swcMainP1 swcMainP2 swcMainP3
Bruxelles / Brussel, Mons swcAndOther 41 swcOtherLocations
swcEarliestStartingDate 10/10/2024
French (BE) , Dutch (BE)
swcOnlineLearningViaEcampus
swcStartWhenever
French (BE), Dutch (BE)
swcVirtualClassroomInEcampus
swcEarliestStartingDate 02/12/2024
French (BE) , Dutch (BE)
swcQuote1 swcQuote2
Opleidingsadviseur
Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW, afgekort CVA, is één van de belangrijkste opleidingsverstrekkers van België en Nederland op het gebied van volwassenenonderwijs. De opleidingen worden gegeven door professionele docenten die allemaal hun strepen hebben verdiend binnen hun vakgebied. Ons doel? Jobgerichtheid. Als je bij ons je diploma behaalt, moet je nadien in het werkveld als werknemer of zelfstandige kunnen starten.
Via onze school kan je cursussen volgen die je voorbereiden op een nieuwe carrière binnen diverse bedrijfssectoren. Onze avond- en weekendopleidingen zijn ontwikkeld door zelfstandige ondernemers en docenten met jarenlange ervaring in de praktijk. Je bent dus verzekerd van professioneel onderwijs door echte ervaringsdeskundigen.
Voor het volledige aanbod van onze cursussen klik je hier.
Je bent welkom op de volgende campussen. Kijk voor de openingsuren op deze pagina.
We hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Iedereen is uiteraard welkom. Ook minderjarigen kunnen deelnemen als ze toestemming hebben van de ouders.
Het Centrum voor Avondonderwijs streeft de beste kwaliteit na. Onze school is ISO 9001:2015-gecertifieerd, waardoor alle procedures i.v.m. cursusmateriaal, lokalen, docenten en werking van het secretariaat regelmatig via een strenge externe audit worden gecontroleerd. Zowel onze medewerkers als onze docenten nemen jouw opleiding zeer persoonlijk. Ze spannen zich elke dag in om jou de beste kwaliteit te bieden. Als je toch een opmerking hebt, vragen we je om zo snel mogelijk contact op te nemen met ons centrale secretariaat in Antwerpen. Dit kan -indien gewenst- anoniem.
Op het einde van je cursus krijg je de kans om via het evaluatieformulier de cursusinhoud en de docent rechtstreeks te evalueren. We hechten hier veel belang aan, dus vul dit formulier zeker zorgvuldig in.
Tot slot kan je met feedback, in positieve of negatieve zin, ook steeds terecht op het feedbackformulier. Deze feedback komt terecht bij een speciaal opgeleide medewerker die je commentaar verwerkt en desgewenst de nodige actie onderneemt. Negatieve feedback wordt steeds met de directie besproken. We doen ons uiterste best om je een geslaagde opleiding aan te bieden en streven elke dag naar een verbetering van onze kwaliteit. Alle commentaar en voorstellen zijn dan ook van harte welkom.
Je neemt met ons contact op via het contactformulier of via de chatfunctie op deze website. Vragen van administratieve aard en vragen over de inhoud van de opleiding worden door de Organisatie beantwoord binnen een termijn van 10 werkdagen, gerekend vanaf de datum van ontvangst.
Ja, je kan onze lokalen huren via de website School Te Huur. Je kan er alle lokalen bekijken en onmiddellijk boeken.
Je kan steeds langskomen in één van onze campussen om cursussen in te bladeren of vragen te stellen.
Het Centrum voor Avondonderwijs heeft een team van professionele docenten die allemaal actief zijn als ondernemer binnen hun vakgebied. Als docent heb je minimaal 3 jaar ervaring als zelfstandige in hoofdberoep of 5 jaar ervaring in bijberoep. Om les te kunnen geven, moet je beschikken over de nodige pedagogische kwalificaties of reeds ervaring hebben als lesgever. Om de kwaliteit van onze opleidingen te waarborgen, verkiezen we mensen die bij ons een opleiding hebben gevolgd, met voortreffelijke cijfers zijn afgestudeerd, en ook minimaal drie jaar professionele praktijkervaring hebben opgedaan als zelfstandige. Klik hier om onze openstaande vacatures te bekijken.
