Dieren

Ben je ook eigenaar van een eigen diertje of werk je met dieren? Wil je deze gezond houden zonder je blauw te betalen aan peperdure rekeningen? Met een opleiding uit het subthema Dieren heb je de keuze uit praktijkgerichte cursussen die je alles bijbrengen over natuurlijke geneesmiddelen en alternatieve therapieën voor je diertjes.

Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

waardevol diploma

incl online lesmateriaal

up-to-date cursusmateriaal

alles tegen dierenkwaaltjes

praktijkgericht

persoonlijke begeleiding

boordevol tips & tricks

natuurlijke behandelingen

voor beginners en gevorderden

voor elke dierenliefhebber


allCoursesWithinSubtheme Dieren

Dieren

Alternatief Dierentherapeut

Alternatief Dierentherapeut, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Alternatief Dierentherapeut en bouw je expertise uit.

availableVia


beSureOfYourFuture

Ook onze diertjes moeten kunnen genieten van het leven en goed in hun vel zitten. Ze zitten vaak met kwaaltjes of negatieve emoties die je niet meteen kan waarnemen. Met een opleiding uit dit subthema leer je efficiciënt de situatie analyseren om vervolgens een natuurlijke behandeling toe te passen. Met deze opleidingen kan je aan de slag als alternatief dierentherapeut, medewerker in een dierentuin of wildlife park, medewerker in een dierenwinkel of als medewerker in een dierenasiel. Met een diploma toon je aan dat je over de nodige professionele skills bezit om meteen aan de slag te gaan.

"Alternatieve therapieën bij dieren staat nog maar net in de startblokken. De sector heeft absoluut nood aan nieuwe professionals die weten hoe de vork in de steel zit. Ongeschoolde personen die zich op deze markt begeven vormen een gevaar voor vele dieren. Een opleiding aan deze school geeft je ruim voldoende kennis om te starten en na een succesvolle stage stap je onmiddellijk in het werkveld." - employerSpeaks

Dieren

trendsCapitalized

Steeds meer mensen zoeken hulp in de alternatieve sector als het gaat om fysieke en psychische gezondheid. Energetisch werk is vaak een goede aanvulling voor emotionele zaken. Ieder dier kan last hebben van een psychisch probleem, net als wij. Dat komt grotendeels door de mens, omdat zij een levensstijl van ons overnemen. Dieren zijn erg gevoelig voor onze stemmingen en onze manier van leven. Daarom worden natuurlijke behandelingen om ook psychische klachten bij dieren op te sporen steeds populairder.

Dieren, hundredPercentOfTheTime

Oeroude technieken worden aangevuld met moderne technologie en handige gadgets. Zo bestaan er diffusers voor aromatherapie die je vanop afstand kan bedienen. Handig als jij op je werk bent en je je hond een kalmerend moment wil geven. Ook camera’s om even te facetimen met je huisdier liggen goed in de markt. Zo hebben ze minder last van verlatingsangst en verveling en dus ook van stress. Daarnaast kan je ook een luchtzuiveringstoestel in huis halen en het vlak boven de grond bevestigen. Het toestel filtert onder andere huisstofmijt uit de lucht en is dé oplossing tegen ademhalingsproblemen bij bepaalde diersoorten.

"Ik volgde de opleiding alternatief therapeut voor dieren eigenlijk gewoon uit interesse. Maar de docent wakkerde ook de ondernemer in mij aan en ik opende al snel mijn eigen praktijk voor dieren. Ik heb gemerkt dat mijn diploma echt wel een goede referentie is bij klanten; zij zijn zeker dat hun dier bij mij in goede handen is en dat ik een uitgebreide kennis heb. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

"Veel huisdiereigenaars of professionele dierenverzorgers gaan op zoek naar een natuurlijke manier om dieren te behandelen of om hun aanbod uit te breiden. Met een opleiding uit dit subthema heb je het nieuwe goud in handen. De beste docenten leren je in no-time alle professionele technieken, theorie en praktijk mee om meteen zelfstandig van start te gaan."

niceToKnowHeader

  • Dieren kunnen heel goed de emoties aanvoelen van een mens. Als het met een mens minder goed gaat, heeft dat een enorm zware impact op een dier, waardoor het ook in depressie kan vervallen.
  • Alternatieve hulp maken je dieren op voorhand al bestand tegen kwaaltjes.
  • Natuurlijke middelen zijn zowel voor onze dieren als voor ons een gezonde ondersteuning van lichaam en geest.
  • Vaak zijn dezelfde middelen van toepassing als bij de mens.