Wetenschap/Humane wetenschappen

Humane wetenschappen

Wil jij ontdekken wat er zich afspeelt in ons brein? Vraag je je af hoe kinderen denken en hoe je hen kan helpen met psychische problemen? Ben je zot van detective-series en wil je jezelf in de criminologie verdiepen? Dan vind je in ons cursusaanbod Humange Wetenschappen ongetwijfeld wat je zoekt.

In de cursussen Praktische Psychologie en Klinische Psychologie leer je alles over de menselijke psyche. Je leert persoonlijkheidsstoornissen herkennen en krijgt inzicht in de belangrijkste theorieën.

De cursussen Kinderpsychologie en Psychologie van het kind nemen je mee door de ontwikkeling van het jonge kind en de vaardigheden die kinderen zich eigen moet maken. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan taalontwikkeling, opvoeding en identiteitsvorming. Je start vanaf de basis en hebt dus geen voorkennis nodig!

In de cursus Criminologie verwerf je inzicht in crimineel gedrag en de gevolgen voor de maatschappij. Je ontdekt wat er allemaal bij strafvervolging komt kijken: van de ontdekking van de crime scene tot de vrijlating uit de gevangenis. De cursusinhoud haalt zijn mosterd trouwens bij opleidingen waarmee forensic science units getraind worden.

alles over de mensheid

onze psyche blootgelegd

les van menswetenschapexperts

de nieuwste inzichten

de psyche van mens en kind

alles leren over psychologie

theorie en toepassing

menselijk gedrag begrijpen

praktische wetenschappen

criminologie en psychologie


allCoursesWithinSubtheme Humane wetenschappen

humane wetenschappen

Criminologie

Criminologie, van crime scene tot rechtbank

Ga voor de studie Criminologie en lanceer je carrière als Criminoloog.

availableVia

humane wetenschappen

Klinische Psychologie

Klinische Psychologie, verdiep je praktijkgericht in klinische psychologie

Schrijf je in voor de opleiding Psychologie en start meteen als Therapeutisch Coach.

availableVia

humane wetenschappen

Praktische Psychologie

Praktische Psychologie, verken de menselijke geest

Volg de opleiding Praktische Psychologie en word een krak in je vak als Coach.

availableVia

humane wetenschappen

Psychologie van het Kind

Psychologie van het Kind, word expert in kinderontwikkeling

Schrijf je in voor de cursus Psychologie van het Kind en word veelzijdig Kindercoach.

availableVia


beSureOfYourFuture

Als gedragsexpert heb je veel carrièremogelijkheden. Ben je meer bezig met kinderen? Dan kan je als opvoedkundige of jeugdbegeleider aan de slag. Meer geïnteresseerd in algemene psychologie? Dan vind je snel werk als o.a. HR-medewerker, psychologisch adviseur, lifecoach, ombudsman of detective. Mogelijke universitaire vervolgopleidingen zijn: klinische psychologie, kinderpsychologie, orthopedagogie en criminologie.

Toen we een nieuwe HR-medewerker zochten, hebben we bewust gekozen voor iemand die een diploma Praktische Psychologie had gevolgd aan deze school. Zo konden we zeker zijn dat onze nieuwe collega goed om kon gaan met mensen en weet hoe ze doeltreffend problemen oplost. - employerSpeaks

humane wetenschappen

trendsCapitalized

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die denken dat ze alles afweten van psychologie door een paar artikels te lezen op het internet, of een paar filmpjes over psychologie te zien op youtube. Zo makkelijk is het echter niet. Om problemen te herkennen en op te lossen moet je wel degelijk heel wat afweten van de psychologie. Dat gaat alleen als je een deftige opleiding volgt. Gelukkig bestaan er ook professionele opleiding in afstandsonderwijs. Zo kan je toch van thuis uit een psychologie-expert worden.

Humane wetenschappen, hundredPercentOfTheTime

Humange Wetenschappen zijn op veel talloze situaties en vakgebieden toepasbaar. Zo kan het gebruikt worden om het gedrag van mensen ten opzichte van nieuwigheden en onverwachte omstandigheden te verklaren of bij te sturen. Een belangrijk humaan wetenschappelijk fenomeen is social proof. Dat betekent dat we kijken naar andere mensen (vooral mensen die we vertrouwen) en zien hoe zij omgaan met een situatie. Als we zien dat niemand zich iets aantrekt van de corona-maatregelen, dan zijn we minder geneigd om dat zelf te doen. Zien we daarentegen dat veel mensen de maatregels serieus nemen, dan gaan we er ons zelf ook aan houden. Daarom zag je veel reclamefilmpjes met bekende personen - die we allemaal kennen van op TV of de radio - die zeggen de regels serieus te nemen, zodat de rest van de bevolking dat ook doet.

Ik volgde de opleiding Psychologie voor Kinderen. Omdat ik enorm goed met kinderen kan omgaan en er ook oprecht veel geluk uit haal, wist ik altijd al dat ik iets met kinderen wou doen. Dankzij de opleiding weet ik nu alles over de groei en de psychologie van kinderen. Met mijn passie voor opvoeding en de theorie van de opleiding ben ik zelfstandig beginnen werken als opvoeder. Het is echt een droomjob voor mij. Zeker een aanrader voor iedereen die graag met kinderen bezig is! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Onze opleidingen Humange Wetenschappen zijn enorm populair. Dat komt omdat het zo een interessant onderwerp is. Wie wil er nu niet weten wat er allemaal in ons brein gebeurt? Er zijn veel studenten die aan de slag willen in de psychologie of als coach. Anderen studeren het gewoonweg omdat ze het razend interessant vinden. Alles wat je leert kan je hoe dan ook toepassen op je eigen leefwereld. Dat maakt deze opleidingen zo veelzijdig.

niceToKnowHeader

  • De gemiddelde mens kan zich maar een 10-tal minuten echt concentreren. Na 10 minuten verslapt je aandacht en beginnen je gedachten af te dwalen.
  • Mensen worden creatiever wanneer ze moe zijn. Dat is de reden waarom mensen soms briljante ideeën hebben onder de douche na een lange werkdag.
  • Ongeveer 80% van alle conversaties zijn geroddel. Er wordt zelfs beweerd dat het een fundamenteel menselijk fenomeen is en dat het ons onderscheidt van andere dieren.
  • Geld spenderen aan anderen maakt je gelukkiger. Dat komt omdat we sociale dieren zijn, die afhankelijk zijn van elkaar.