Indien je ons team van professionele docenten of medewerkers wil versterken, stuur je eerst je cv en motivatiebrief naar vacatures@centrumvooravondonderwijs.be. Je krijgt een e-mail wanneer je sollicitatie wordt weerhouden. De strenge selectieprocedure bestaat uit een kennismakingsgesprek van 2 uurtjes, een testles van 1 uur en een derde selectieronde waarbij je vakkennis en praktijkervaring door andere docenten wordt getoetst. Voor de praktijkvakken breng je tijdens de laatste ronde ook een model mee om bijvoorbeeld een creatieve make-over te maken.
We bieden verschillende opleidingen van kortere duur aan, zonder veel theorie. Er wordt gefocust op wat je echt moet kennen en kunnen om praktisch aan de slag te gaan. Zo haal je snel een waardevol diploma zonder jaren te studeren. We verwachten wel dat je zelf thuis ook nog enkele uurtjes studeert. We raden ook aan om tijdens je opleiding stage te lopen.
Onze studenten doen zo’n drie tot zes maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op vier tot zes uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen.
Onze studenten doen zo’n drie tot zes maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op vier tot zes uur studeren per week, inclusief huiswerk. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen.
Het Centrum voor Avondonderwijs heeft zo'n 3000 startdata per jaar. Je krijgt hier een overzicht (met zoekfunctie) van alle startdata op alle campussen. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Bekijk deze pagina dus regelmatig opnieuw.
Je volgt meestal één keer in de week les tijdens een ochtend- of avondcursus. Als je bijvoorbeeld kiest voor een cursus van 5 lessen die start op woensdagavond, dan heb je 5 achtereenvolgende woensdagavonden les. Sommige cursussen gaan alleen door in het weekend en kunnen een volledige dag duren.
Naast de planning op onze site staan alle exacte data ook in onze infobrochures of gratis hoofdstukken, die je via mail toegestuurd krijgt, vermeld. Na je inschrijving en de betaling van het cursusgeld krijg je ook een bevestigingsbrief toegestuurd met daarin de data van de lessen.
Hieronder vind je alle startdata van de groepslessen en stages. De meeste cursussen vinden één keer per week plaats op dezelfde weekdag als de startdatum. De overige cursussen worden gegeven gedurende een volledige dag of een weekend.
Je kan met al je vragen, opmerkingen en suggesties terecht op het secretariaat van de school. Onze medewerkers doen hun uiterste best om voor jou steeds de beste oplossing te vinden. Je kan je opmerkingen of suggesties ook via het feedbackformulier doorgeven.
Aan het einde van een groepscursus krijg je bovendien een evaluatieformulier waarin jij je mening kan geven over de cursus, de communicatie, de docent, enzovoort.
Tijdens de les werk je als student altijd met een aantal materialen van de school. Indien je voor een opleiding extra materiaal nodig hebt, staat dit op de cursuspagina én op jouw studentenprofiel vermeld. Om toegang te krijgen tot je studentenprofiel klik je links bovenaan de site op 'studentenpagina'.
Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen. Je bent zeker van een perfecte hygiëne. Je oefent er ook thuis mee verder, zodat je je optimaal voorbereidt op je examen. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!
Je bent vrij om materiaal aan te kopen bij de leverancier van jouw keuze, maar er is één onafhankelijke groothandel die nauw samenwerkt met het Centrum voor Avondonderwijs. Voor de meeste opleidingen werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Bovendien hanteert deze winkel groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
Surf naar https://www.beautyblue.shop/ om alle pakketten te bekijken, de verkoopsvoorwaarden te lezen en meteen jouw pakket te bestellen. Heb je vragen? Deze webshop beschikt over een uitstekende klantenservice die je via hun website bereikt.
Onze opleidingen zijn jobgericht. Naast theorie is er ruimschoots aandacht voor praktijkgerichte vaardigheden. Toch zin om extra expertise en ervaring op te doen? Volg dan een stage als aanvulling op je opleiding! Het Centrum Voor Avondonderwijs moedigt stages actief aan.
Een stage is een handige manier om al tijdens het studeren waardevolle werkervaring te sprokkelen. Op stage leer je elke dag iets bij. Op stage zie je hoe het er op de werkvloer aan toegaat. Je helpt echte klanten verder. Je timmert ook aan een professioneel netwerk in de sector. Een stage is bovendien een mooie meerwaarde op jouw cv. Kortom, een stage is een echte springplank naar jouw droomjob!
Je bepaalt zelf de periode en de duur van je stage. Je kiest zelf je stageplaats. Hoor eens rond bij vrienden, familie en kennissen. Of spring eens binnen bij een bedrijf in jouw buurt. Heb je een stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met ons secretariaat. Wij bezorgen je een stagecontract. Dat document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan onze school. Daarna loop je tot maximaal 300 uur stage. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling hebben ontvangen. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zodat je helemaal klaar bent om te starten!
