Communication

Professionele communicatie is in steeds meer sectoren dé sleutel tot succes. Effectieve communicatie is cruciaal voor elk bedrijf. Een omgeving met open communicatie leidt tot minder misverstanden en meer transparantie. Met je kennis van communicatie zorg je voor meer productiviteit en kwaliteit. Ontdek zelf welke tools, mogelijkheden en technieken je kunt hanteren om een echte expert in communicatie te worden.

Neem een kijkje tussen de opleidingen in het subthema communicatie!

waardevol diploma

flexibele opleidingen

persoonlijke begeleiding

les van vakexperten

alles over communicatie

communicatie van a-z

boordevol tips & tricks

flexibele opleidingen

praktijkgericht

vele toekomstmogelijkheden


allCoursesWithinSubtheme Communication

Administratief Bediende, de gouden medewerker achter elke succesvolle business

De opleiding administratief bediende is perfect te combineren met je werk, gezin en hobby.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Administratieve Vaardigheden, een boeiende en gevarieerde carrière

Is het tijd om je passie volgen? Start met de cursus Administratieve Vaardigheden.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Bedrijfsbeheer, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in en volg de praktijkgerichte cursus Bedrijfsbeheer.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Brandmanager, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Brandmanager en leer alles wat je wil weten!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Communicatiemanager, cpProfessionWithFuture

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Eventmanager, cpProfessionWithFuture

Droom jij van een succesvolle carrière in de wondere wereld van de event organisatie?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Functioneringsgesprek met rendement, cpProfessionWithFuture

Start vandaag met de virtual class Functioneringsgesprek met rendement en maak werk van je passie!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Omgaan met cultuurverschillen, cpProfessionWithFuture

Wil je een praktijkgerichte cursus volgen bij een professionele, bevlogen docent?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Omgaan met weerstand, cpProfessionWithFuture

Een cursus volgen is werken aan een nieuwe, mooie toekomst.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods


beSureOfYourFuture

Als communicatieve alleskunner kom je terecht in een waaier van bedrijfssectoren. De sector van communicatie is ontzettend breed. In de eerste plaats leer je meer uit jezelf halen door je communicatie naar een hoger niveau te tillen. Je leert effectief en verbindend communiceren. Met tal van nieuwe communicatietechnieken en inzichten leer en oefen je onmiddelijk. Je verhoogt ook je eigen emotionele intelligentie. Je kan zowel je eigen emoties als die van anderen leren managen. Daarnaast komt communicatie ook altijd standaard van pas op de werkvloer. Een goede communicatie helpt om je organisatie bij elkaar te brengen en bij elkaar te houden. Het verbindt afdelingen en teams op de werkvloer en zorgt ervoor dat elke werknemer up-to-date is, op dezelfde golflengte zit en op hoogte is van wat er in en met het bedrijf gebeurt.

Communicatie is een enorm boeiende sector waarmee je ontzettend veel kan bijleren. Goede communicatie staat of valt met mensenkennis. In de sector van de communicatie zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Je komt terecht in een waaier aan bedrijfssectoren, wat maakt dat je job altijd heel breed en afwisselend is. - employerSpeaks

Communication

trendsCapitalized

Communicatie is echt iets voor mensen met een open geest die trendgevoelig en nieuwsgierig zijn. De interne communicatie op de werkvloer heeft afgelopen jaren bijvoorbeeld al grote veranderingen gekend. Om verbondenheid te creëren met de nieuwe generatie werknemers, bestaande uit millenials en de generatie Z, moeten berichten steeds korter en gerichter zijn. Ook thuiswerken komt steeds meer aan bod, waardoor bedrijven steeds meer verschillende manieren moeten vinden om met hun werknemers te gaan communiceren. Niet alleen om ze in de informatie-loop te houden, maar ook om ze te integreren in het bedrijf.

Communication, hundredPercentOfTheTime

De manier waarop we communiceren met elkaar heeft in de afgelopen 10 jaar een enorm grote omslag gemaakt. De toekomst is ondertussen hier. Ook de sector van communicatie blijft zich vernieuwen en ontwikkelen. De laatste jaren wordt het bijvoorbeeld alsmaar belangrijker om 'direct' te communiceren. Iedereen moet elke dag heel wat informatie verwerken. Helaas onthouden we daar niet alles van. Het is daarom ontzettend belangrijk geworden om direct en rechtstreeks je boodschap duidelijk over te brengen. Ook entertainment blijft enorm belangrijk. Dan kom je met oude communicatiemiddelen niet heel ver. We gebruiken mediums die visueel én interactief zijn.

Als communicatieverantwoordelijke binnen mijn bedrijf vind ik het zelf ontzettend belangrijk me te blijven bijscholen. Communicatie is boeiend en afwisselend. Ik heb o.a. beter leren omgaan met alle online en offline media. Verder heb ik communicatiecampagnes leren ontwikkelen en budgetteren. Ook public relations, pers- en crisiscommunicatie kwamen aan bod. Ik ben enorm tevreden met mijn uitdagende en afwisselende job! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Taal is een boeiend instrument dat ook op de werkvloer enorm wordt geäpprecieerd. Als creatieve teamplayer kan je dan ook terecht in veel uiteenlopende sectoren. Je leert vlotter omgaan met mensen en dat zal in je verdere loopbaan zeker ten goede komen. Daarnaast kan je ook de efficiëntie op de werkvloer verbeteren. Denk maar aan de groepsynamiek of oplossingsgericht werken. Je kan deze opleiding ook perfect combineren met je gezin of huidige werksituatie. Je studeert waar en wanneer je wil. Een echte aanrader!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat wanneer iemand zijn hoofd schuin houdt terwijl je praat, dat die persoon dan meer belangstelling toont
  • Onze communicatie bestaat slechts voor 7% uit woorden, de rest is allemaal lichaamstaal.
  • De eerste indruk blijft in niet minder dan 70 % van de verdere contacten behouden en valt bijgevolg nog moeilijk om te buigen.
  • Ongeveer 45% van de bevolking geeft aan dat hun communicatie vaak voor een stuk beter kan.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0