Energetische massages

Ben je op zoek naar diepe ontspanning, rust en heling? Of wil je je aanbod als energetisch therapeut uitbreiden? Dan is een opleiding uit het subthema Energetische massages echt iets voor jou!

Met de energetische massages wordt er meer intuïtief gemasseerd en nadrukkelijk gewerkt op de energiebanen met de intentie om energie die gestagneerd en geblokkeerd wordt terug in beweging te brengen. Met deze massages kom je echt tot rust in je eigen lichaam.

Je leert alles over energetische massages. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je met jouw kennis ook echt in de praktijk aan de slag kan. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles leert wat je nodig hebt om een expert te worden.

diepgaande ontspanning

holistische genezing

innerlijke harmonie bevorderen

creëer energetische flow

lichaamsbewustzijnstechnieken

les van energietherapeuten

therapeutische vaardigheden

persoonlijke begeleiding

wellnesscentra en spa's

eigen energiemassagepraktijk


allCoursesWithinSubtheme Energetische massages

Energetische massages

Handreflexoloog

Handreflexoloog, steek de handen uit de mouwen en word reflexologie-expert

Schrijf je in voor de opleiding Handmassage en start meteen als Masseur.

availableVia

Energetische massages

Meridiaan- en 5-Elementenleer

Meridiaan- en 5-Elementenleer, start als massagetherapeut en bezorg je klanten ontspanning

Leer blokkades opheffen en laat de energie van je klanten weer stromen.

Moxatherapie, behandel je klanten met de helende kracht van moxa

Een ervaren moxatherapeut leert je alles over de werking van deze Oosterse therapie.

Reiki, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Reiki en word een krak in je vak als Reiki therapeut.

availableVia

Energetische massages

Shiatsu Massage

Shiatsu Massage, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Shiatsu Massage en word een krak in je vak als Masseur.

availableVia


beSureOfYourFuture

Als je een carrière als massagetherapeut overweegt, dan ben je zeker op de goede weg. De vraag naar professionele masseurs neemt enorm toe. Het is bovendien algemeen geweten dat de gezondheidszorg in de nabije toekomst een van de werkvelden is met de beste toekomstperspectieven. Vooral de vergrijzing zorgt ervoor dat er veel vraag zal zijn naar dienstverleners in de gezondheidszorg, en dus ook naar massagetherapeuten. Steeds meer mensen doen beroep op natuurlijke middelen en therapieën om van kwaaltjes verlost te geraken. Daarnaast hebben we ook allemaal een drukker leven. We willen daarom niet alleen ontspannen, maar de energie hebben om elke dag te knallen en het beste van onszelf te geven. Energetische masseurs doen net dat. Je komt met andere woorden terecht op een arbeidsmarkt waar de vraag naar jou enorm groot is. Met een diploma toon je aan dat je over de juiste skills bezit om professioneel te starten.

Tegenwoordig heb je heel wat mensen die als zelfstandig masseur aan de slag gaan zonder deftig kennis te hebben van de juiste technieken. Zonder dat ze het zelf beseffen, kan je daar heel wat schade mee aanrichten. Onlangs hebben we bij onze praktijk iemand in dienst genomen die verschillende opleidingen gevolgd heeft bij het Centrum voor Avondonderwijs. Het valt op dat ze de juiste kennis en vaardigheden heeft om professioneel aan de slag te gaan. Het is duidelijk dat er bij die lessen heel wat praktijk aan bod kwam. - employerSpeaks

Energetische massages

trendsCapitalized

Massage is de grootste wellnessdienst in de meeste westerse landen en ook in de toekomst zou dit nog gaan toenemen. Het is een succesvolle sector die je heel wat mogelijkheden te bieden heeft. Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om weer energie te krijgen of hun mentale welzijn te verbeteren. De massages worden daarom erg succesvol om de energiestromen in het lichaam weer helemaal in beweging te brengen.

Energetische massages, hundredPercentOfTheTime

Wellness gaat om een gezonde balans tussen lichaam en geest. Toch zien we dat de nadruk binnen onze samenleving vaker op de lichamelijke gezondheid ligt. Heel wat wellnessexperts vestigen hun aandacht de laatste tijd dan ook volledig op het mentale welzijn. Tegenwoordig heb je ook heel wat verschillende massageolieën. De ene olie heeft een ander effect dan de ander, en het is dus erg belangrijk om te kijken naar wat je met de behandeling wilt bereiken. De olieën hebben elks een ander doel voor de huid. Er wordt nog steeds enorm in geïnnoveerd.

Ik zat in een diep dal maar gedeeltelijk dankzij energetische massage ben ik daar weer uit kunnen komen. Ik had weinig zelfvertrouwen en kampte met heel veel hoofdpijn. De therapie heeft me echt geholpen. Ik besloot enkele maanden geleden zelf om anderen ook te helpen. Sindsdien doe ik zelf energetische massages in bijberoep. Ik ben zo blij dat ik de opleiding gevolgd heb. Iedereen die in spiritualiteit en gezondheid geïnteresseerd is, zal zich in deze opleiding kunnen vinden. Ik raad het zeker aan. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De lessen zijn zo goed mogelijk op de praktijk afgericht. Onze docenten zijn stuk voor stuk mensen met pakken ervaring. Die weten dus ook perfect hoe ze je de juiste techniek aanleren om de energiehuishouding in lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen of te verzachten. We hebben al heel wat studenten gehad die deze technieken zelfstandig ook willen introduceren in hun eigen zaak. Er zijn er ook heel wat die het gewoon voor zichzelf doen. Echt een aanrader!

niceToKnowHeader

  • Aanraking is een van onze levensbehoeftes en vergelijkbaar met eten en bewegen.
  • Door regelmatige massages kun je je weerstand aanzienlijk verhogen.
  • Tijdens een massage komen de gelukshormonen endorfine en serotonine vrij.
  • In onze westerse maatschappij is aanraken een gevoelsbeleving die steeds zeldzamer wordt.