Schilderen

Zin om te leren schilderen en je eigen kunstwerken te creëren? Schrijf je dan in voor een van deze opleidingen. Onze docenten leggen je stap voor stap uit hoe je verschillende technieken toepast om tot een prachtig resultaat te komen.

de beste schildertechnieken

les van ervaren schilders

snel prachtige schilderijen

toegankelijke kunstlessen

inzicht in kunstgeschiedenis

jouw start als kunstenaar

alles over de schilderkunst

leren van de grote meesters

aandacht voor jouw stijl

carrière als kunstschilder


allCoursesWithinSubtheme Schilderen

schilderen

Kinderboeken Illustreren

Kinderboeken Illustreren, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Kinderboeken Illustreren en word Kinderboekenillustrator.

availableVia


beSureOfYourFuture

Veel van onze studenten volgen deze opleidingen als hobby. Toch vormen ze ook een goede basis om professioneel aan de slag te gaan als schilder. Met je diploma op zak start je snel als zelfstandige of als freelancer. Je kan bijvoorbeeld prachtige schilderingen maken bij je zelfgeschreven kinderverhaal en een fantastisch boek uitgeven. Of wie weet stel jij je werk binnenkort tentoon op je eerste expositie!

Om als schilder te starten, heb je twee dingen nodig: talent en kennis. Dat talent heb je of heb je niet en uit zich pas door veel te oefenen. Kennis van materialen, perspectieven en technieken doe je op door een goede opleiding te volgen. Ik merk dat studenten van deze school er snel mee weg zijn, omdat ze goed begeleid worden. Dat is uiteraard een grote troef om een carrière als kunstenaar uit de wacht te slepen. - employerSpeaks

schilderen

trendsCapitalized

Op Instagram zie je regelmatig timelapses voorbij komen van kunstenaars die hun skills tonen in versnelde video’s. Daarmee inspireren ze andere creatievelingen en zetten ze hun werk in de kijker. Schilderen werkt therapeutisch, dat hebben steeds meer mensen ontdekt. Denk maar aan ‘adult coloring’ of zentangles met aquarelverf. Maak even lekker je hoofd leeg!

Schilderen, hundredPercentOfTheTime

Schilderen en computergestuurde effecten waren lange tijd water en vuur. Daar is ondertussen verandering in gekomen! Niet alleen grote animatiestudio’s maken gebruik van geavanceerde effecten, ook beginnende schilders hebben toegang tot handige apps of online tools voor beeldbewerking. Zie het als een verrijking en gebruik het in je voordeel!

Ik zat al enkel jaren met het idee om schilderlessen te volgen, maar door mijn drukke agenda kwam het er maar niet van. Via afstandsonderwijs heb ik er toch werk van gemaakt en ik was héél tevreden over de aanpak van de docent. Op mijn eigen tempo kreeg ik verschillende technieken in de vingers en kon ik mijn talenten verder ontplooien. Wat begon als een hobby, is geëindigd met een eigen atelier en binnenkort mijn eerste tentoonstelling. Spannend! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De meeste studenten die een schildersopleiding volgen, doen dat als hobby. Het is ontspannend, stimulerend en je houdt er iets aan over om aan je muur te hangen! Toch zijn er ook studenten die er hun beroep van willen maken. En daar helpen onze docenten graag bij! Stap voor stap krijg je de technieken aangeleerd en maak je kennis met het werkveld. Hoe haal je je eerste opdracht binnen? Hoe begin je aan je eerste prentenboek? Of hoe start je als zelfstandig kunstenaar? Je komt het allemaal te weten!

niceToKnowHeader

  • Van schilderen word je gelukkig. Letterlijk! Je hersenen maken extra gelukshormonen aan als je je pen op papier zet.
  • De oudste schildering die ooit teruggevonden werd, was een grotschildering van een hand. Dit oeroude kunstwerk werd meer dan 64.000 jaar geleden door een Neanderthaler aangebracht in de grot van Maltravieso in Spanje.
  • Er is een verschil tussen een penseel en een kwast: een penseel heeft soepele haartjes, bijvoorbeeld van een marter. Een kwast is stugger en wordt vaak van varkenshaar gemaakt.
  • De sterrennacht van Vincent van Gogh inspireerde talloze andere kunstenaars. Zo ook de Amerikaanse zanger Don McLean in het nummer Vincent. De woorden “starry, starry night” spreken voor zich.