Sport /Sportcoaching

Sportcoaching

Heb jij een passie voor sport? Wil je graag dagelijks bezig zijn met je passie en in contact komen met andere sporters? Dan hebben we goed nieuws voor jou: de vraag naar professionele sportcoaches neemt elke dag toe. Mensen zien het belang van sport in en gaan steeds meer sporten. Om optimaal te presteren hebben deze sporters persoonlijke begeleiding nodig. Als sportcoach ben jij perfect geschikt om hen die begeleiding aan te bieden.

In deze cursussen kruip je in het hoofd van de sporters en leer je hoe je ze altijd en overal kan motiveren om het beste van zichzelf te geven en topprestaties neer te zetten. Je benadert sportmannen en -vrouwen niet enkel individueel, maar kom je ook te weten hoe je elke groep tot een heus team kan smeden. Dankzij de bijkomende informatie over het lichaam en voeding word jij een veelzijdig sportcoach.

sportcoaching van A tot Z

winnen als coach

de beste motivatietechnieken

alles over sport en coachen

voor sportfanaten

coaching die records breekt

begeleiding van topcoaches

trainer van sterren

essentieel voor elke coach

de held naast het veld


allCoursesWithinSubtheme Sportcoaching

Anatomie en Fascia Release, cpProfessionWithFuture

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Conditietrainer, help sporters hun grenzen te verleggen

Door online begeleiding van je persoonlijke docent, slaag je binnen mum van tijd!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Core Stability Trainer, cpProfessionWithFuture

Start je nieuwe carrière met de virtual class Core Stability Trainer.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Corrective exercises, cpProfessionWithFuture

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Corrective exercises.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Functional Movements, cpProfessionWithFuture

Tijdens onze groepslessen sta je er nooit alleen voor.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Intake en functional screening, cpProfessionWithFuture

Een cursus volgen is werken aan een nieuwe, mooie toekomst.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Mental Coach voor Sporters, begeleid sporters om hun grenzen te verleggen

Kies nu voor de praktijkgerichte cursus Mental Coach voor Sporters!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Nutrition en lifestyle, cpProfessionWithFuture

De cursus Nutrition en lifestyle helpt je je dromen verwezenlijken.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Personal Coach, begeleid sporters naar de top

Volg de opleiding Personal Coach en word een krak in je vak als Personal Coach.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Personal Trainer Expert, coach je klanten naar de top

Volg de opleiding Personal Trainer Expert en word een krak in je vak als Personal Trainer.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Sport Motivatiecoach Allround, help sporters het beste van zichzelf te geven

Schrijf je in voor de cursus Sport Motivatiecoach Allround en leer alles wat je wil weten!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Sport- en revalidatiecoaching, scoor bij je klanten

Schrijf je in voor de cursus Sport- en revalidatiecoaching en leer alles wat je wil weten!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Sportcoach, cpProfessionWithFuture

In de opleiding sportcoach leer je alles over het fysiek & mentaal begeleiden van sporters

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Sportpsychologie, geef sporters psychologische begeleiding en motiveer hen

Ga voor de studie Sportpsychologie en lanceer je carrière als Sportpsycholoog.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Strength en conditioning, cpProfessionWithFuture

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Strength en conditioning.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Wielercoach, cpProfessionWithFuture

Volg de cursus Wielercoach en ervaar onze leerzame praktijklessen.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Wielercoach, cpProfessionWithFuture

Leren wat je altijd al hebt willen leren? Volg nu je roeping!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods


beSureOfYourFuture

Steeds meer mensen beginnen te sporten. En mensen die al langer sporten nemen het steeds serieuzer. Het internet biedt een overvloed aan informatie, maar voor hobbysporters is het moeilijk om de juiste workouts, oefeningen en voeding te vinden die passen bij hun goals. De begeleiding van een professionele sportcoach is daarbij geen overbodige luxe. Als sportcoach help jij hen met persoonlijk advies en begeleid je hen gedurende heel hun weg naar hun doelen, of dat nu een marathon lopen is, of gewoonweg wat kilootjes kwijtgeraken. Met een diploma als sportcoach begin je vlot als zelfstandige, bij een sportclub of een fitnessstudio. Afhankelijk van jouw specialisatie begeleid je jongeren of volwassenen, topsporters of recreatieve sporters, wielrenners of bodybuilders, hele teams of aparte sporters.

