Voetverzorging

Voetverzorging

Wil jij onze voeten, die ons de hele dag van hot naar her brengen, verwennen met een deugddoende pedicure? Lijkt het je fantastisch om rugpijn of hoofdpijn te behandelen door een bepaald punt op de voeten te behandelen tijdens een sessie voetreflexologie? Volg dan een van onze fantastische en praktijkgerichte opleidingen die jouw volledig en professioneel inwijden in de wereld van de Voetverzorging.

Dankzij onze opleidingen leer je alle technieken om jezelf om te scholen tot een expert in je vakgebied. En dat op basis van de uitgebreide cursussen van docenten die elke ontwikkeling in je vakgebied op de voet volgen. Zo voer je in een handomdraai de meest deugddoende behandelingen voor ieders voeten uit.

Maak je keuze uit onze boeiende groepsstudies, virtual classes en thuiscursussen en specialiseer jezelf om in de uiterst interessante sector van schoonheid en verzorging aan de slag te gaan. Zo laat je al jouw klanten binnenkort weer op wolkjes lopen!


allSubthemesWithinTheme Voetverzorging

Cosmetische pedicure

Cosmetische pedicure

1 homestudy, 2 fgroupcourses, 1 virtualclass

Medische pedicure

Medische pedicure

5 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Reflexologie

Reflexologie

2 homestudies, 6 fgroupcourses, 3 cpvirtualclasses

Voetmassage

Voetmassage

2 homestudies, 6 fgroupcourses, 4 cpvirtualclasses


beSureOfYourFuture

Als professioneel voetverzorger ben je in staat om voeten gezond te maken en te houden. Dankzij onze opleidingen leer je alle technieken om je cliënten op wolkjes te doen lopen! Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om aan de slag te gaan als zelfstandige voetverzorger of als verkoper of verkoopster in gespecialiseerde zaken met voetverzorgingsproducten. Jij bepaalt!

Onze voeten krijgen veel te verduren. Daarom is voetverzorging uitermate belangrijk. Veel mensen krijgen te maken met bijvoorbeeld eelt, ingescheurde nagels en kloven. Maar liefst 20% van alle Belgen krijgt jaarlijks te maken met voetklachten. Gelukkig beschouwen steeds meer mensen voetverzorging als basis lichaamsverzorging, wat de vraag naar goede voetspecialisten sterk doet stijgen. - employerSpeaks

Voetverzorging

trendsCapitalized

Voetverzorging is alomtegenwoordig. De werkmogelijkheden zijn uiteenlopend. Door de steeds verouderende bevolking en een toename van diabetespatiënten, is de vraag naar goed opgeleide voetverzorgers enorm gestegen. Ook mannen vinden voetverzorging steeds belangrijker: of ze nu een pijnlijk voetprobleem hebben of vallen in de categorie metroman, steeds meer mannen weten de weg naar het salon. Ook voor een pedicure. Daarnaast spelen sociale media een steeds belangrijkere rol: verschillende influencers en bekende personen zijn toonaangevend bij de trends voor de voeten, waardoor steeds meer mensen ook kiezen voor een professionele verzorging.

Voetverzorging, hundredPercentOfTheTime

Voetverzorging is hot! Elk jaar opnieuw zijn er nieuwe trends en marktontwikkelingen die relevant zijn voor bedrijven, merken en professionals in de schoonheidsbranche. Hoe zorg je ervoor dat klanten voor jou kiezen? Hou jezelf op de hoogte van laatste innovaties om relevant te blijven en uit te groeien tot een succesvolle ondernemer. Duurzaamheid wint ook in deze sector aan populariteit. Mensen consumeren steeds kritischer. In salons is er daardoor een groeiende vraag naar biologische skincare en voetverzorging. Door daarop in te spelen, behoud je jouw huidige klanten en spreek je ook een nieuw segment van bewuste consumenten aan. Daarnaast willen mensen dat hun voeten er het hele jaar door goed uitzien, ook in de winter. Dat valt te verklaren door de wekelijkse sportlessen, saunabezoekjes, jaarlijkse zonvakanties en de open schoenen die worden gedragen op events.

Na een goede behandeling zien voeten er een stuk mooier uit en voelen ze zachter aan. Klanten lopen gelukkiger en zelfverzekerder de deur uit, en dat geeft mij enorm veel voldoening. Dit vind ik ook zo fijn aan mijn beroep. Ik houd van direct zichtbare resultaten en dat is bij voetverzorging zeker het geval. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Als je aan de slag wilt gaan met voetverzorging, dan is het belangrijk om een professionele basis te hebben. Een gespecialiseerd voetverzorger doet meer dan een basis voetverzorging. Je staat in voor de preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen, alsook professionele adviesverlening over goede schoenen en voethygiëne. Je maakt komaf met kwaaltjes en andere aandoeningen. Onze voeten dragen ons lichaam, volg daarom een opleiding om er maximaal aandacht aan te besteden!

niceToKnowHeader

  • Voetreflexologie is belangrijk voor een goede gezondheid: al onze lichaamsdelen worden namelijk weerspiegeld in de voeten.
  • We zetten gemiddeld 8.000 tot 10.000 stappen per dag. In een mensenleven is dat gemiddeld 185.000 kilometer, meer dan vier keer de wereld rond.
  • Ongeveer 60% van de bevolking heeft ooit voetverzorging nodig gehad.
  • De juiste schoenen dragen is enorm belangrijk om ingegroeide teennagels te voorkomen.