Sport /Sportprestaties

Sportprestaties

Het ultieme doel van elke sportcoach is de prestaties te verbeteren van de sporters die ze begeleiden. Deze cursussen leren je exact hoe je dat doet door hen professioneel te begeleiden met hun voeding en hun mentale gezondheid. Je leert de kneepjes van het vak van professionele docenten die al jarenlang ervaring hebben in hun veld. Ontdek hoe jij aan de slag kan gaan als sportcoach.

In de cursus Sportvoedingsadviseur leer je alles over de energiebehoefte en het energieverbruik van het lichaam tijdens het sporten. Je ontdekt welke factoren hier een invloed op kunnen hebben en hoe de energieopname in zijn werk gaat. Op die manier leg je de basis voor een evenwichtige en gezonde voeding, die sporters toch voldoende energie geeft om voluit te gaan.

In de cursus Sportpsychologie worden verschillende domeinen behandeld. Je leert hoe je elke sporter motiveert, hoe je ervoor zorgt dat ze zich kunnen concentreren, welke emoties en gevoelens ze doormaken en nog veel meer. Je krijgt alle coachingstechnieken aangeleerd die je nodig hebt om elke sporter te motiveren.

trainings- en voedingsleer

voeding, conditie & kracht

betere sportprestaties

over mentale en fysieke kracht

recordbrekende opleidingen

les van topcoaches

up-to-date coachingstechnieken

help sporters beter presteren

voor echte sportfanaten

de psychologie achter sporten


allCoursesWithinSubtheme Sportprestaties

Conditietrainer, help sporters hun grenzen te verleggen

Als je nu start met de cursus Conditietrainer, heb je in 6 maanden je diploma op zak.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Mental Coach voor Sporters, word sportcoach en wees de vertrouwenspersoon van atleten

De virtual class Mental Coach voor Sporters volgen, betekent flexibel en voordelig studeren.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Sport- en revalidatiecoaching, scoor bij je klanten

Volg de up-to-date thuisstudie Sport- en revalidatiecoaching en studeer op je eigen tempo.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Sportdrank en -supplementen, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Sportvoeding en start meteen als Sportvoedingsconsulent.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Sportpsychologie, geef sporters psychologische begeleiding en motiveer hen

Ga voor de studie Sportpsychologie en lanceer je carrière als Sportpsycholoog.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Sportvoedingsadviseur, begeleid je cliënten naar betere sportprestaties

Volg de thuisstudie Sportvoedingsadviseur en behaal al in enkele maanden jouw diploma!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Strength en conditioning, cpProfessionWithFuture

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Strength en conditioning.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Wielercoach, cpProfessionWithFuture

Door online begeleiding van je persoonlijke docent, slaag je binnen mum van tijd!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Wielercoach, cpProfessionWithFuture

Met deze thuisstudie kun je al binnen 3 tot 6 maanden jouw diploma op zak hebben!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods


beSureOfYourFuture

Harder, better, faster, stronger. Voor veel sporters is hét doel hun prestaties te verbeteren. Dankzij deze cursussen weet jij als coach hoe je hen daarbij begeleid, wat hun goals ook zijn. Het is een essentiële skill voor professionele sportcoaches en PTs. Het vereist expertise van het lichaam, de geest en voedingsleer. Combineer jouw kennis van deze drie vakken en zorg ervoor dat jouw sporters het maximum uit hun sportprestaties halen.

Het uiteindelijke doel van een sportcoach is uiteraard de sportprestaties te verbeteren van de personen die hij/zij begeleidt. Dat is de reden waarom mensen naar een sportcoach komen en dat zou altijd de focus moeten zijn. Het is belangrijk dat sportcoaches weten hoe dat ze dat aanpakken en het ook echt in praktijk kunnen brengen! - employerSpeaks

sportprestaties

trendsCapitalized

Dankzij bepaalde apps en accessoires zoals smartwatches is het tegenwoordig makkelijk om bij te houden hoe het lichaam reageert op een workout of trainingssessie. Ze monitoren de hartslag, het aantal stappen, het uithoudingsvermogen, de snelheid en meer. Daarnaast zijn er ook programma's om je houding en bewegingspatronen te analyseren. Dit soort technologie is tegenwoordig onmisbaar voor professioneel sportcoaches en PTs. Je identificeert ermee eenvoudig de werkpunten en vooruitgang van je klanten.

Sportprestaties, hundredPercentOfTheTime

We hebben allemaal de sportmicrobe te pakken. Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om zichzelf te motiveren en hun sportniveau te verhogen. De fitness ligt bij de meesten ook deels thuis en parken en bossen vormen onze looppistes. Als coach of instructeur ben je dan ook niet langer gelimiteerd door de fitnesszaal.

Ik volgde de cursussen Sportpsychologie en Sportvoeding. Voor mij volstond dat om aan de slag te gaan als sportcoach. Ik ben al jaren passioneel bezig met fitnessen, dus de meeste technieken en de anatomie had ik al onder de knie. Alleen de kennis over voeding en de psychologie achter het sporten ontbraken nog. Dankzij de cursussen heb ik ook die aspecten gemeesterd en ben ik succesvol kunnen starten als freelance sportcoach. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Deze cursussen zijn perfect voor iedereen die graag professioneel wil werken met topsporters. Stuk voor stuk komen de opleidingen uitstekend van pas om jou te leren hoe je sporters kan helpen. En dat is een essentiële skill voor elke sportcoach. 

niceToKnowHeader

  • Een belangrijk onderdeel van coaching is vertrouwen opbouwen met de personen die je coacht. Daarom is het meer dan alleen kennis over sport en het lichaam hebben, je moet ook weten hoe je hen motiveert en een vertrouwensband opbouwt.
  • Iedere sporter vereist een andere aanpak. Wat voor de ene motiverend werkt, kan voor iemand anders een averechts effect hebben. Stel vragen en leer je sporter goed kennen om te weten welke aanpak de beste resultaten gaat opleveren.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0