Helend aanraken

Alternatieve behandelmethodes zijn hot! Veel mensen zoeken naar geneeswijzen die steunen op de kracht van het lichaam zelf. Dat is dan ook exact wat je met een opleiding uit het subthema Helend aanraken gaat doen. Je hebt de keuze uit handreflexologie, cranio sacraal en voetreflexologie. Stuk voor stuk technieken die de ontspanning, vitaliteit en gezondheid van het hele lichaam bevorderen.

Je leert alles over helend aanraken. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je met jouw kennis ook echt in de praktijk aan de slag kan. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles leert wat je nodig hebt om een expert te worden.

kracht van handreflexologie

genezen door aanraking

cranio Sacraal Therapie

les van energietherapeuten

alternatieve behandelmethodes

vitaliteit en gezondheid

alles over helend aanraken

de kracht van het lichaam zelf

expertise in Reiki

nieuwe geneeswijzen


allCoursesWithinSubtheme Helend aanraken

Helend aanraken

Biotensor & Pendelen

Biotensor & Pendelen, cpProfessionWithFuture

Ga voor je passie met de hobbyopleiding Pendelen.

availableVia

Cranio Sacraal Therapie, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Cranio Sacraal Therapie en word een krak in je vak als Therapeut.

Helend aanraken

Handreflexoloog

Handreflexoloog, steek de handen uit de mouwen en word reflexologie-expert

Schrijf je in voor de opleiding Handmassage en start meteen als Masseur.

availableVia

Reiki, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Reiki en word een krak in je vak als Reiki therapeut.

availableVia


beSureOfYourFuture

Elkaar aanraken doen we niet heel snel, hoewel het effectief kan zijn. Aanraken is belangrijk. We voelen ons op die manier geaccepteerd en verbonden. Het is een effectieve vorm van therapie. Door stress, vermoeidheid, ziekte, onbalans of trauma’s kun je het contact met je lichaam (deels) kwijtgeraken. Met een opleiding uit het subthema Helend aanraken, leer je via een helende energie de verbinding met je lichaam weer herstellen. Heel wat therapeuten of masseurs volgen een opleiding uit dit subthema om hun aanbod uit te breiden, wat niet wegneemt dat je het ook gewoon voor jezelf kan doen! Met een diploma toon je aan dat je kennis hebt van zaken. Zo kan je meteen professioneel aan de slag.

Aanraken wordt onderschat. Ook volwassenen hebben aanraking nodig. Als er een partner voorhanden is, is dat over het algemeen geen probleem. Als er geen partner is bij opgroeiende jongeren en ouderen wordt echter nauwelijks aangeraakt. Dit kan tot vereenzaming en depressiviteit, stress en lichamelijke klachten leiden. - employerSpeaks

Helend aanraken

trendsCapitalized

Alternatieve behandelmethodes zijn hot! Veel mensen zoeken naar geneeswijzen die steunen op de kracht van het lichaam zelf. Handreflexologie, cranio sacraal en voetreflexologie zijn daarbij een goede aanvulling op de moderne Westerse geneeskunde. Het is een massagevorm die de ontspanning, vitaliteit en gezondheid van het hele lichaam bevordert! Helend aanraken bevordert ook andere delen van het lichaam. Elke zone staat in verbinding met een specifiek orgaan, specifieke klier of ander lichaamsdeel. Door met massagetechnieken in te werken op deze zones kun je invloed uitoefenen elders in het lichaam. Alles draait bij deze behandeling om het herstellen van de vitaliteit.

Helend aanraken, hundredPercentOfTheTime

Hoewel de basis van vele massagetechnieken al eeuwen teruggaat, is er toch nog heel wat veranderd in de massagesector. Zo zijn massagestoelen doorgedrongen tot het grote publiek en ook massage-olie en -kaarsen zijn bij iedereen bekend. Die oliën worden trouwens steeds beter en specifieker. Zo zijn er oliën die speciaal ontworpen zijn om jouw klanten te doen ontspannen, energie te geven, om spieren los te krijgen of om pijn te bestrijden.

De therapie heeft me geholpen om erachter te komen wie ik ben. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie viel de studie ook makkelijk te combineren met mijn werk en al mijn andere activiteiten. Ik heb zeker heel wat van de opleiding kunnen opsteken. Ik kan mijn klanten nu een veel ruimer aanbod aanbieden. Daar ben ik ontzettend blij om! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Met een helende aanraking kan je jezelf weer bewust maken van je lichaam. Dit kan een waardevolle ervaring zijn die je dichter bij jezelf brengt. De opleiding kan ook handig zijn als je je aanbod als therapeut wilt vergroten. Onze docenten zijn masseurs met pakken ervaring, die perfect weten hoe ze jou alle technieken moeten aanleren.

niceToKnowHeader

  • Door in te werken op bepaalde handzones kunnen klachten als hoofdpijn, schouder-, nek- en rugklachten aangepakt worden.
  • Handreflexologie vermindert angstgevoelens.
  • Voetmassages stimuleren de doorbloeding, waardoor zuurstof en andere voedingsstoffen naar de cellen gebracht kunnen worden.
  • Door druk uit te oefenen op de juiste plekken op je voet, kun je pijn op andere punten in je lichaam verminderen.