Muziek/Instrumenten bespelen

Instrumenten bespelen

Wil je een instrument leren bespelen? Geweldig! En het wordt nog beter, want bij ons krijg je de kans om dat ook professioneel te doen. Zo leren we je via onze thuisstudies een instrument bespelen terwijl je ook leert hoe je een carrière als succesvol muzikant uitbouwt.

professionele muziekopleiding

hoog tijd voor een nieuw lied

les van echte muzikanten

persoonlijke begeleiding

op jouw niveau & tempo

digitaal zelf leren spelen

muzikaal diploma

alles over muziek

artistieke groei

jouw eigen muzikale project


allCoursesWithinSubtheme Instrumenten bespelen

Opleidingen in Muziek

Gitaarspelen voor iedereen

Gitaarspelen voor iedereen, raak de gevoelige snaar

Volg de cursus Gitaar in je eigen tempo vanop afstand.

availableVia

Piano, word een hobbypianist

Volg enkele lessen Piano en word in een mum van tijd hobby Pianist.

availableVia

Zang, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Zang en word veelzijdig zanger(es).

availableVia


beSureOfYourFuture

Je kent het wel: je zit gezellig met vrienden rond het kampvuur en plots haalt iemand een gitaar boven. Voor je het weet klinkt Wonderwall uit de klankkast van het snaarinstrument. Iedereen zingt vrolijk mee en de avond kent een gezellig einde. Weet jij hoe je een instrument moet bespelen? Dan ben je gegarandeerd de hoofdact van de avond! Zeker als je naast een stevige muzikale kennis, ook over een flinke portie zakelijk inzicht beschikt. Zo ben je op het perfecte pad richting roem! 

Goede muzikanten vinden zichzelf steeds opnieuw uit. Dat doen ze door aan hun muzikale vaardigheden te werken, nieuwe samenwerkingen aan te gaan of door van genre te wisselen. Vooral die eerste methode is belangrijk. Net zoals een zanger zijn stem voortdurend moet onderhouden, moeten gitaar- of pianospelers hun speelvaardigheden voortdurend verbeteren. Hoe je dat doet? Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Het liefst van al onder begeleiding van een ervaren vakspecialist, zoals dat ook in onze muziekopleidingen gebeurt. - employerSpeaks

Opleidingen in Muziek

trendsCapitalized

Heb je een instrument goed in de vingers? Probeer dan nieuwe, verrassende combinaties tot stand te brengen. Dat doe je door bijvoorbeeld te leren zingen of door samen te werken met andere muzikanten. 

Instrumenten bespelen, hundredPercentOfTheTime

Tegenwoordig bestaan er gitaren die in staat zijn om zelf muziek te maken. Dat doen ze aan de hand van Artificiële Intelligentie en een app die akkoorden van populaire liedjes weergeeft. 

"Als kind volgde ik een jaartje pianoles. De pianist in mij was dus al snel volledig verdwenen. Maar mijn liefde voor muziek bleef bestaan. Hierdoor besloot ik op mijn 42e om de pianolessen nog een kans te geven. Ik vond het belangrijk dat mijn docent oog zou hebben voor mijn drukke leven, favoriete genres en werkpunten. En oh ja, dat had hij! Beter nog, ik heb mijn huidige beroep aan hem te danken. Toen mijn docent hoorde dat ik ook graag deels zelfstandig aan de slag wou met mijn nieuwe muzikale talent, bracht hij me meteen in contact met enkele evenementlocaties. Momenteel ben ik na mijn uren dus een professioneel pianist voor huwelijken, begrafenissen en andere aangelegenheden." - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We horen vaak van geïnteresseerden dat ze in hun jeugd graag een instrument hadden leren spelen. Doorheen de jaren is die wens gebleven, maar het geloof in hun eigen kunnen is een beetje verminderd. Dankzij onze toegankelijke opleidingen leren ze snel hun favoriete instrument bespelen. Aan het begin van de lessenreeks geven onze docenten de cursisten een flinke basis praktische instrumentkennis. Zo leren ze al snel hun favoriete liedjes spelen.

niceToKnowHeader

  • Muziek heeft duidelijk een effect op mensen. Het ontroert ons en het geeft ons kippenvel. Maar wist je dat ook planten de effecten van muziek ervaren? Zo zouden planten die in een muzikale omgeving vertoeven, sneller groeien. 
  • Muziek triggert dopamine. Deze stof komt ook vrij wanneer je bijvoorbeeld verliefd bent.
  • Het langste concert duurt maar liefst 639 jaar. Wil je de laatste noot horen? Dan moet je wel heel erg oud worden. Het einde van het concert is immers voorzien voor het jaar 2640.