Wetgeving & Recht/Auteursrecht

Auteursrecht

Wil jij een eigen boek uitgeven? Als professioneel fotograaf door het leven? Of je een kledingmerk uit de grond stampen? Dan is een opleiding auteursrecht, octrooirecht of merkenrecht de logische volgende stap in jouw carrière. Hier leer jij hoe je de wet aan jouw kant houdt en ervoor zorgt dat al jouw creaties beschermd blijven. Schrijf je daarom vandaag nog in en zorg voor zekerheid in jouw toekomst.

leer van juridisch experts

kies een studie op jouw maat

studeer waar en wanneer je wil

ontdek de online leeromgeving

combineer theorie en praktijk

behaal je waardevolle diploma

krijg een up-to-date cursus

geniet van erkende opleidingen

start meteen zelfstandig

stevig onderbouwde lessen


noCoursesWithinSubtheme Auteursrecht


beSureOfYourFuture

Met een diploma van deze opleidingen in je achterzak creëer je je eigen kansen. Als auteur of houder van een octrooi heb je verschillende rechten waardoor jouw werk voor inkomsten zorgt. Maar met een diploma van onze school kan je ook bij heel wat bedrijven terecht. Je toont dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

Als HR-bedrijf begeleiden wij veel freelancers. Vaak komen die met vragen over auteursrecht, patenten, merkenrecht of licenties. Al onze medewerkers hebben daarom samen deze opleidingen in afstandsonderwijs gevolgd. Dat creëerde onderling een enorme groepssfeer, maar zorgt er ook voor dat werkelijk iedereen van ons al onze klanten juist en juridische advies durft geven. - employerSpeaks

Opleidingen Auteursrecht

trendsCapitalized

De wetgeving rond verandert continu. Een diploma als expert in die wetgeving brengt dus ook heel wat werkzekerheid. Bedrijven van over de hele wereld zijn naar je op zoek. Je toont dat je van aanpakken weet en dat je de waarde van onze instellingen echt begrijpt. Je kan die bovendien vlot navigeren en je klanten zo naar nieuwe successen helpen. Maar ook octrooi- en merkenrecht biedt tegenwoordig unieke kansen. Sinds het internet is de wereld kleiner dan ooit tevoren. Je kan met jouw creaties dus nog meer klanten in nog meer landen bereiken. Benieuwd hoe je jouw merk en product toch veilig houdt? Dan is dit de opleiding voor jou.

Auteursrecht, hundredPercentOfTheTime

Mensen leven steeds meer online. En dat heeft heel wat juridische gevolgen. Ook voor auteurs- en octrooirecht. De hele wereld is daarom, juridisch gezien, net iets ingewikkelder geworden. De vraag naar experts ook net dat beetje groter. En jij kan zo’n expert zijn, voor jezelf en voor je klanten. Klaar om je in deze wetgeving te verdiepen?

Ik ben nu al 4 jaar zelfstandig fotograaf. En af en toe gebeurt het dat ik iemand mijn foto zie gebruiken zonder ervoor te betalen. Dat was vroeger altijd heel moeilijk. Ik wist niet zo goed wat mijn rechten waren en meestal liet ik het ook gewoon varen. Maar dat wringde altijd enorm, want dat zijn inkomsten die ik verlies. Sinds mijn opleiding heb ik het vertrouwen om op die mensen en bedrijven af te stappen en een vergoeding te eisen. Ik weet immers dat ik er recht op heb. Eigenlijk zou iedere freelancer deze cursus bij jullie moeten volgen. Ik vertel het alleszins door aan iedereen die luisteren wil. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Deze opleiding behoort ook tot de basis voor mensen die een eigen zaak willen starten. Het geeft hen de kennis om veilig en succesvol te starten en groeien. Een dikke aanrader dus. Je leert wat je rechten zijn en welke bescherming je van de staat krijgt wanneer je een eigen merk uit de grond stampt. Bescherm jezelf en je creaties dus met deze cursussen. Start vandaag.

niceToKnowHeader

  • Een copyright blijft gelden tot 70 jaar na de dood van de maker. Daarna komt het in het openbaar domein terecht.
  • Auteursrecht bestaat automatisch wanneer je iets creëert.
  • Op het internet gelden exact dezelfde wetten als in de fysieke wereld.
  • In België ben je niet verplicht om een symbool ( © ) toe te voegen om te bewijzen dat je auteursrecht geniet.