Wetenschap /Godsdienstwetenschappen

Godsdienstwetenschappen

Religie speelt een centrale rol in het leven van miljarden mensen. Al eeuwen lang bepalen godsdiensten hoe mensen in het leven staan, welke waarden en normen ze hebben en hoe ze omgaan met anderen. Godsdienst kleurt hun cultuur en persoonlijkheid. Om gelovige mensen te doorgronden, moet je vaak eerst hun geloof begrijpen.

Kom jij in je wijk, via het werk, of op reis veel in contact met gelovige mensen? Ben je geïnteresseerd in religie? Dan is de cursus Wereldgodsdiensten perfect voor jou. Tijdens deze opleiding maak je op een kritische, maar neutrale manier kennis met de grote religies: het christendom, de islam, het hindoeïsme, het boeddhisme en het jodendom. Vanuit verschillende perspectieven maak je een intrigerende reis en kom je tot inzicht in wat gelovigen drijft en van elkaar onderscheidt.

Wil je specifiek bijleren over de islam? Ga dan voor de cursus Islamitische cultuur. Daarin ontdek je alles over de Islamitische cultuur, de verschillende gebruiken en de rituelen. De cursus geeft je een objectieve kijk op de eeuwenoude godsdienst en leert je mensen beter begrijpen.

voor beginners en experts

les van echte experts

altijd up-to-date materiaal

met online leerplatform

geen voorkennis vereist

voor een objectieve kijk

klaar en duidelijk uitgelegd

alles over religie

goed voor op je CV

voor op het werk of op reis


allCoursesWithinSubtheme Godsdienstwetenschappen

Wereldgodsdiensten, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Wereldgodsdiensten en leer alles wat je wil weten!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Islamitische Cultuur, cpProfessionWithFuture

Is het tijd om je passie volgen? Start met de cursus Islamitische Cultuur.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods


beSureOfYourFuture

Voor veel beroepen is het belangrijk dat je gepast kan omgaan met alle culturen. Denk maar aan docenten, managers, klantenservice, sales, ... Om mensen beter te begrijpen is het essentieel dat je iets afweet van hun religie. Daarom is het voor iedereen nuttig om eens een cursus te volgen waarin bepaalde godsdiensten duidelijk en objectief worden uitgelegd. Als je echt een expert bent in religie, dan kan je jouw expertise gebruiken in de journalistiek, als consultant of als docent.

Als manager van een internationaal bedrijf heb ik werknemers van allerlei verschillende culturen en geloofsovertuigingen waarmee ik samenwerk. Ook onze klanten variëren enorm op vlak van cultuur en religie. Zelf kan ik goed overweg met andersgelovigen, en dat verwacht ik ook van mijn werknemers. Als ze een diploma Wereldgodsdienst of Islamitische cultuur kunnen voorleggen, weet ik dat ze open staan voor andere culturen. - employerSpeaks

Wereldgodsdiensten

trendsCapitalized

Religie is nog lang niet de wereld uit. Iets meer dan 30% van de wereld is christen, 23 % is moslim en 15% is hindoe. Slechts 14% van de wereldbevolking geeft aan dat ze niet gelovig zijn. Van de religies is de islam de snelst groeiende religieuze groep ter wereld. Er wordt verwacht dat er 70% meer moslims op onze aardbol gaan rondlopen tegen 2060. Op de tweede en derde plaats komen de christenen met een verwachte groei van 34% en de hindoes met 27%. Religie is en blijft dus zeker een belangrijk fenomeen in onze maatschappij. Het kan dus nooit kwaad om je bij te scholen en de verschillende culturen beter te leren kennen.

Godsdienstwetenschappen, hundredPercentOfTheTime

Net zoals de maatschappij zijn veel religies constant in verandering. Mensen interpreteren de religieuze voorschriften anders en passen ze toe op hun persoonlijke leven.

Ik werk al enkele jaren op de HR-dienst in een middelgroot bedrijf. In mijn job kom ik vaak in contact met andersgelovigen. Dat was in het begin niet altijd even gemakkelijk. Daarom volgde ik een cursus Wereldgodsdiensten, zodat ik me kon verdiepen in andere geloofsovertuigingen en mijn collega´s beter kan begrijpen. Nu zijn we al een paar maanden verder en ik kan vol overtuiging zeggen dat mijn nieuwe kennis me enorm helpt in mijn job. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Onze cursussen over religie zijn enorm nuttig voor in het dagelijkse leven. Ze leren je alles over verschillende godsdiensten en zorgen ervoor dat je een goed inzicht hebt in andere culturen en bevolkingsgroepen. In de multiculturele samenleving van vandaag is het essentieel dat je mensen met andere geloofsovertuigingen goed begrijpt, zodat je weet hoe je gepast met hen omgaat.

niceToKnowHeader

  • Het christendom is de godsdienst met het grootste aantal volgers. In 2019 waren het er meer dan 2.4 miljard!
  • Ongeveer 1.2 miljard mensen hebben geen religie. In België zijn ongeveer 40% van de mensen niet gelovig.
  • De meeste hindoes bevinden zich in India en Nepal. Daar zijn rond 80% van de mensen hindoeïstisch.
  • Moslims zijn opgedeeld in verschillende scholen. Het merendeel (80-90%) is soennitisch. Ongeveer 10 tot 20% van de moslims zijn aanhanger van het sjiisme.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0