Psychologie & Therapie/Sportpsychologie

Sportpsychologie

Geboeid door sport? Wil je atleten graag helpen om het beste uit zichzelf te halen? Dan zijn deze opleidingen jou op het lijf geschreven.

een sportieve job

carrière als motivatiecoach

alles over sportpsychologie

doorzettingsvermogen trainen

les van echte sportcoaches

inzicht in faalangst

met sportieve coachingskills

tips voor meer zelfvertrouwen

voor echte sportfanaten

sportprestaties verbeteren


allCoursesWithinSubtheme Sportpsychologie

Sportpsychologie

Expert Personal Trainer

Expert Personal Trainer, cpProfessionWithFuture

Volg de cursus Expert Personal Trainer en ervaar onze leerzame praktijklessen.

availableVia

Sportpsychologie

Expert Personal Trainer

Expert Personal Trainer, cpProfessionWithFuture

Volg veilig les met je virtual class Expert Personal Trainer.

Personal Trainer Expert, coach je klanten naar de top

Volg de opleiding Personal Trainer Expert en word een krak in je vak als Personal Trainer.

Sportpsychologie, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Sportpsychologie en word een krak in je vak als Mental Coach.


beSureOfYourFuture

Topsporters en atleten lijken soms van een andere planeet te komen. De besten onder hen slagen erin zichzelf tot het uiterste te drijven, keer op keer. Wat is hun geheim? Hoe kan jij ook jouw atleten zo ver krijgen? Dat en veel meer leer je in deze opleidingen. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

Als voetbaltrainer heb ik altijd een enorme passie gehad voor sport. Ik ben zelf ook al mijn hele leven lang voetballer en kan je niet vertellen hoeveel liefde en hoeveel hard werk iedere atleet in deze hobby stopt. Toch win je niet elke match, en soms is dat moeilijk. Gelukkig hebben we ook een mental coach aan boord. In avondonderwijs had hij zich bijgeschoold in sportpsychologie. Sinds hij hier is, zijn we in staat meer te leren over onze verloren matchen en lukt het ons beter om onze winsten minder naar ons hoofd te laten stijgen. - employerSpeaks

Sportpsychologie

trendsCapitalized

Atleten en coaches doen de laatste jaren steeds meer een beroep op apps, websites en podcasts om mindfulness en motivatietechnieken onder de knie te krijgen. Ook al zijn deze apps voor vele beginnende sporters een goed hulpmiddel, toch kunnen ze niet op tegen de kracht van iemand met psychologisch inzicht en kennis. Een opleiding in de sportpsychologie of mental coaching is dan ook voor iedere atleet en coach een enorme meerwaarde. Je krijgt de laatste tips & tricks en we leren je ook tal van beproefde methoden aan. Zo help jij elke sporter bij het behalen van doelen en coach je gemakkelijk elke atleet naar de top!

Sportpsychologie, hundredPercentOfTheTime

De mentale veerkracht van sporters kan steeds makkelijker en nauwkeuriger getest worden. Psychologen hebben steeds meer technologie en tools om individuen juist verder te helpen. Toch zijn veel technieken niet veranderd. Sportpsychologie vertrekt nog steeds vanuit de basis van algemene en toegepaste psychologie. Sportpsychologen en coaches zijn dus echt specialisten in atleten. Over de jaren heen ontwikkelen ze vaak hun eigen technieken, zodat je verschillende coaches hebt die bij verschillende atleten het best mogelijke resultaat kunnen halen.

Als sporttrainer besef ik heel goed dat je psychologie en mentale veerkracht belangrijk zijn. Ouders zien dat zelf ook steeds vaker in. Ik besloot mezelf daarom bij te scholen in afstandsonderwijs, omdat ik mijn basketters ook alle kansen wil geven en omdat er veel talent bij ons zit. Dat wil ik zien groeien. De opleiding heeft me doen inzien dat niet elke sporter dezelfde motivatie nodig heeft. Dankzij de vele praktische tips kan ik nu ook iedereen van mijn ploeg motiveren en gemotiveerd houden, ook als het even tegenzit. We winnen nu meer en makkelijker. Soms moet het hoofd gewoon mee met wat het lichaam al weet. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Sporters en coaches, maar ook ouders, zijn grote fan van deze opleidingen. Het geeft hen de middelen om hun atleet beter te begrijpen. De opleidingen worden bovendien gegeven door iemand die al jaren in het werkveld staat, waardoor je een onschatbare hoeveelheid aan kennis in een relatief korte periode zal toevertrouwd krijgen.

niceToKnowHeader

  • De meeste wedstrijden worden al voor het eerste fluitsignaal bepaalt. Je mentaal voorbereiden is dan ook een van de belangrijkste zaken die je als sporter kan doen.
  • Een mental coach is voor iedereen handig, niet enkel als je met problemen zit.
  • De meeste atleten beroepen zich op een professionele coach. Olympiërs nemen zelfs een persoonlijke psycholoog mee naar de Spelen.
  • Sportpsychologie draait om meer dan motiveren. Iedereen krijgt een persoonlijk traject dat inspeelt op zijn of haar sterktes.