Wetgeving & Recht/Familierecht

Familierecht

Word nu meester in echtscheidingen, huwelijken en overlijdens begeleiden. Ontdek hoe de Belgische wetgeving in elkaar zit en ga zelf als een juridische professional aan de slag. Schrijf je nu in.

volg les bij jou in de buurt

les van juridisch experts

behaal je waardevolle diploma

krijg praktijkgericht les

ontdek de online leeromgeving

ontvang een up to date cursus

oefen meteen in de les

volg nu ook online les

start nadien je eigen zaak

studeer waar en wanneer je wil


allCoursesWithinSubtheme Familierecht

Opleidingen familierecht

Burgerlijk en Handelsrecht

Burgerlijk en Handelsrecht, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding en start meteen als Juridisch Specialist.

availableVia

Opleidingen familierecht

Notarieel Medewerker

Notarieel Medewerker, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Assistent Notaris en word een krak in je vak als Notarieel Medewerker.

availableVia

Opleidingen familierecht

Verzekeringen Basis

Verzekeringen Basis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Verzekeringen en word veelzijdig Verzekeringsadviseur.

availableVia


beSureOfYourFuture

Deze opleidingen doen meer dan jou nieuwe kansen geven op de arbeidsmarkt. Je krijgt kennis die je de rest van je leven ook persoonlijk zal kunnen gebruiken. Of we het nu willen of niet, iedereen komt in aanraking met familierecht. We moeten langs een notaris, trouwen, scheiden en krijgen te maken met overlijdens. Als juridisch expert in deze materie vind jij dus altijd werk. Een diploma aan onze school verhoogt jouw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Je kan er bovendien ook makkelijk zelfstandig mee aan de slag. We geven jou alle tools om van je passie en talent ook je beroep te maken.

Voor welke functie je ook solliciteert in ons notariskantoor, een juridische achtergrond is echt wel een must. De opleidingen in afstandsonderwijs zijn daarom perfect. Je studeert waar en wanneer je wil en legt nadien een examen af wanneer het jou goed uitkomt. Wij raden het iedereen aan. - employerSpeaks

Opleidingen familierecht

trendsCapitalized

Mensen willen hun eigendom, roerend en onroerend, steeds duidelijker vastleggen bij een notaris of expert. Ze willen er bovendien transparanter over communiceren met hun vrienden en familie. Het taboe rond erfenissen en geldschenkingen lijkt dan ook voor een groot stuk doorbroken. Als expert begeleid jij mensen om elke familiekwestie zo vlot mogelijk van de baan te helpen en zorg jij ervoor dat alle partijen met een goed gevoel de tafel verlaten.

Familierecht, hundredPercentOfTheTime

Een samenlevingscontract of testament laten opstellen in de supermarkt klinkt gek, toch? Maar in Nederland kan het al. Verschillende ketens bieden deze juridische dienst aan. Volgens hen zou het de drempel naar juridische hulp verlagen. Maar wat bij ons? Zorgt het voor een toegankelijke rechtsbijstand? Of een waar je minder beveiligd bent?

Ik heb nooit gedacht dat ik echtscheidingsmakelaar ging worden. Maar ik doe het nu eigenlijk echt graag. Ik help mensen. Ik help mensen echt. Ik zoek constant compromissen en dat is iets waar ik echt goed in ben. Ik merk ook dat het een job is waarbij veel empathie komt kijken. Mijn opleiding in afstandsonderwijs heeft me dus eigenlijk perfect voorbereid. Ik raad het iedereen aan. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Deze opleidingen zijn er voor iedereen. Iedereen die zich juridisch wil bijscholen, maar ook iedereen die nu eens wil weten wat zijn rechten en plichten zijn. Schrijf je dus zeker in als je je wil bijscholen en je toekomst in eigen handen wil nemen.

niceToKnowHeader

  • Hoe je het nu draait of keert, een huwelijk is volgens onze wetgeving een contract met zowel rechten als plichten.
  • Kinderen zijn niet verplicht om een erfenis te aanvaarden.
  • Een testament moet je nog steeds schriftelijk en persoonlijk opstellen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-