Wetenschap/Biomedische wetenschappen

Biomedische wetenschappen

Heb je altijd al willen weten hoe het menselijke lichaam functioneert? Hoe verschillende dieren zich gedragen en voortplanten? Of onze stofwisseling juist werkt? In onze cursussen van het thema Biomedische Wetenschappen vind je het antwoord op al jouw vragen. De cursussen zijn speciaal gemaakt voor mensen met weinig voorkennis. Ze zijn duidelijk en aangenaam om te studeren. Ontdek ons aanbod en vind de cursus die bij je past!

alles over anatomie

het menselijke lichaam verkend

wetenschap duidelijk uitgelegd

alles over fauna en flora

alles leren over wetenschappen

biologie, chemie en fysica

de nieuwste theorieën

biomedische toepassingen

over mens en natuur

nuttige tak van de wetenschap


allCoursesWithinSubtheme Biomedische wetenschappen

Biomedische wetenschappen

Anatomie & Fysiologie

Anatomie & Fysiologie, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Anatomie & Fysiologie en bouw je expertise uit.

availableVia

Biomedische wetenschappen

Anatomie en Cosmetologie

Anatomie en Cosmetologie, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Anatomie en Cosmetologie en word Schoonheidsspecialist.

availableVia

Biomedische wetenschappen

Biologie Basis

Biologie Basis, cpProfessionWithFuture

Ga voor de cursus Biologie Basis en doe op een snelle manier basiskennis op.

availableVia

Biomedische wetenschappen

Chemie Basis

Chemie Basis, cpProfessionWithFuture

Ga voor de cursus Chemie Basis en doe op een snelle manier basiskennis op.

availableVia

Biomedische wetenschappen

Fysica Basis

Fysica Basis, cpProfessionWithFuture

Ga voor de cursus Fysica Basis en doe op een snelle manier basiskennis op.

availableVia


beSureOfYourFuture

Kennis van de biomedische wetenschappen is zeer handig voor een aantal beroepen of vervolgopleidingen. Deze cursussen bereiden je perfect voor op universitaire studies, van doktersopleiding tot ingenieur. Overweeg je een universitaire studie waarbij biomedische wetenschappen aan te pas komen? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze cursussen.

Er is veel vraag naar goed opgeleide biologen en de vraag blijft snel stijgen. Dat komt omdat mensen steeds langer leven en dus ook veel nood hebben aan biomedische oplossingen voor ouderdomskwaaltjes. Het is dus zeker de moeite waard om je te verdiepen in de biomedische wetenschap. De jobkansen zijn hoog, net zoals het salaris. Mensen die biomedische wetenschappen hebben gestudeerd in volwassenonderwijs hebben zeker een streepje voor. - employerSpeaks

Biomedische wetenschappen

trendsCapitalized

De voorbije jaren zien we dat er vaak studenten uit BSO of TSO zijn, die het overwegen om een sterk wetenschappelijke richting aan de universiteit te studeren. Soms hebben ze echter niet de juiste basiskennis van vakken zoals biologie, fysica en chemie. Dat maakt het moeilijker, ze moeten meer leerstof inhalen en daardoor hebben ze jammer genoeg een lagere slaagkans. Wij proberen die studenten te helpen door extra cursussen aan te bieden, als voorbereiding voor zij die deze basiskennis niet hebben meegekregen in het middelbaar.

Biomedische wetenschappen, hundredPercentOfTheTime

Een van de grote doelen in de biomedische wetenschappen is de ontwikkeling van artificiële organen. Daar wordt actief onderzoek naar gedaan. Biomedische ingenieurs hebben al tal van artificiële harten gemaakt, maar tot nu toe nog geen volledig functioneel hart. Ook de huid en de nieren zijn een hoge prioriteit. Naast artificiële organen zijn biomedische wetenschappers actief bezig met het ontwerpen van micro- en nano-technologieën. Een voorbeeld daarvan zijn chips die complexe analyses en diagnoses maken, implanteerbare micro-apparaten en bio-afbreekbare bestanddelen die het herstel van weefsels bevorderen.

Om me voor te bereiden op mijn universitaire opleiding besloot ik een paar cursussen in afstandsonderwijs te volgen. Ik volgde de cursussen fysica en chemie, omdat ik die vakken maar heel beperkt had in het middelbaar. Zo bouwde ik mijn wetenschappelijke basiskennis op en was ik helemaal klaar om aan de universiteit te beginnen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We merken dat er steeds meer studenten naar onze cursussen grijpen om hun wetenschappelijke kennis uit te breiden. Velen volgen een cursus als voorbereiding op een moeilijke wetenschappelijke richting, anderen doen het gewoon om hun kennis van een bepaald vak te perfectioneren. De cursussen zijn zo opgebouwd dat iedereen vindt wat hij nodig heeft, op een duidelijke manier uitgelegd.

niceToKnowHeader

  • De vorm van iemands wenkbrauwen kan zjin of haar persoonlijkheid voorspellen. Rechte wenkbrauwen betekenen dat je direct en rationeel bent. Licht gebogen wenkbrauwen betekenen dat je meer mensgericht bent.
  • Vingernagels groeien zo'n 3 millimeters per maand, wat ongeveer dubbel zo snel is als teennagels.
  • De gemiddelde mens spendeert ongeveer 5 jaar van zijn leven al etend.
  • De bovenste laag van je huid wordt om de 30 dagen vervangen.