In ons fitnesscentrum werven we regelmatig nieuwe sportcoaches aan om onze klanten met professioneel advies bij te staan. Het is altijd een pluspunt als ze een diploma van avond- of afstandsonderwijs hebben. Dan zijn we zeker dat ze mee zijn met de nieuwste trends en genoeg praktijkkennis hebben. Je merkt dat ze goed weten welke oefeningen de klanten moeten doen om de beste resultaten te bekomen. - employerSpeaks

Sportcoach

trendsCapitalized

Fitnessers beperken zich tegenwoordig niet meer tot professionele fitnesszalen. Ze sporten thuis, in de tuin, in het park of ergens anders waar ze voldoende plaats hebben. Veel workouts kunnen gedaan worden zonder specifieke fitnessapparaten of allerlei verschillende gewichten. Dat maakt het enorm flexibel en het verlaagt de drempel om te beginnen sporten. Als sportcoach kan je daar handig op inspelen. Je hebt geen dure apparatuur nodig. Je moet geen fitnesszaal huren. Zoek gewoon mensen die willen beginnen fitnessen en neem ze mee naar het park, of organiseer fitnesssessies in jouw achtertuin. Of online! De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Hoe creatiever je uit de hoek komt, hoe beter! 

Sportcoaching, hundredPercentOfTheTime

Zoals in elk aspect van het leven, heeft technologie ook in de sportwereld een belangrijke plaats tegenwoordig. Er zijn tal van apps die je sportprestaties bijhouden of waarmee je sportschema´s in kan opstellen. Het is zeker de moeite waard je te verdiepen in dergelijke apps en uit te testen welke voor jou goed werken. Door gebruik te maken van technologie toon je meteen aan je klanten dat je helemaal up-to-date bent. Dat geeft een goede indruk en zorgt voor meer vertrouwen.

Ik wou al een tijdje mijn passie voor sport omzetten in een carrière. Om topsporter te worden was ik al iets te oud, maar om mensen te begeleiden met hun sportcarrière niet. Daarom besloot ik een cursus Sportcoach te volgen. Wat ik handig vond, is dat je niet alleen leert hoe je mensen begeleidt bij het sporten, je leert ook hoe je jouw eerste klanten aantrekt en jezelf op de markt zet. Na enkele maanden had ik al genoeg klanten om de sprong te wagen en me voltijds te werpen op mijn carrière als sportcoach. Nu ben ik dagelijks bezig met sportfanaten zoals ik. Heerlijk is dat! Absoluut een aanrader voor iedereen die graag met sport bezig is en er zijn job van wil maken! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Mensen komen vaak informeren over onze cursussen Sportcoaching. Vaak zijn ze niet zeker of ze voorkennis nodig hebben. Ze vragen zich af of ze zelf al een topsporter moeten zijn, of het ultieme beach body moeten hebben. Maar dat is zeker niet nodig. Zolang je een gezonde passie voor sport en het menselijke lichaam hebt, kunnen wij je de rest aanleren. Iedereen kan leren coachen en een succesvolle carrière uitbouwen in de sportwereld.

niceToKnowHeader

  • Een belangrijk onderdeel van coaching is vertrouwen opbouwen met de personen die je coacht. Daarom is het meer dan alleen kennis over sport en het lichaam hebben, je moet ook weten hoe je hen motiveert en een vertrouwensband opbouwt. Een vlot en professioneel intakegesprek doet wonderen om die goede eerste indruk te maken. Een tip: wees goed voorbereid en toon dat je weet waar je mee bezig bent!
  • Iedere sporter vereist een andere aanpak. Wat voor de ene motiverend werkt, kan voor iemand anders een averechts effect hebben. Stel vragen, leer je sporter goed kennen en ontdek welke aanpak de beste resultaten gaat opleveren.
  • Meer dan 95% van de mensen die de hulp inschakelt van een coach is er enorm tevreden van. Het is onmisbaar voor mensen die serieus werk willen maken van hun gezondheid.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0