Tekenen

Wil je verschillende technieken in de vingers krijgen om prachtige tekeningen op papier te zetten? Onze docenten leren je stap voor stap hoe je je creativiteit tot uiting brengt in je tekeningen.

de beste tekentechnieken

les van toptekenaars

de start van je kunstcarrière

voor creatievelingen

met diverse tekenmaterialen

tekenlessen in jouw tempo

een artistieke job

leuke tekenopdrachten

van stillevens tot portretten

voor verbluffende tekeningen


allCoursesWithinSubtheme Tekenen

tekenen

Animatietechnieken

Animatietechnieken, ontwikkel je creatieve talent

Met onze thuisstudie Animatietechnieken leer jij snel de kneepjes van het vak.

availableVia

tekenen

Illustraties Maken

Illustraties Maken, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Illustraties Maken en word veelzijdig Illustrator.

availableVia

tekenen

Kinderboeken Illustreren

Kinderboeken Illustreren, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Kinderboeken Illustreren en word Kinderboekenillustrator.

availableVia

tekenen

Kindertekeningen Analyseren

Kindertekeningen Analyseren, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Kindertekeningen Analyseren en word veelzijdig Kindercoach.

availableVia

tekenen

Portrettekenen

Portrettekenen, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Portrettekenen en word een krak in je vak als Portrettekenaar.

availableVia

tekenen

Tekenen en Schetsen

Tekenen en Schetsen, geef je vrije tijd meer kleur

Ga voor je passie met deze hobbyopleiding en word Hobby-illustrator.

availableVia


beSureOfYourFuture

Veel van onze studenten volgen deze opleidingen als hobby. Toch vormen ze ook een goede basis om professioneel aan de slag te gaan als tekenaar. Met je diploma op zak start je snel als zelfstandige of als freelancer. Je kan bijvoorbeeld tekeningen maken bij je zelfgeschreven kinderverhaal en een fantastisch boek uitgeven. Goed gevoel voor humor? Stuur je portfolio naar kranten en magazines en ga aan de slag als cartoonist. Of misschien zegt een carrière als rechtbanktekenaar je wel iets? In deze sector zijn meer mogelijkheden dan je denkt!

Om als tekenaar te starten, heb je twee dingen nodig: talent en kennis. Dat talent heb je of heb je niet en uit zich pas door veel te oefenen. Kennis van materialen, perspectieven en technieken doe je op door een goede opleiding te volgen. Ik merk dat studenten van deze school er snel mee weg zijn, omdat ze goed begeleid worden. Dat is uiteraard een grote troef om een carrière als kunstenaar of professioneel tekenaar uit de wacht te slepen. - employerSpeaks

tekenen

trendsCapitalized

Op Instagram zie je regelmatig timelapses voorbij komen van tekenaars die hun skills tonen in versnelde video’s. Daarmee inspireren ze andere creatievelingen en zetten ze hun werk in de kijker. Steeds meer cartoonisten winnen aan bekendheid met hun werk. Ze zijn niet langer de onzichtbare tekenaars van een krantenredactie, maar hebben een bloeiende carrière door hun diensten breder aan te bieden. Een leuke tekening op de muur van je school? Een etalagevenster dat een origineel printje verdient? Of een vrolijke collectie strandhanddoeken laten bedrukken? Heel wat cartoonisten schieten je graag te hulp. Tekenen werkt therapeutisch, dat hebben steeds meer mensen ontdekt. Denk maar aan ‘adult coloring’ of zentangles. Maak even lekker je hoofd leeg!

Tekenen, hundredPercentOfTheTime

Tekenen en computergestuurde effecten waren lange tijd water en vuur. Daar is ondertussen verandering in gekomen! Niet alleen grote animatiestudio’s maken gebruik van geavanceerde effecten, ook beginnende tekenaars hebben toegang tot handige apps of online tools voor beeldbewerking. Zie het als een verrijking en gebruik het in je voordeel!

Ik zat al enkel jaren met het idee om tekenlessen te volgen, maar door mijn drukke agenda kwam het er maar niet van. Via afstandsonderwijs heb ik er toch werk van gemaakt en ik was héél tevreden over de aanpak van de docent. Op mijn eigen tempo kreeg ik verschillende technieken in de vingers en kon ik mijn talenten verder ontplooien. Wat begon als een hobby, is geëindigd met een eigen atelier en binnenkort mijn eerste tentoonstelling. Spannend! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De meeste studenten die een tekenopleiding volgen, doen dat als hobby. Het is ontspannend, stimulerend en je houdt er iets aan over om aan je muur te hangen! Toch zijn er ook studenten die er hun beroep van willen maken. En daar helpen onze docenten graag bij! Stap voor stap krijg je de technieken aangeleerd en maak je kennis met het werkveld. Hoe haal je je eerste opdracht binnen? Hoe begin je aan je eerste prentenboek? Of hoe start je als zelfstandige? Je komt het allemaal te weten!

niceToKnowHeader

  • Van tekenen word je gelukkig. Letterlijk! Je hersenen maken extra gelukshormonen aan als je je pen op papier zet.
  • De oudste tekening die ooit teruggevonden werd, was een grotschildering van een hand. Dit oeroude kunstwerk werd meer dan 64.000 jaar geleden door een Neanderthaler aangebracht in de grot van Maltravieso in Spanje.
  • Er gaat een gerucht dat Leonardo Da Vinci’s wereldberoemde Mens van Vitruvius eigenlijk een zelfportret is. Voor tekenaars is dit werk een goede methode om lichaamsverhoudingen te bepalen.
  • Het potlood is een Engelse uitvinding. In 1564 werd voor het eerst een staafje grafiet omhuld door een houten stokje. Het potlood was geboren!
  • Walt Disney leerde cartoons tekenen via een schriftelijke cursus en hij verfijnde zijn skills door naar de kunstacademie te gaan. Het vervolg van zijn carrière ken je vast wel.