Schrijven/Redactie

Redactie

Wil jij alles weten over het proces dat een boek doorgaat vooraleer het gepubliceerd wordt? In deze cursussen leer je hoe een schrijver te werk gaat en welke stappen er genomen moeten worden voordat een boek in de winkel verschijnt. Perfect als je zelf aan de slag wil als schrijver, als redacteur of als medewerker in een uitgeverij.

waar en wanneer je wil

online begeleiding

voor beginners én gevorderden

op maat gemaakte cursussen

alles over redactie

klaar en duidelijk uitgelegd

geen voorkennis vereist

praktijkgericht en up-to-date

voor toekomstige redacteurs

snel aan de slag


allCoursesWithinSubtheme Redactie

Redactie

Boek Uitgeven

Boek Uitgeven, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Boek Uitgeven en word een krak in je vak als Auteur.

availableVia

Copywriter, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Copywriter en word een krak in je vak als Copywriter.

Redactie

Creatief Schrijven

Creatief Schrijven, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de avondcursus Creatief Schrijven en word veelzijdig Schrijver.

Redactie

Nederlands - spelling

Nederlands - spelling, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Volg de opleiding Spelling en word een krak in je vak als Spellingsexpert.

availableVia

Redactie

Online Copywriting

Online Copywriting, cpProfessionWithFuture

Behaal je Diploma Online Copywriting en ga professioneel aan de slag.

availableVia

Redactie

Schrijver Autobiografie

Schrijver Autobiografie, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Autobiografie en word veelzijdig Autobiograaf.

availableVia

Redactie

Scriptiecoach

Scriptiecoach, cpProfessionWithFuture

Is het tijd om je passie volgen? Start met de cursus Scriptiecoach.

availableVia


beSureOfYourFuture

Als redacteur ga je aan de slag bij een uitgeverij of de redactie van bijvoorbeeld een krant, tv-programma of tijdschrift. Je kijkt de content na en maakt aanpassingen waar nodig. Tegenwoordig wordt de redactie vaak uitbesteed aan freelancers, dus dat is ook een optie.

In onze uitgeverij moeten we af en toe nieuwe redacteurs aannemen. Het is belangrijk dat ze goed opgeleid zijn. Ze moeten op de hoogte zijn van het proces en uiteraard de Nederlandse spelling perfect beheersen. Het is niet altijd eenvoudig om geschikte kandidaten te vinden. Wanneer we zien dat een sollicitant een diploma van jullie school heeft, kunnen we ervan uitgaan dat die de nodige skills heeft om aangenomen te worden. - employerSpeaks

Redactie

trendsCapitalized

Ondanks de stijgende digitalisering van onze maatschappij, blijkt het dat een groot deel van de bevolking een goed boek nog altijd kan appreciëren. In de steeds drukker wordende samenleving is het enorm relaxerend om even tot rust te komen met een goed boek. De nood aan spannende, nieuwe boeken blijft groot, dus hebben we ook ervaren redacteurs nodig om de publicatie in goede banen te leiden.

Redactie, hundredPercentOfTheTime

Zoals in elke sector wordt ook het redactieproces steeds meer gedigitaliseerd. Voor redacteurs zijn vooral programma´s voor spelling- en grammaticacontrole zeer handig. De programma´s worden steeds beter door middel van artificiële intelligentie. Tegenwoordig geven de spellingcheckers ook tips die de tekst die je moet controleren vlotter en leesbaarder maakt. Handig toch?

Al van jongs af aan lees ik enorm graag. Daarom was het mijn droom om als redacteur bij een uitgeverij te werken. Ik volgde enkele cursussen in afstandsonderwijs en waagde mijn kans bij enkele uitgeverijen. Na de vierde sollicitatie had ik al prijs! Ik werk nu al enkele maanden bij een uitgeverij en ik kan me echt niet meer inbeelden dat ik iets anders zou doen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Een cursus uit het thema Redactie is zowel voor boekenliefhebbers als voor professionele content creators een uitstekende keuze. Je leert alles over hoe verhalen in elkaar zitten en wat ze nu net zo intrigerend maakt. Je krijgt een inkijk in het redactieproces en weet exact hoe je succes kan garanderen.

niceToKnowHeader

  • 95% van de boeken die opgestuurd worden naar uitgeverijen worden geweigerd.
  • De uitgeverijsector is wereldwijd goed voor 89 miljard euro. Jammer genoeg is de sector in de laatste 5 jaar niet gegroeid.
  • Er wordt nog steeds veel gelezen in Vlaanderen. In de eerste helft van 2019 genereerde de Vlaamse boekenmarkt een total omzet van 81.1 miljoen euro!
  • In totaal werden er in Vlaanderen in 2019 ongeveer 5.77 miljoen boeken verkocht. Daarvan zijn meer dan 90% Nederlandstalig.