Make-Up/Film and tv

Film and tv

Tijdens deze opleidingen leer je acteurs en actrices opmaken voor het witte doek. Onze docenten leren je de technieken stap voor stap toepassen, rekening houden met belichting, realistische personages creëren en verbluffende effecten uit je penseel toveren. Klaar? Actie!

een job achter de schermen

alles over film- en tv-make-up

voor realistische resultaten

de beste technieken

les van topdocenten

onmisbare skills voor MUA's

praktijkgerichte lessen

verbluffende looks

extra troef op je cv

voor een knallend portfolio


allCoursesWithinSubtheme Film and tv

film & tv make-up

Bodypainting

Bodypainting, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Bodypainting en word een krak in je vak als Bodypainter.

availableVia

film & tv make-up

Face Painting

Face Painting, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Face Painting en word een krak in je vak als Grimeur.

availableVia

film & tv make-up

HD Brow Sculpting

HD Brow Sculpting, cpProfessionWithFuture

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

availableVia

film & tv make-up

Make-up Airbrush

Make-up Airbrush, cpProfessionWithFuture

Onderwijs jezelf in Make-up Airbrush en ga voor een stabiele job.

availableVia

film & tv make-up

Make-up Artist Special Effects

Make-up Artist Special Effects, cpProfessionWithFuture

Onderwijs jezelf in SFX Make-up en ga voor een stabiele job.

availableVia

film & tv make-up

Make-Up doorheen de jaren

Make-Up doorheen de jaren, een cosmetische tijdreis

Studeren is leuk, en daarnaast is het ook direct werken aan je toekomst.

availableVia

Make-Up TV and Movie, cpProfessionWithFuture

Breid je make-up skills uit en start als visagist achter de schermen van tv-producties.

film & tv make-up

Special Effects uitbreiding

Special Effects uitbreiding, van mens naar bloederige zombie

Leerzame en praktijkgerichte lessen van onze professionele, bevlogen docent?

availableVia


beSureOfYourFuture

Met een diploma van onze school verzeker je jezelf van een carrière in de film- en tv-wereld. Je gaat dan achter de schermen aan de slag als visagist en krijgt zo de kans om acteurs en actrices te transformeren. Soms een hectische job, maar eentje met veel voldoening! Veel make-up artists gaan als freelancer aan de slag, dus een degelijk portfolio is onmisbaar om jouw skills te tonen aan toekomstige werkgevers en elke opdracht binnen te halen.

Ik werk samen met een team van 5 make-up artiesten voor verschillende tv-programma’s. Twee daarvan hebben een opleiding gevolgd aan jullie school en ik kan alleen maar zeggen dat ze dat zéér goed doen. Al van bij hun sollicitatie merkte ik dat ik goud in handen had en ze hebben me niet teleurgesteld. Ze staken er met kop en schouder bovenuit. Ze beheersten de technieken, wisten wat van hen verwacht werd en het zijn ook gewoon twee toffe madammen om mee samen te werken. De concurrentie is groot, maar met een diploma, een eerste ervaring en een degelijk portfolio verhoog je je kansen aanzienlijk! - employerSpeaks

film & tv make-up

trendsCapitalized

Make-up trends in de modewereld veranderen sneller dan je ‘eyeliner’ kan zeggen. Het is als make-up artist dan ook van cruciaal belang dat je altijd mee bent met de laatste nieuwigheden en je regelmatig laat inspireren door de concurrentie. Is glitter oogschaduw vandaag nog in, dan is het morgen alweer ‘out’. Wil je origineel of gedurfd uit de hoek komen? Volg enkele belangrijke fashion accounts op Instagram en ga zeker eens langs op een filmset. Zo doe je heel wat ideeën op!

Film and tv, hundredPercentOfTheTime

Special effects make-up en beeldbewerking gaan steeds vaker hand in hand. De make-up artist zorgt bijvoorbeeld voor realistische bloedtranen, die nadien met behulp van de computer over de wang van het personage rollen. Je kan de vloeistof ook niet ín het oog van de acteur aanbrengen.

Ik ben freelance make-up artist en heb me gespecialiseerd in special effects. Ik word regelmatig gevraagd als visagiste voor films en series. Ik leerde het vak van de fantastische docent aan deze school. Ze gaf handige tips waar ik tot op vandaag nog iets aan heb. Dankzij de praktijkoefening tijdens de lessen ga je supersnel aan de slag en haal je zeker een eerste opdracht binnen! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Het is de droom van velen om make-up artist te worden in de film- of tv-wereld, maar die plekjes zijn enkel bestemd voor de besten in hun vak. Dat hebben onze studenten geweten, want onze docenten stomen hen helemaal klaar om professioneel te starten. Ze leren werken met de beste materialen en krijgen verbluffende technieken aangeleerd tijdens praktijkgerichte lessen.

niceToKnowHeader

  • L’Oréal is het grootste en bekendste make-upmerk. Het bedrijf werd opgericht in 1909 door een Franse chemicus. Oorspronkelijk verkocht L’Oréal enkel kleurspoelingen voor het haar.
  • Ben je écht goed in je job? Dan haal je misschien wel een Oscarnominatie binnen! De Amerikaanse MUA Ve Neill werd genomineerd voor haar werk bij The Hunger Games, Pirates of the Caribbean, Star Trek en meer. Drie keer (waaronder voor Mrs. Doubtfire) mocht ze het beeldje zelfs mee naar huis nemen!
  • In de thriller Psycho (1960) werd chocoladesiroop gebruikt als bloed. De film was in zwart-wit, dus de kleur maakte niet zoveel uit. Bij films in kleur wordt meestal glucosesiroop met een donkerrode kleurstof gebruikt.
  • In de serie The Walking Dead droegen de zombie-acteurs contactlenzen die met de hand gekleurd werden voor een extra morbide effect.