Detailhandel

Droom je van een eigen zaak of een eigen webshop? Sta je te popelen om een carrière in de retail aan te vatten? Met een opleiding uit het subthema detailhandel leer je zelfstandig werken, wat betekent dat je verantwoordelijk bent voor de inkoop, verkoop, marketing, financiën en het personeel van de winkel. Tijdens de opleiding leer je meer over al deze aspecten.

Dankzij onze praktijkgerichte opleidingen verwerf je de kennis die je nodig hebt om een succesvolle zaak uit de grond te stampen. Krijg meer info over boekhouden en ontwikkel de juiste aanpak om je eigen webwinkel succesvol te lanceren. Zo ben je helemaal klaar voor een blitse carrière in deze dynamische handelswereld!

waardevol diploma

praktijkgericht

persoonlijke begeleiding

les van vakexperten

wegwijs in detailhandel

detailhandel van a-z

veel toekomstmogelijkheden

incl online lesmateriaal

snel de basis leren

alles over verkopen


allCoursesWithinSubtheme Detailhandel

Bakker, cpProfessionWithFuture

Behaal je Diploma Bakker en ga professioneel aan de slag.

availableVia

detailhandel

Barista Advanced

Barista Advanced, stoom je klaar tot expert

Behaal je diploma Barista Advanced en ga professioneel aan de slag.

availableVia

Florist, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Bloemschikken en word een krak in je vak als florist.

availableVia

detailhandel

Kaasmeester

Kaasmeester, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Kaasmeester en word een krak in je vak als Kaaskenner.

availableVia

Slager, cpProfessionWithFuture

Behaal je Diploma Slager en ga professioneel aan de slag.

availableVia


beSureOfYourFuture

Om een werknemer of manager van de toekomst te worden, moet je de kneepjes van het vak ontdekken en leren. Je eigen zaak opstarten, een onderneming lanceren online en verschillende digitale snufjes verkennen... Het is niet altijd even eenvoudig en vanzelfsprekend. De financiële en logistieke processen zijn niet te onderschatten. Met een opleiding uit het subthema detailhandel leer je alle nodige skills om van je carrière een succes te maken. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

Werken in de retail/detailhandel betekent werken met mensen. Het is dus van belang dat je goed met mensen kunt omgaan en je je goed kunt verplaatsen in wat de klant wil. Tegenwoordig is er echt nood aan werknemers met dat tikkeltje extra. Je moet ook een team kunnen coachen, goed kunnen plannen en elkaar weten te inspireren en dan is er al snel nood aan een professionele opleiding. - employerSpeaks

detailhandel

trendsCapitalized

De detailhandel vormt momenteel een heel interessante markt, aangezien de markt volledig verandert. Het aantal banen in de detailhandel groeit nog steeds sneller dan voor de gehele economie en momenteel is het de sector met de grootste werkgelegenheid. E-commerce en e-tailing worden elke dag belangrijker. Consumenten kopen goederen en diensten niet alleen in de fysieke winkel, maar ook online en mobiel. Of in een combinatie van beiden. Daarom is de vraag naar gekwalificeerde werknemers of ondernemers in retail ontzettend groot. Tegenwoordig winnen fysieke winkels zeker nog aan belang. Elke fysieke winkel getuigt tegenwoordig van een eigen concept. Het interieur wordt direct aangepast aan de behoefte van het moment en de specifieke verwachtingen in de klanten.

Detailhandel, hundredPercentOfTheTime

De retailsector staat voor enorm grote uitdagingen. Er is een verschuiving van het offline naar het online gebeuren. Deze kanalen moeten elkaar goed gaan aanvullen en elkaar gaan versterken. Dat is zeker één van de grootste uitdagingen voor de sector van vandaag. Daarnaast wordt de beleving in de winkel steeds belangrijker. Wanneer men een fysieke winkel binnenkomt, dan is het belangrijk dat alle zintuigen geprikkeld worden door verschillende stimuli. Dat kan gaan van een flexibel interieur tot verkopers die volledig in thema gekleed zijn. De consument moet warm gemaakt worden om aankopen te doen.

Ik heb altijd al willen ondernemen en daarom heb ik besloten om een opleiding Retail Manager te volgen aan het Centrum voor Avondonderwijs. Een jaar later heb ik een eigen belevingswinkel uitgewerkt met mijn eigen collecties. Met onze belevingswinkels willen we onze klantentrouw verder uitbouwen en een vaste waarde worden in het straatbeeld. Dat is het verschil met bijvoorbeeld een pop-upwinkel. Wij denken echt op lange termijn. Dankzij de opleiding heb ik toch de nodige managementskills opgedaan en ben ik ook wat wijzer geworden in de digitale wereld. Ik ben daar zeker heel dankbaar voor! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We merken dat bedrijven in de retail-en detailhandel écht op zoek zijn naar mensen met kennis van hun vak. Retailers hechten vandaag meer belang aan klantenbeleving en dan zijn competenties als klantvriendelijkheid, empathisch vermogen, goed kunnen luisteren en advies verlenen cruciaal. De juiste attitude naar klanten toe kan een wereld van verschil betekenen in het omzetcijfers voor vele bedrijven. Daarom is het vaak niet meer voldoende om gewoon een 'verkoper' te zijn. Bovendien leren we je ook de nodige onderneming skills als je droomt van een eigen zaak!

niceToKnowHeader

  • Vorig jaar heeft Amazon ruim 258 miljard dollar verdiend aan online verkoop.
  • Er zijn momenteel ruim 20.000 openstaande vacatures binnen de Retailwereld.
  • 83% ondernemers in de retail starten, naast een stenen winkel, steeds vaker een online winkel.
  • Bijna 56% van de retailers organiseren virtuele rondleidingen van hun bedrijf.