Voetverzorging/Medische pedicure

Medische pedicure

Wil jij die arme voeten, die ons de hele dag van hot naar her brengen, verwennen met een deugddoende pedicure? Lijkt het je fantastisch om rugpijn of hoofdpijn te behandelen door een bepaald punt op de voeten te behandelen tijdens een sessie voetreflexologie? Volg dan een van onze fantastische en praktijkgerichte opleidingen die jouw volledig en professioneel inwijden in de wereld van de Voetverzorging.

Dankzij onze opleidingen leer je alle technieken die je nodig hebt om jezelf om te scholen tot een expert in je vakgebied. En dat op basis van de uitgebreide cursussen van docenten die elke ontwikkeling in je vakgebied op de voet volgen. Zo voer je in een handomdraai de meest deugddoende behandelingen voor ieders voeten uit.

Maak je keuze uit onze boeiende groepslessen en thuiscursussen en specialiseer jezelf om in de uiterst interessante sector van schoonheid en verzorging aan de slag te gaan. Zo laat je al jouw klanten binnenkort weer op wolkjes lopen!

medisch voetexpertise

toekomstige zorgkansen

geavanceerde behandelingen

individuele begeleiding

ervaren medische docenten

hulp bij start eigen praktijk

expertise in voetproblemen

nauwkeurige voetanalyse

complexe voetbehandelingen

preventieve voetverzorging

les van echte voetspecialisten


allCoursesWithinSubtheme Medische pedicure

medische voetverzorging

Gespecialiseerd Voetverzorger

Gespecialiseerd Voetverzorger, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Medische pedicure en start meteen als Voetspecialist.

availableVia

medische voetverzorging

Nagelbeugeltechniek

Nagelbeugeltechniek, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Nagelbeugeltechniek en word veelzijdig Voetverzorger.

availableVia

medische voetverzorging

Nagelreconstructies

Nagelreconstructies, cpProfessionWithFuture

Wil je leuke lessen volgen, maar ook supersnel je diploma behalen?

availableVia

Orthese, cpProfessionWithFuture

Leer op enkele uren tijd professionele orthesen maken op maat van je klant.

availableVia

medische voetverzorging

Voetverzorger Experttraining

Voetverzorger Experttraining, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Medische pedicure en start meteen als Pedicure.

availableVia


beSureOfYourFuture

Als professioneel voetverzorger ben je niet alleen in staat om voetproblemen te verhelpen, maar ook om ze te voorkomen. Dankzij onze opleidingen leer je alle technieken die je nodig hebt om jezelf om te scholen tot een expert in je vakgebied. Zo voer je in een handomdraai de meest verfrissende behandelingen voor ieders voeten uit. Met een diploma van onze school toon je je klanten of je toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Je kan aan de slag als zelfstandige gespecialiseerde voetverzorger in hoofd- of bijberoep, als freelance medewerker in dienstverband, als vertegenwoordiger voor een gespecialiseerd bedrijf of als verkoper / verkoopster in dienstverband in gespecialiseerde zaken met voetverzorgingsproducten. Jij bepaalt!

Doordat onze voeten veel te verduren krijgen is voetverzorging zeer belangrijk. Wanneer je niet regelmatig naar de pedicure gaat, kun je klachten krijgen zoals bijvoorbeeld pijn in de voeten, eelt, ingescheurde nagels en pijnlijke kloven. Maar liefst 20% van de Belgen krijgen jaarlijks te maken met voetklachten, waarbij vrouwen vier keer zoveel last hebben van voetproblemen dan mannen. Er zit wel degelijk een toekomst in de sector! - employerSpeaks

medische voetverzorging

trendsCapitalized

Voetverzorging is alomtegenwoordig. De werkmogelijkheden zijn uiteenlopend. Door de steeds verouderende bevolking en een toename van diabetespatiënten, is de vraag naar goed opgeleide voetverzorgers enorm gestegen. Ook mannen vinden voetverzorging steeds belangrijker: Of ze nu gestuurd worden door hun vrouw, een pijnlijk voetprobleem hebben of vallen in de categorie metroman, steeds meer mannen weten de weg naar het salon. Ook voor een pedicure. Daarnaast spelen sociale media een steeds belangrijkere rol: Verschillende influencers en bekende personen zijn toonaangevend bij de trends voor de voeten, waardoor steeds meer mensen ook kiezen voor een professionele verzorging.

Medische pedicure, hundredPercentOfTheTime

Voetverzorging is hot! In het vakgebied vinden constant nieuwe ontwikkelingen plaats. Elk jaar opnieuw zijn er heel wat trends en marktontwikkelingen relevant voor bedrijven, merken en professionals in de schoonheidsbranche. Hoe zorg je ervoor dat klanten voor jou kiezen? Je moet ervoor zorgen dat je helemaal mee bent met deze trends om 100% succesvol te zijn! Duurzaamheid wordt tegenwoordig de norm. Consumenten worden steeds bewuster en kritischer. In de salon is er daardoor een groeiende vraag naar biologische skincare en voetverzorging. De voeten en teennagels dienen er tegenwoordig het hele jaar door goed verzorgd uit te zien. Dit valt te verklaren door de wekelijkse yogalessen op blote voeten, de saunabezoekjes, zonvakanties die het hele jaar door genomen worden en de peeptoes die gedragen worden naar bijvoorbeeld feestjes en events, ook in de winter!

Ongeacht hoe goed iemand de voeten verzorgt, na een behandeling zien ze er altijd mooier uit. Klanten lopen blijer en zelfverzekerder de deur uit. Dat geeft veel voldoening en dat vind ik ook zo fijn aan mijn beroep. Ik houd van zichtbare resultaten en dat is bij de voeten zeker het geval. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Als je aan de slag wilt gaan met voetverzorging, dan is het belangrijk om een professionele basis te hebben. Een gespecialiseerd voetverzorger doet meer dan een basis voetverzorging. Je staat in voor de preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen, alsook professionele adviesverlening over goede schoenen en voethygiëne. Je maakt komaf met kwaaltjes en andere pijnlijke aandoeningen.Onze voeten dragen ons lichaam, volg daarom een opleiding om er maximaal aandacht aan te besteden!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat de voet bestaat uit 26 botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen?
  • Wist je dat we gemiddeld per dag 8.000 tot 10.000 stappen zetten? In een mensenleven is dit gemiddeld 185.000 kilometer. Dit is meer dan vier keer de wereld rond.
  • Ongeveer 60% van de bevolking heeft te maken (gehad) met voetklachten.
  • Veel mensen hebben staand een verschillende stand van de voeten.