Chinese filosofie

Reikt jouw blik ook verder dan het hier en nu? Wil je kennismaken met de Chinese filosofie? Wat maakt die wijsbegeerte zo anders? Je kan er alles zelf over ontdekken tijdens een opleiding uitt het subthema Chinese filosofie.

Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je met jouw kennis ook echt in de praktijk aan de slag kan. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles leert wat je nodig hebt om een expert te worden.

meester in Meridiaanleer

heling door aanraking

diep begrip Chinese filosofie

alles over chinese filosofie

balans in lichaam en geest

Tui-na-technieken

oude Chinese geneeskunde

anderen leiden naar welzijn

helende technieken

expert in Chinese filosofie


allCoursesWithinSubtheme Chinese filosofie

Chinese filosofie

Meridiaan- en 5-Elementenleer

Meridiaan- en 5-Elementenleer, start als massagetherapeut en bezorg je klanten ontspanning

Leer blokkades opheffen en laat de energie van je klanten weer stromen.

Chinese filosofie

Naturopaat

Naturopaat, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Naturopaat en word een krak in je vak als Naturopaat.

availableVia


beSureOfYourFuture

De invloed van China als nieuwe wereldmacht groeit. Hoog tijd dus om kennis te maken met het Chinese denken. Tijdens deze opleidingen krijg je een goede kijk op de invloed van de traditionele Chinese geneeskunde op voeding. Daarnaast verdiep je jezelf ook in een aanbod aan natuurlijke therapieën en behandelingen. Hierbij draait het niet zozeer om gewichtsverlies, maar wel om een vitaler en gezond gevoel. Jouw diploma vergroot bovendien exponentieel je kansen op de arbeidsmarkt. Je toont dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten.

Weinig mensen kennen inzichten in de Chinese filosofie. Die filosofie geeft je inzicht hoe je met alle hindernissen in het leven kunt omgaan en een goed leven kunt hebben. Die inzichten blijken ook vandaag in ons leven nog erg bruikbaar te zijn! - employerSpeaks

Chinese filosofie

trendsCapitalized

De Chinese filosofie is tegenwoordig razend populair en wordt binnen veel meer principes gebruikt dan je zelf denkt. In onze huidige maatschappij of in het Westen is het normaal op zoek te gaan naar je ware zelf, om te ontdekken wie jij bent. Het geeft een gevoel van vrijheid door je geluk te volgen. Daarom kiezen steeds meer mensen een opleiding in de Chinese filosofie.

Chinese filosofie, hundredPercentOfTheTime

Alternatieve technieken vinden hun weg naar het grote publiek. Dat horen we op de radio, maar dat zien we ook op onze sociale media en in de app store. De vraag naar ontspanning en ontkoppeling zijn groot. Hoewel de basis van vele massagetechnieken al eeuwen teruggaat, is er toch nog heel wat veranderd in de massagesector. Zo zijn massagestoelen doorgedrongen tot het grote publiek en ook massage-olie en -kaarsen zijn bij iedereen bekend. Die oliën worden steeds beter en specifieker. Zo zijn er oliën die speciaal ontworpen zijn om jouw klanten te doen ontspannen, om spieren los te krijgen of om pijn te bestrijden.

Ik was altijd enorm geboeid door de spiritualiteit van China. Er heerst daar zo’n rijke geschiedenis en zo veel verborgen kennis. Ik wou deel uitmaken van die traditie, en dat doe ik nu ook. Dankzij mijn opleiding in avondonderwijs voel ik dat ik deel ben van een netwerk van masseurs dat generaties terug gaat. Mijn klanten zijn daar ook naar op zoek. Het is echt mijn droomjob. Ik raad de opleiding iedereen aan. Je leert alles wat je ooit zal nodig hebben. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Je ontdekt de oorsprong en rijke geschiedenis van massages. Het zijn technieken die letterlijk al millennia van generatie op generatie worden overgedragen. Nu kan jij ook deel uitmaken van die cyclus. Je leert echt nieuwe en verrassende technieken kennen, gegeven door de allerbeste docenten. Schrijf je nu in!

niceToKnowHeader

  • In de Chinese filosofie telt wat je doet in het hier en nu.
  • Terwijl westerse denkers zich vaak in ingewikkelde redeneringen verliezen, staat in China het handelen voorop.
  • In het Chinese denken, en dus ook in de klassieke Chinese geneeskunst, is de geest geworteld in de fysieke gesteldheid van de mens.
  • Onze huid is ons grootste orgaan. Een masseur heeft dus heel wat impact op onze gezondheid.