Sport/Sportmanagement

Sportmanagement

Wil jij de sporttalenten van de toekomst managen? Wil jij topsporters vertegenwoordigen en begeleiden? Dan hebben wij de cursussen die jij nodig hebt! De opleidingen uit het subthema Sportmanagement zorgen ervoor dat jij helemaal klaar bent om de kampioenen van volgend jaar te managen.

Ga voor een cursus Sportmanagement om een expert te worden in alle facetten van het sportmanagement. Als dat te breed is kan je je ook toespitsen op een bepaald domein met de cursussen Sportmarketing, Sportrecht of Sportjournalistiek. Kies de cursus die bij jouw ambities past en maak je droom waar!

topzorg, topmanager

sportmarketing & -management

sportjournalistiek & -recht

voor echte sportfreaks

sportmanagement van A tot Z

topsporters & -clubs managen

winnende sportevents

alles over sportmanagement

manager in sportzaken

verover de sportwereld


allCoursesWithinSubtheme Sportmanagement

Sport- en Eventmanager, start in de eventsector en zet sport in de kijker

Is het tijd om te beginnen met iets wat je écht leuk vindt? Dit is je kans.

Sportmanagement

Sportjournalistiek

Sportjournalistiek, cpProfessionWithFuture

Ga voor de studie sportjournalistiek en lanceer je carrière als sportjournalist.

availableVia

Sportjournalistiek, cpProfessionWithFuture

Ga voor de studie sportjournalistiek en lanceer je carrière als sportjournalist.

Sportmanager, til een sporter of club naar een hoger niveau

Volg de opleiding Sportmanager en word een krak in je vak als sportmanager.

Sportmarketing, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Sportmarketing en word een krak in je vak als Sportmarketeer.


beSureOfYourFuture

Maak van elk sportmerk een wereldwijde hype en van elk team de publieksfavoriet. Tijdens deze cursussen ontdek je hoe je een team, sporter of sportmerk naar de top begeleidt. Met een diploma in sportmanagement ga je aan de slag als sportmanager of eventmanager. Wanneer jij deze opleiding hebt afgerond weet jij alle geheimen van het vak. Ga ervoor als zelfstandige of solliciteer vol vertrouwen met je gloednieuwe diploma.

De job van sportmanager is niet voor iedereen weggelegd. Je moet echt leven voor sport, want je gaat er dag in, dag uit mee bezig zijn. Het is allesbehalve een routinejob, je moet zeer flexibel kunnen zijn. Vaak moet je op reis gaan, of evenementen organiseren. Geen enkele dag is hetzelfde. Maar dat is ook het leuke aan de job. Als dit je niet afschrikt en je denkt dat je het in je hebt om een succesvolle sportmanager te worden, dan zou ik zeggen: Just do it! - employerSpeaks

Sportmanagement

trendsCapitalized

Een vorm van sport die nog niet zo bekend is bij de grote massa maar die wel enorm aan het opkomen is, zijn de eSports. Dat zijn competities tussen gamers, die het voor prijzengeld tegen elkaar opnemen in een bepaald videospel. Ook zij hebben vaak een manager nodig om hen te ondersteunen. Er wordt geschat dat er wereldwijd meer dan 250 miljoen eSports fans zijn. Een gigantische markt dus!

Sportmanagement, hundredPercentOfTheTime

Decennialang was de sportsector voornamelijk een mannelijk domein. Maar met veranderingen in de maatschappij wordt ook de sportindustrie sterk door elkaar gehaald. Net als veel andere industrieën heeft de sportwereld te maken met een toenemende doelgroepsegmentatie. Als sportmerk moet je globaal kijken. Daarmee moet bij sportmarketing en -management zeker rekening gehouden worden.

Ik volgde de cursus Sportmarketing en ging aan de slag bij een internationaal sportgoederenbedrijf. Ik vind mijn job super. Dagelijks kom ik in contact met topsporters om sponsoring te regelen. Ik kan echt mijn eigen ding doen. Het is heerlijk om elke dag met sport bezig te zijn en mensen te helpen beter te sporten op mijn eigen manier. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Deze cursussen zijn perfect voor iedereen die graag dagelijks professioneel bezig wil zijn met sport en topsporters. Stuk voor stuk komen de opleidingen uitstekend van pas om jou te leren hoe je sporters kan helpen met hun management en marketing. Een goede manager is een must voor elke topsporter, zodat die zich kan focussen op zijn prestaties. De cursussen bereiden je perfect voor dankzij de mix van theorie en praktijk. Je leert hoe je de managementtechnieken toepast in real life. Zo ga je meteen aan de slag nadat je je diploma behaalt!

niceToKnowHeader

  • Een sportmanager doet tegenwoordig veel van zijn werk online. Een groot onderdeel van het managen is namelijk de marketing. En dat gebeurt vooral online. Een cursus marketing is dus altijd mooi meegenomen.
  • Niet alle sportmanagers werken voor professionele teams. Ook amateurclubs en schoolploegen hebben vaak nood aan een goede manager.
  • Een groot deel van de job van een sportmanager is netwerken. Een stevig en betrouwbaar netwerk opbouwen is essentieel en zorgt voor succesvol management. Het vergt wat werk, maar het is de moeite dubbel en dik waard!