Sport

Sport

Wil jij mensen helpen die méér willen bewegen dan enkel de dagelijkse wandelingen naar de printer op het werk? Of wil je sporters begeleiden naar topprestaties met gepaste sportmassages of voeding? Dan ben jij helemaal klaar voor een van onze opleidingen in de wereld van Sport & Beweging.

Dankzij onze cursussen, samengesteld door vakexperts, bereid je je voor op een schitterende carrière in de sportieve wereld. Zo help je met jouw kennis van trainingsschema’s en voedingspatronen zowel de beginnende als doorgewinterde sporter vooruit.

Klaar om uit de startblokken te schieten? Kies hieronder dan jouw favoriete groepsles, virtual class of thuiscursus en schrijf je snel in! Zo start je meteen aan jouw dynamische en sportieve opleiding.


allSubthemesWithinTheme Sport

Professional yoga

Professional yoga

3 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Sportcoaching

Sportcoaching

9 homestudies, 14 fgroupcourses, 7 cpvirtualclasses

Sportmanagement

Sportmanagement

2 homestudies, 6 fgroupcourses, 5 cpvirtualclasses

Sportmassage

Sportmassage

2 homestudies, 8 fgroupcourses, 5 cpvirtualclasses

Sportprestaties

Sportprestaties

5 homestudies, 8 fgroupcourses, 5 cpvirtualclasses

Sportverzorging

Sportverzorging

3 homestudies, 5 fgroupcourses, 4 cpvirtualclasses

Trainingsmethoden

Trainingsmethoden

4 homestudies, 6 fgroupcourses, 4 cpvirtualclasses


beSureOfYourFuture

Sta jij te popelen om mensen te begeleiden die meer willen bewegen? Geloof jij in een gezonde geest in een gezond lichaam? Dan ben je met een opleiding in het thema Sport aan het juiste adres! Steeds meer sporters zoeken mentale en fysieke begeleiding en motivatie om hun doelen te bereiken en hun grenzen te verleggen. Succes gegarandeerd!

De fitnessinstructeurs die onze klanten begeleiden, hebben stuk voor stuk een cursus bij jullie gevolgd. En dat loont. Sporters in onze fitness zien sneller resultaat en blijven ook langer gemotiveerd. Bovendien combineer je de cursus makkelijk met je werk- en gezinssituatie. Je studeert hoe je zelf wil, volledig op eigen tempo. - employerSpeaks

Sport

trendsCapitalized

De gezondheidscultuur zit in de lift … of neemt de trap. Steeds meer mensen zien in dat fysieke gezondheid leidt naar een weerbaardere geest. Het is een ontsnapping aan de drukte van de dag. Daarnaast biedt een gezond lichaam een langer en gelukkiger bestaan. Zowel jong en oud is aan het sporten gegaan. En velen van die nieuwe en ook oude sporters zoeken de motivatie en begeleiding om van hun gezonder leven een succes te maken. Een belangrijke nieuwe trend is dat we allerlei verschillende sporten willen combineren voor het beste resultaat. Dat gaat van een klasje yoga tot een boksles.

Sport, hundredPercentOfTheTime

We hebben allemaal de sportmicrobe te pakken. Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om zichzelf te motiveren en hun sportniveau te verhogen. De fitness ligt bij de meesten ook deels thuis, en parken en bossen vormen onze looppistes. Als coach of instructeur heb je dan ook veel meer mogelijkheden dan alleen de fitnesszaal. Daarnaast is er nog veel veranderd op het gebied van sport en bewegen. Sporters kiezen er ook vaker voor om sportactiviteiten individueel of in kleinschalig verband te beoefenen. Het palet aan sporten wordt steeds groter en meer divers, waarbij ook sporten komen en gaan als gevolg van rages.

Sporten helpt me om mijn innerlijke rust te vinden. Daarom besloot ik een opleiding yoga-instructeur te volgen. Je leert je lichaam, geest en gevoel beheersen, zodat je je ontspant en je gezondheid op die manier positief beïnvloed wordt. Ik doe eindelijk wat ik al heel mijn leven wou doen. Ik ben op zelfstandige basis aan de slag als yoga-instructeur. Daar ben ik eeuwig dankbaar voor. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Professionele sportcoaches, mental coaches, sportmasseurs, sportvoedingsadviseurs, wielercoaches, kortom mensen met een rugzak vol kennis, worden vaak gevraagd. Vanuit het werkveld is er een sterke vraag naar mensen met een diploma. Mensen met vakkennis. Dankzij onze cursussen, samengesteld door vakexperts, bereid je je voor op een schitterende carrière in de sportieve wereld. Zo help je zowel de beginnende als doorgewinterde sporter vooruit.

niceToKnowHeader

  • Mensen die genoeg bewegen, winnen tot wel 80 procent spiermassa tegen hun 65ste levensjaar.
  • Uit onderzoek blijkt dat muziek en motiverende speeches je sportprestatie bevorderen. Ook als je die beluistert nog voor je moet beginnen.
  • Tijdens het sporten komt er telkens een geluksstofje vrij: dopamine.
  • Wanneer je wil afvallen, is voeding even belangrijk als sport: meer proteïne is een must.