Alternatieve Therapieën/Alternatieve massage

Alternatieve massage

Heb je niet echt het gevoel dat de algemene geneeskunde een oplossing biedt voor je pijn? Wil je je eigen lichaam of dat van anderen helpen op een natuurlijke manier? Leer het lichaam dan weer in balans brengen met een natuurlijke massage. Met een opleiding uit dit subthema leer je alle technieken om deze geneeswijzen hun kracht te laten bewijzen. Breng je klanten of jezelf weer helemaal tot rust en schrijf je in!

Je leert alles over alternatieve massages. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

diverse massagetechnieken

ayurvedische massageskills

chinese massagetherapieën

gezichtsverjonging met cupping

genezende klankschaalmassages

hawaiiaanse heling

helende energie met Reiki

spa's en gezondheidsklinieken

eigen massagepraktijk

les van massageprofessionals


allCoursesWithinSubtheme Alternatieve massage

Alternatieve massage

Ayurvedische Massage

Ayurvedische Massage, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Ayurvedische Massage en word een krak in je vak als Ayurveda Masseur

availableVia

Alternatieve massage

Chinese Massage Training

Chinese Massage Training, cpProfessionWithFuture

Tijdens onze groepslessen sta je er nooit alleen voor.

availableVia

Alternatieve massage

Face Cupping

Face Cupping, geef je klanten een face work-out

Behaal je Certificaat Face Cupping en ga professioneel aan de slag.

availableVia

Alternatieve massage

Klankschaalmassage

Klankschaalmassage, een unieke vorm van masseren

Volg de opleiding Klankschaalmassage en word een krak in je vak als Masseur.

availableVia

Alternatieve massage

Kruidenstempelmassage

Kruidenstempelmassage, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Kruidenstempelmassage en word een krak in je vak als Masseur.

availableVia

Alternatieve massage

Lomi Lomi Massage

Lomi Lomi Massage, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Lomi Lomi Massage en word een krak in je vak als Masseur.

availableVia

Reiki, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Reiki en word een krak in je vak als Reiki therapeut.

availableVia

Alternatieve massage

Shiatsu Massage

Shiatsu Massage, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Shiatsu Massage en word een krak in je vak als Masseur.

availableVia

Alternatieve massage

Vacussage - Cupping Massage

Vacussage - Cupping Massage, cpProfessionWithFuture

Leer spierspanningen verminderen met glazen cups onder begeleiding van een expert.

availableVia


beSureOfYourFuture

De vraag naar masseurs zit enorm in de lift. Mensen zijn altijd op zoek naar methodes om hun pijn te verlichten, of gewoon om te ontstressen en om te ontspannen. En ze grijpen daarvoor steeds minder vaak naar pillen of dokters. Mensen zoeken methodes die beproefd zijn en die bovendien meteen effect hebben. Een massage van een professional is het antwoord op al die vragen. Natuurlijke massages zijn tegenwoordig ontzettend hard in én ze zijn uniek in hun soort. Natuurlijke therapieën zoals bijvoorbeeld de ayurvedische massage of de shiatsu massage verlichten pijn en geven je energiepijl een flinke boost. Het is stuk voor stuk oosters geluk in de puurste vorm. Deze opleidingen zijn voor jou ideaal om je aanbod als therapeut te vergroten of om zelfstandig aan de slag te gaan. Ben je geïnteresseerd in alternatieve massagetechnieken? Deze opledingen vormen voor jou de ideale start! Jouw diploma vergroot bovendien je kansen op die arbeidsmarkt exponentieel. Je toont dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten.

"Als sector weten we dat veel mensen massages geven zonder daar de juiste opleiding voor gevolgd te hebben. Die mensen doen vaak heel wat schade. Maar studenten van jullie school, daar is is iedereen tevreden van. Ze hebben kennis en vaardigheden. Ze hebben alle technieken perfect in de vingers en kunnen als volwaardige zelfstandige masseurs starten." - employerSpeaks

Alternatieve massage

trendsCapitalized

Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat natuurlijke massages en Oosterse technieken hun krachten kunnen bewijzen om een gezondere balans te houden tussen geest en lichaam. Deze Oosterse functionele massages verlichten specifieke pijnpunten, maar dragen vooral bij naar een comfortabeler leven. Massage is de grootste wellnessdienst in de meeste westerse landen. En dat met heel wat marge. Volgens sommige studies zou de industrie zelfs nog met zo’n 20 procent groeien over de volgende tien jaar. Daarmee is het een bloeiende sector die jou heel wat werkzekerheid biedt.

Alternatieve massage, hundredPercentOfTheTime

Hoewel de basis van vele massagetechnieken al eeuwen teruggaat, is er toch nog heel wat veranderd in de massagesector. Zo zijn massagestoelen doorgedrongen tot het grote publiek. Sinds kort vind je unieke, innovatieve massagestoelen op de markt die zeer natuurlijk aanvoelen en nog beter ontspannen. Ze bevatten speciale comfortgel die een unieke technologie bevat waardoor massages nog natuurlijker aanvoelen. Ook de oliën worden steeds beter en specifieker. Zo zijn er oliën die speciaal ontworpen zijn om jouw klanten te doen ontspannen, energie te geven, om spieren los te krijgen of om pijn te bestrijden en alle zintuigen aanwakkeren.

Nadat ik was afgestudeerd, vond ik vrijwel meteen werk in een massagesalon. Door de praktijkgerichtheid van de lessen, was ik onmiddellijk klaar voor het echte werk! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De opleidingen zijn ideaal voor iedereen die meteen in het werkveld aan de slag wilt gaan. Deze massagetechnieken vormen een mooie aanvulling op de moderne Westerse geneeskunde. Wil je zelfstandig aan de slag gaan of je huidig aanbod uitbreiden? Schrijf je dan zeker in! Onze docenten delen met veel plezier hun kennis, zodat je meteen aan de slag kan gaan en je mannetje kan staan naast je collega's.

niceToKnowHeader

  • Onze huid is ons grootste orgaan. Een masseur heeft dus heel wat impact op onze gezondheid.
  • Massage is misschien wel de oudste vorm van medische zorg. Ook in het oude Egypte gaven ze massages om pijn te verzachten en mensen te genezen.
  • Oosterse technieken willen de gehele persoon terug in balans brengen: zowel fysiek, mentaal als emotioneel.
  • Bij een massageolie, is het vooral belangrijk dat er natuurlijke ingrediënten inzitten.