Kunst & Cultuur/Geschiedenis

Geschiedenis

Wil je aan de slag met je interesse voor kunst, cultuur en geschiedenis en je onderdompelen in de cultuurontwikkelingen over de hele wereld? Met een opleiding uit het subthema Geschiedenis doe je op een flexibele en snelle manier geschiedkundige basiskennis op. Na de lessen snap jij alle historische verwijzingen in films, romans of op het nieuws. Jij brengt het verleden moeiteloos in verband met hedendaagse trends en conflicten. Ontdek zelf de opleidingen in dit subthema!

Je leert alles over cultuur en geschiedenis. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

tijdreizen voor je werk

inzicht in het verleden

de erfenis van onze cultuur

alles over geschiedenis

geschiedenis van a-z

oude events, nieuwe wijsheid

van de geschiedenis leren

een carrière vol avontuur

carrière in cultureel geheugen

lessen van oude tijden


allCoursesWithinSubtheme Geschiedenis

Geschiedenis

Cultuurgeschiedenis

Cultuurgeschiedenis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Cultuurgeschiedenis en word veelzijdig Cultuurexpert.

availableVia

Geschiedenis

Geschiedenis Basis

Geschiedenis Basis, cpProfessionWithFuture

Ga voor de studie Geschiedenis en lanceer je carrière als Geschiedeniskenner.

availableVia

Geschiedenis

Geschiedenis BSO

Geschiedenis BSO, versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt

Volg de cursus Geschiedenis BSO en studeer waar en wanneer je wil.

availableVia

Geschiedenis

Wereldgodsdiensten

Wereldgodsdiensten, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Wereldreligies en word een krak in je vak als Godsdienstexpert.

availableVia


beSureOfYourFuture

Geschiedenis is hot! Je onderzoekt maatschappelijke problemen en ook hun oorzaken. Bovendien kom je historische onjuistheden te weten en nog veel meer! Je graaft dieper dan puur feiten uit je hoofd te leren, wat het ontzettend leerrijk maakt. Hedendaagse conflicten en cultuurfenomenen vinden vaak hun oorsprong in de geschiedenis. Met je studie in kunst, cultuur en geschiedenis kan je heel wat kanten uit. Denk bijvoorbeeld aan schrijver, documentairemaker, docent of medewerker in een museum. Ook zijn er veel historici werkzaam bij het maken van geschiedkundige series.  Schrijf je online in voor een interessante opleiding!

"In het middelbaar heb ik humane wetenschappen gestudeerd. Ik wou eigenlijk altijd al geschiedenis studeren, maar vroeger durfde ik die keuze niet echt maken. Ik vind historische dingen opzoeken en over zaken van vroeger lezen enorm boeiend. Ik merkte tijdens mijn studie dat het enige theoretische vak dat ik graag deed, cultuurgeschiedenis was. Daarom heb ik er nu voor gekozen om een opleiding aan het Centrum voor Avondonderwijs te volgen." - employerSpeaks

Geschiedenis

trendsCapitalized

Geschiedenis studeren wordt tegenwoordig alsmaar populairder. Heel wat mensen hebben interesse in geschiedenis en kiezen ervoor om er (nog) meer over te weten te komen. Ook het idee dat geschiedenis en cultuur alleen maar draait rond jaartallen en namen uit je hoofd leren, is steeds meer aan het vervagen. Je vergroot je blik op de wereld van nu, waardoor je 100% mee bent met de actualiteit. Gebeurtenissen uit het verleden, ook elders in de wereld, buiten Europa, beïnvloeden onze samenleving. Spring mee op de kar en verruim je horizon!

Geschiedenis, hundredPercentOfTheTime

Bij innovatie denken we vaak aan alle technologische ontwikkelingen in deze eeuw, maar sinds mensenheugenis zijn we al bezig met vernieuwen. Daarom zijn we waar we nu zijn. 

"Al vanaf een jonge leeftijd ben ik veel bezig met geschiedenis. Op vakantie zoveel mogelijk historische plekken bezoeken en zoveel mogelijk hierover te weten komen, maakt mij intens blij. Daarom besloot ik een cursus cultuurgeschiedenis te volgen aan het Centrum voor Avondonderwijs. Ik heb er heel wat van opgestoken en de docent stond altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden! Zeker een aanrader!" - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

"De cursussen zijn heel toegankelijk opgesteld om je doorheen de eeuwen te loodsen. Je leert alles over dramatische en heroïsche gebeurtenissen die de geschiedenis letterlijk hebben veranderd. Je plaatst die gebeurtenissen ook in hun maatschappelijke context. Onze docenten zijn stuk voor stuk experten die met veel plezier hun kennis aan je doorgeven."

niceToKnowHeader

  • Verzekeringen zijn al bijna zo oud als de geschreven geschiedenis.
  • De oudste zonnebril is van walrusslagtanden gemaakt.
  • De oudste bekende handtekening is meer dan 5.000 jaar oud en komt uit Soemer, in het huidige Irak.