten in een beschermd beroep, heb je daarvoor een vestigingsattest nodig en een attest Bedrijfsbeheer. Deze verpliching vervalt op 01/09/2018.

Voor het volledige aanbod van onze cursussen klik je hier.

  • Centrale secretariaat Antwerpen: Frankrijklei 127 - 2000 Antwerpen Geopend van maandag tot vrijdag van 9u30 tot 21u30. Op zaterdag van 11u tot 16u. Zondag is het secretariaat gesloten. Je kan tijdens de openingsuren steeds langskomen voor advies of voor het inkijken van een cursus. Tel: 0032 3 292 33 33 .
  • Campus Brussel:Koningsstraat 203 - 1210 Brussel Geopend van maandag tot vrijdag van 10u tot 17u.
  • Campus Gent: Oude Brusselseweg 125 - 9050 Gentbrugge Geopend van maandag tot vrijdag van 10u tot 17u.
  • Campus Hasselt: Simpernelstraat 27 - 3511 Kuringen Geopend van maandag tot vrijdag van 10u tot 17u.