Secundair Onderwijs/Studierichtingen BSO

Studierichtingen BSO

Wil je binnenkort jouw diploma BSO bemachtigen? En dat zonder klassikale les en volledig op je eigen tempo? Studeer dan voor je diploma via de Examencommissie! Kies zelf waar je studeert en wanneer je jouw examen aflegt. Wij zorgen voor op maat gemaakte cursussen om je volledig voor te bereiden op de examens. Zo krijg je zonder vertraging je diploma Secundair Onderwijs in handen.

Kies hieronder de studierichting van de derde graad BSO die je wil volgen. Wij helpen je met de voorbereiding voor de examens van de richting. Voor elk vak krijg je een volledige cursus én een ervaren coach.

jouw diploma BSO van thuis uit

waar en wanneer je wil blokken

begeleiding van een vakdocent

voorbereiding Examencommissie

gepersonaliseerde coaching

gebaseerd op de vakfiches

waardevol diploma

incl online lesmateriaal

flexibele studiemethode

up-to-date cursusmateriaal


allCoursesWithinSubtheme Studierichtingen BSO

Studierichtingen BSO

Kantoor - Administratie BSO

Kantoor - Administratie BSO, versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt

Als je nu start met de cursus Kantoor - Administratie BSO, heb je in 6 maanden je diploma op zak.

availableVia

Studierichtingen BSO

Kantoor - Logistiek BSO

Kantoor - Logistiek BSO, versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt

Is het tijd om je passie volgen? Start met de cursus Kantoor - Logistiek BSO.

availableVia


beSureOfYourFuture

Voor veel jobs is een diploma van het secundair onderwijs een minimumvereiste. Je zorgt dus best dat je jouw diploma SO achter de hand hebt. Bovendien staat het mooi op je CV en je kan er bovendien mee gaan verder studeren in het Hoger Onderwijs. Door je diploma te behalen via de Examencommissie toon je ook nog eens dat je zelfstandig kan werken en moeite wilt doen voor je toekomst. Dat wordt zeer op prijs gesteld door werknemers, en dat zal je ook merken aan je loon!

Denken, dromen en doén, dat is het motto waarmee je door het leven moet gaan. Het is nooit te laat om je secundair diploma te behalen. Het opent tal van mogelijkheden. Hoe hoger je geschoold bent, hoe meer kansen je hebt op de arbeidsmarkt. En dat zal je ook weerspiegeld zien in je loon. - employerSpeaks

Studierichtingen BSO

trendsCapitalized

Het klassieke model van de middelbare school is niet voor elke student weggelegd. Je moet vroeg opstaan, lange lessen volgen en je houden aan allerlei regels en deadlines. Het kan ook anders, bijvoorbeeld via de Examencommissie. Steeds meer jongeren beslissen om het traditionele onderwijstraject te verlaten en hun diploma secundair onderwijs te behalen op hun eigen houtje. En die studenten zijn niet alleen! Momenteel studeren duizenden studenten voor hun diploma SO via de Examencommissie.

Studierichtingen BSO, hundredPercentOfTheTime

Steeds meer Vlamingen hebben minstens een diploma secundair onderwijs. Dat is een vaststelling. Het is niet nieuw, maar zo'n diploma SO is en blijft een belangrijke hefboom om werk te vinden. Een diploma biedt niet alleen economische voordelen. Uit de cijfers blijkt namelijk dat het de kans op een depressie verkleint. Wie geen diploma secundair onderwijs heeft, maakt 17 à 18 procent kans op een depressie.

Ik was op zoek naar een opleiding die goed te combineren viel met mijn sport. Ik wilde graag mijn diploma op korte termijn behalen, zodat ik meer tijd kreeg om te tennissen. Zo kwam ik terecht bij de thuisopleiding BSO Kantoor. Het studeren verliep vlot, omdat ik mijn studie-agenda kon afstemmen op mijn andere activiteiten. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Een diploma secundair onderwijs dat je behaalt via het volwassenenonderwijs is gelijkwaardig aan een diploma secundair onderwijs dat leerlingen op school behalen. Omdat je thuis studeert ben je niet afhankelijk van iemand anders. Zo studeer je aan je eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Wanneer je docent ziek is heeft dat geen invloed op jou, want je begeleiding van je coach verplicht je niet tot contactmomenten. Er zijn massaal veel studenten die de beslissing nemen hun diploma te behalen via de Examencommissie. Een zeer wijze keuze!

niceToKnowHeader

  • Je verdient meer wanneer je een diploma van het secundair onderwijs hebt.
  • Het opent allerlei mogelijkheden, bv. om verder te studeren, bij de politie of het leger aan de slag te gaan of om een betere job te vinden.
  • Studenten die zich voorbereiden op de examens van de Examencommissie met onze cursussen hebben doorgaans een slaagkans van 83%.
  • Je verdeelt je studietijd zelf over je verschillende vakken.