Wanneer je je inschrijft voor een cursus en/of het inschrijvingsgeld betaalt ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Deze algemene voorwaarden zeggen heel duidelijk dat je de cursus kan verplaatsen naar een andere datum mits vrije plaatsen. Enkel wanneer je niet kan deelnemen aan de cursus in geval van overmacht of ziekte (met geldig doktersbewijs) kan je deze steeds uitstellen naar een volgende datum. Je moet dit eerst aanvragen via het secretariaat. Dit dient te gebeuren door middel van een aangetekend schrijven aan het Centrum voor Avondonderwijs vzw. Wanneer de school jou de toestemming geeft wacht je tot er een nieuwe datum is wanneer je kan starten. Je belt drie dagen voor aanvang van die cursus naar de school. Indien er nog vrije plaatsen zijn kan je deelnemen, zonder meerkost. Zoals je ziet proberen we dit heel klantvriendelijk op te lossen. Meestal vinden we dan ook een geschikte oplossing
Bij definitieve annulering worden er wel kosten aangerekend. Dit is logisch omdat we voor jou een plaatsje hebben vrijgehouden en iemand anders niet de lessen kon volgen. Bij annulering 4 weken voor aanvang van de lessen waarvoor men zich heeft ingeschreven worden administratieve kosten aangerekend ten belope van 25% van het totale cursusgeld. Bij annulering of uitstelling korter dan 4 weken voor aanvang van de lessen, zal 50% van het totale cursusgeld in rekening worden gebracht. Met totale cursusgeld wordt bedoeld de normale cursusprijs die wordt gehanteerd voor een opleiding zonder rekening te houden met eventuele tijdelijke kortingen of lokale acties die op een bepaald ogenblik zouden kunnen gelden. Tijdelijke kortingen op het cursusgeld hebben met andere woorden geen gelijke vermindering van de eventuele schadevergoeding tot gevolg. Indien vóór aanvang van de cursus of activiteit geen aangetekende brief van annulering of uitstellen is ontvangen is de student het volledige cursusgeld verschuldigd. In geval de student in schijven betaalt dient de student het volledige bedrag te betalen volgens de afgesproken termijnen.
Volg je een thuisstudie? Dan plan je zelf een online examen via de eCampus. Dat doe je door in je persoonlijk profiel de opleiding waarvoor je een examen wil afleggen, te selecteren en vervolgens op ‘examen inplannen’ te klikken. Nadat je een examen hebt vastgelegd, wordt jouw examenaanvraag door ons beoordeeld. De status van je aanvraag volg je via de agenda in je eCampus. Het online examen gaat pas door wanneer de status op ‘bevestigd’ staat.
Indien je een groepsles of virtual class volgt, vindt jouw online examen tijdens de laatste les plaats.
Het is ook mogelijk om je examen via een tablet of smartphone af te leggen. Hiervoor moet je apparaat over de app van eCampus en een werkzame microfoon en camera beschikken.
Volg je een groepsles of virtual class? Dan maak je het online examen tijdens de laatste les op de plek waar je les volgt. Dat doe je op een volledig opgeladen laptop, tablet of smartphone die je zelf voorziet. Ben je tijdens de laatste les belet of moet je een herexamen afleggen? Neem dan contact op met het secretariaat. Dan plannen we samen een nieuw examenmoment in.
Volg je een thuisstudie? Dan plan je gemakkelijk zelf een examenmoment in via de eCampus. Ook in dat geval voorzie je zelf een geschikt apparaat om je online examen thuis mee af te leggen.
Op het tijdstip van je examen ga je naar de eCampus (bij voorkeur via het browser Google Chrome). Daar klik je in het linkermenu op ‘mijn cursussen’ en selecteer je de opleiding waarvoor je een examen hebt ingepland. Klik vervolgens op de groene knop om het examen te starten. Zorg ervoor dat je microfoon en camera aan staan en accepteer de algemene voorwaarden. Je examen gaat van start, veel succes!
Alle opleidingen beschikken steeds over een online examen tenzij de docent het examen nog moet publiceren of tenzij er een alternatief (al dan niet offline) examen beschikbaar is. Bovendien gebruiken we voor bepaalde opleidingen andere evaluatievormen. Het gaat hierbij over gespreide of permanente evaluaties zoals casusopdrachten, presentaties, portfolio’s of filmpjes als aanvulling op of ter vervanging van het online examen.
