Natuur/Ecologie

Ecologie

Het klimaat houdt steeds meer mensen bezig. De toenemende vraag naar duurzaamheid, ecologie en energiezuinigheid zorgt ervoor dat verschillende beroepen de laatste jaren aan een flinke opmars bezig zijn. Ben jij ook geïnteresseerd in planten, dieren en de natuurlijke omgeving? Dan ben je met een opleiding uit het subthema Ecologie zeker aan het goede adres!

Je leert alles over voeding en het lichaam. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je met jouw kennis ook echt in de praktijk aan de slag kan. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles leert wat je nodig hebt om een expert te worden.

diepgaand ecologisch begrip

biodiversiteit bevorderen

ecologisch procesbeheer

alles over ecologie

ecologie van A tot Z

voor natuurliefhebbers

inzicht in klimaatverandering

impactvolle opleiding

maatschappelijk relevant

kwalitatieve natuureducatie


allCoursesWithinSubtheme Ecologie

Ecologie

Natural Farming

Natural Farming, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Natural Farming en word veelzijdig Landbouwer.

availableVia

Ecologie

Natuurwetenschappen Basis

Natuurwetenschappen Basis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Natuurwetenschappen en word veelzijdig Onderzoeker.

availableVia


beSureOfYourFuture

Thema's als duurzaamheid, ecologie en energiezuinigheid zijn de laatste tijd enorm hot. De toenemende vraag zorgt er ook voor dat verschillende beroepen in de groene sector de laatste jaren aan een flinke opmars bezig zijn. Met een opleiding uit dit subthema leer jij ook de ecologische uitdagingen vormgeven en in kaart brengen. Je kan aan de slag als imker, hovenier, werken in een ecologisch bedrijf of in een natural farm, of je gaat zelfstandig aan de slag. Met een diploma toon je aan dat je over de juiste kennis en praktische skills beschikt om meteen professioneel van start te gaan!

Zowel voor bedrijven, non-profitorganisaties als de overheid worden de uitdagingen van klimaat en duurzaam ondernemen een dagelijkse realiteit. Met een diploma op zak ben je dan ook het ideale profiel waar de sector momenteel naar op zoek is en beantwoord je aan de vraag naar de beroepen van morgen. - employerSpeaks

Ecologie

trendsCapitalized

Duurzaamheid, ecologie en energiezuinigheid zijn belangrijke zaken die de laatste tijd enorm leven. Steeds meer mensen willen zelf een eigen bijdrage leveren aan een betere ecologischere toekomst. Men kiest meer voor aanbieders van groene stroom, men eet meer biogroenten, stapt voor kleine afstanden liever op de fiets dan in de auto en men kiest bewust voor duurzamere en ecologische producten. Studies tonen zelfs aan dat mensen bewuster kiezen voor kwaliteit en producten met een langere levenstijd. Men is bereid om meer te betalen voor duurdere producten die langer meegaan.

Ecologie, hundredPercentOfTheTime

Tegenwoordig spreekt men steeds meer van 'ecologische modernisering'. Ook bedrijven worden steeds meer verantwoordelijk geacht voor het oplossen van milieuproblemen. Bedrijven hebben nu de mogelijkheid om hun milieubelasting te reduceren door te investeren in technologie of radicale innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit doen ze door een efficiënter gebruik van materialen, energie, transport en ruimte of door beter te kijken naar de risico's van processen, producten en materialen.

Na mijn opleiding aan het Centrum voor Avondonderwijs ben ik aan de slag gegaan als ecoloog bij de provincie. Daar ben ik nu regelmatig bezig met natuurontwikkelingsprojecten. Ik was algemeen heel tevreden over de opleiding. De docent stond altijd klaar om al mijn vragen te beantwoorden. Er kwam ook heel veel praktijk bij aan te pas, wat de opleiding heel dynamisch maakte. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De opleidingen van dit subthema zijn de laatste tijd populair. Heel wat studenten tonen interesse in natuur en ecologie. De opleidingen zijn stuk voor stuk praktijkgericht en heel divers. De beste docenten hebben hun best gedaan om de cursussen zo breed en goed mogelijk samen te stellen.

niceToKnowHeader

  • Tijdens het douchen verbruik je al snel 95 liter water.
  • Zo’n 90% van de wereldvoorraad zoet water ligt in Antarctica.
  • Er is 25700 liter water nodig om een gezin van 4 personen een dag van voedsel te voorzien.
  • 50% van het huishoudelijk energieverbruik gaat naar de verwarming.