Massagetechnieken/Reflexologische massage

Reflexologische massage

We doen alles met onze voeten en handen? Ze zijn onze contactpunten met de wereld. Maar, ze zijn ook onze contactpunten met de rest van ons lichaam. De juiste massagetechnieken op de juiste plaats kunnen je lever, maag, hoofd en nieren ontwarren en terug vlot laten werken. Wil jij graag meer leren over deze reflexologietechnieken? Dan zijn deze opleidingen perfect voor jou. Schrijf je hier in en leer de kneepjes van het vak.

reflexologie van experts

oefenen met echte mensen

praktijkgerichte massagelessen

stress en pijn verlichten

begeleiding door masseurs

massages die energie geven

waardevol massagediploma

hand- en voetrefloxologie

expertise in massage

je eigen massagezaak starten


allCoursesWithinSubtheme Reflexologische massage

Handreflexoloog, steek de handen uit de mouwen en word reflexologie-expert

Schrijf je in voor de opleiding Handmassage en start meteen als Masseur.

Opleidingen reflexologie

Reflexoloog Tenen Lezen

Reflexoloog Tenen Lezen, bied je cliënten het totaalaanbod voetverzorging

Leer meer over klachten aan voeten en tenen en groei op korte tijd uit tot een expert.

Opleidingen reflexologie

Voetreflexologie Allround

Voetreflexologie Allround, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Voetmassage en start meteen als Reflexoloog.

availableVia

Opleidingen reflexologie

Voetreflexologie Expert

Voetreflexologie Expert, cpProfessionWithFuture

Wil je leuke lessen volgen, maar ook supersnel je diploma behalen?

availableVia

Voetreflexoloog Basis, word reflexoloog en genees je klanten door massages te geven

Volg de opleiding Voetreflexologie Basis en word een echte voetexpert.

Opleidingen reflexologie

Voetreflexoloog therapeutisch

Voetreflexoloog therapeutisch, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Voetreflexoloog en word een krak in je vak als Voettherapeut.

availableVia


beSureOfYourFuture

De vraag naar masseurs zit in de lift. Mensen zijn altijd op zoek naar bewezen methodes om te ontstressen en ontspannen. En ze grijpen daarvoor steeds minder vaak naar pillen of dokters. Mensen zoeken methodes die beproefd zijn en die bovendien meteen effect hebben. Een massage van een professional is het antwoord op al die vragen. Jouw diploma vergroot bovendien je kansen op die arbeidsmarkt exponentieel. Je toont dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten.

Masseurs die een opleiding in avondonderwijs hebben gevolgd aan jullie school, zijn altijd top! Als sector weten we dat veel mensen massages geven zonder daar de juiste opleiding voor gevolgd te hebben. Die mensen doen vaak heel wat schade. Maar studenten van jullie school, daar is is iedereen tevreden van. Ze hebben kennis en vaardigheden. Ze hebben alle technieken perfect in de vingers en kunnen als volwaardige zelfstandige masseurs starten. - employerSpeaks

Opleidingen reflexologie

trendsCapitalized

En of massages in de lift zitten? Massage is de grootste wellnessdienst in de meeste Westerse landen. En dat met heel wat marge. Volgens sommige studies zou de industrie zelfs nog met zo’n 20 procent groeien over de volgende tien jaar. Daarmee is het een bloeiende sector die jou heel wat werkzekerheid biedt. Daarnaast wordt er in de zorg ook steeds meer gebruik gemaakt van massages om medische kwaaltjes te bestrijden. Mensen vinden dus makkelijker dan ooit hun weg naar een reflexoloog. Dankzij jouw expertise heb je heel wat kansen op de arbeidsmarkt en meteen een groot potentieel cliënteel waarmee je aan de slag kan.

Reflexologische massage, hundredPercentOfTheTime

Hoewel de basis van vele massage- en reflexologietechnieken al eeuwen teruggaat, is er toch nog heel wat veranderd in de massagesector. Zo zijn massagestoelen doorgedrongen tot het grote publiek en ook massage-olie en -kaarsen zijn bij iedereen bekend. En die oliën worden steeds beter en specifieker. Zo zijn er oliën die speciaal ontworpen zijn om jouw klanten te doen ontspannen, om spieren los te krijgen of om pijn te bestrijden.

Ik had altijd al veel interesse in alternatieve geneeskunde. Ook omdat ik zelf door reflexologie enorm geholpen ben in het verleden, weet ik dat het gewoon werkt. Ik besloot daarom vorig jaar deze opleiding te starten. Ondertussen ben ik ook al twee maanden in bijberoep aan de slag als voetreflexoloog. De lessen bereiden je perfect voor en de docenten leren je alles zodat je het vertrouwen krijgt om jezelf expert te noemen. Als je ook in massage en reflexologie geïnteresseerd bent, zou ik je hiervoor zeker inschrijven. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Deze opleidingen zijn ideaal voor mensen die meteen in de praktijk aan de slag willen. Je leert in de les nieuwe technieken en probeert die dan ook echt uit. Onze cursussen zijn zo perfect afgestemd op het werkveld. En onze docenten zijn masseurs en reflexologen met pakken ervaring, die perfect weten hoe ze jou alle technieken moeten aanleren. Reflexologie zit daarnaast ook enorm in de lift. Steeds meer mensen doen een beroep op drukpuntmassages om een gezonder leven te leiden.

niceToKnowHeader

  • Onze huid is ons grootste orgaan. Een masseur heeft dus heel wat impact op onze gezondheid.
  • Massage is misschien wel de oudste vorm van medische zorg. Ook in het oude Egypte gaven ze massages om pijn te verzachten en mensen te genezen.
  • Minstens 1 op de 4 mensen beweert massages gebruikt te hebben om pijn te bestrijden.
  • Naast pijn bestrijden zouden massages ook het immuunsysteem een boost geven.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-