Tijdens het online examen toetst je docent je vakkennis aan de hand van meerkeuzevragen. Deze vragen worden na afloop van het examen automatisch verbeterd met de giscorrectie. Hierdoor krijg je de kans om vragen open te laten of om terug te keren naar vorige vragen.
Afhankelijk van het aantal beschikbare antwoordmogelijkheden wordt er een bepaald aantal punten afgetrokken bij een foutief antwoord. Ben je tijdens het examen onzeker over een antwoord? Dan mag je de vraag open laten. Je ontvangt dan geen minpunten.
Afhankelijk van je opleiding varieert de duur van je examen tussen de 30 en 120 minuten. Je resterende tijd is zichtbaar op de timer in de examenmodule.
Tijdens je examen bereik je ons op het nummer +32 (0)3 292 33 30 of via info@centrumvooravondonderwijs.be. Hou er wel rekening mee dat de duur van je examen beperkt is en dat onze medewerkers regelmatig al in gesprek zijn.
Volg je een groepsles? Dan worden er in de eerste les hierover afspraken gemaakt. Volg je een virtual class of thuisstudie? Dan lever je taken in via de eCampus in het tabblad ‘Taken’ of ‘Berichten’.
De resultaten van je online examen zijn meteen na afronding van het examen beschikbaar. Wat je examentaken betreft, krijgt je docent tot twee weken na afronding van je examen de tijd om je taken te verbeteren en de resultaten door te geven.
Ja. We ontvangen je hiervoor graag tijdens de openingsuren in een van onze secretariaten. Je mag gewoon even binnenspringen, een afspraak maken is overbodig. Let wel: het is verboden om het examen te kopiëren of mee te nemen.
Je plant een online herexamen gemakkelijk via de eCampus. Dat doe je door in je persoonlijk profiel de opleiding waarvoor je een examen wil afleggen, te selecteren en vervolgens op ‘examen inplannen’ te klikken. Nadat je een examen hebt vastgelegd, wordt jouw examenaanvraag door ons beoordeeld. De status van je aanvraag volg je via de agenda in je eCampus. Het online herexamen gaat pas door wanneer de status op ‘bevestigd’ staat.
Wil je meer weten over je online herexamen? Bekijk dan onze examengarantie.
Het herexamen mag ten vroegste dertig dagen na de vorige examenpoging plaatsvinden.
Wil je meer weten over je online herexamen? Bekijk dan onze examengarantie.
Na een onvoldoende op je eerste herexamen plan je gewoon een nieuw herexamen via de eCampus. Het nieuwe herexamen vindt ten vroegste dertig dagen na de vorige examenpoging plaats. Wanneer je na twee herexamens nog steeds een onvoldoende hebt, evalueren we samen je leermethode.
Wil je meer weten over je online herexamen? Bekijk dan onze examengarantie.
Heb je opmerkingen over je eindresultaat? Dan beschik je over een bezwaartermijn van veertien kalenderdagen die ingaan op het moment waarop de examenresultaten beschikbaar zijn. Tijdens deze termijn dien je een aangetekende klacht in bij de school. Deze klacht wordt voorgelegd aan een jury bestaande uit een lid van de directie, de administratie en een hoofddocent. De beslissing van de jury leidt mogelijk tot een gemotiveerde afwijzing van de klacht of een bevestiging of herziening van het oorspronkelijke resultaat.
Bekijk ons examenregelement voor meer juridische informatie.
Ja, dat doe je via de eCampus. Klik links in je persoonlijk profiel op ‘Menu’ en scroll naar beneden. Klik vervolgens op ‘Diploma’ en selecteer de cursus waarvoor je geslaagd bent om je diploma te downloaden.
Ja. Wanneer je geslaagd bent voor je examen, ontvang je binnen circa veertien dagen automatisch je diploma per post.
Je kan een factuur bekomen wanneer je op het moment van inschrijving in het bezit bent van een geldig ondernemingsnummer. Dit wil zeggen dat je al zelfstandige bent op het moment van inschrijving. Wanneer de firma het volledige cursusgeld heeft betaald, wordt er op eenvoudige aanvraag een factuur opgemaakt. Je stuurt dan een mailtje naar info@centrumvooravondonderwijs.be. Je vermeldt daarin je studentennummer, de firmagegevens, je naam en het facturatie-adres. Wij zorgen ervoor dat je binnen drie werkweken de factuur opgestuurd krijgt via de post.