Make-Up/Extravagance

Extravagance

Ga voor een extravagante look met make-up! Onze docenten leren je hoe jij je klanten onherkenbaar opmaakt. Tijdens deze lessen ga je meteen zelf aan de slag en krijg je de technieken stap voor stap aangeleerd.

voor extravagante looks

de beste technieken

spectaculaire resultaten

les van vakexperten

praktijkgerichte lessen

extra troef in je portfolio

mooie extra op je cv

voor extreme make-overs

waardevol diploma

handige tips & tricks


allCoursesWithinSubtheme Extravagance

extravagance

Bodypainting

Bodypainting, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Bodypainting en word een krak in je vak als Bodypainter.

availableVia

extravagance

Face Painting

Face Painting, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Face Painting en word een krak in je vak als Grimeur.

availableVia

extravagance

Make-Up - Dragqueen

Make-Up - Dragqueen, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Make-Up Dragqueen en start je eigen salon.

availableVia


beSureOfYourFuture

Met een uitgebreid portfolio verhoog je je kansen op werk in de beautysector aanzienlijk. Als make-up artist moet je ook extravagante stijlen in de vingers hebben en over skills bezitten die je onderscheiden van de concurrentie. Volg dus zeker een opleiding waar je modellen of klanten volledig transformeert en haal elke opdracht vlot binnen!

Ik werk samen met een team van 5 make-up artiesten voor verschillende tv-programma’s. Twee daarvan hebben een opleiding gevolgd aan jullie school en ik kan alleen maar zeggen dat ze dat zéér goed doen. Al van bij hun sollicitatie merkte ik dat ik goud in handen had en ze hebben me niet teleurgesteld. Ze staken er met kop en schouder bovenuit. Ze beheersten de technieken, wisten wat van hen verwacht werd en het zijn ook gewoon twee toffe madammen om mee samen te werken. De concurrentie is groot, maar met een diploma, een eerste ervaring en een degelijk portfolio verhoog je je kansen aanzienlijk! - employerSpeaks

extravagance

trendsCapitalized

Het is voor make-up artists van cruciaal belang om altijd mee te zijn met de laatste nieuwe trends. Die veranderen constant, dus je moet de juiste kanalen zoeken om op de hoogte te blijven en je te laten inspireren. Volg enkele belangrijke beautyaccounts op Instagram of ga eens langs op een beurs over make-up.

Extravagance, hundredPercentOfTheTime

Heel wat cosmeticamerken willen meer doen voor de wereld. Ze zetten volop in op natuurlijke en duurzame producten en verpakkingen om zo de impact op het milieu te beperken. Sommige producten zijn zelfs volledig ‘zero waste’ en laten geen (plastic) afval na! Daarnaast is er ook aandacht voor dierenleed. Veel make-upproducten worden getest op dieren om bijwerkingen te bestuderen, maar daar maken steeds meer merken een einde aan.

Ik ben freelance make-up artist voor feestjes en events. Vooral de periode rond Halloween word ik overspoeld door aanvragen; heel leuk allemaal! Tijdens mijn opleiding leerde ik heel wat interessante mensen kennen en ook de docent was fantastisch. We kregen al doende superhandige technieken aangeleerd waar ik vandaag nog altijd veel aan heb. Het was méér dan standaard make-uplessen, want we kregen echt advies uit het werkveld en tips om een eerste opdracht binnen te halen. Met succes! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Wie een carrière als make-up artist in de showbizz ambieert, is bij onze school aan het juiste adres. Onze docenten zorgen ervoor dat je in no-time verschillende stijlen in de vingers hebt en dat je de technieken meteen beet hebt. Studenten die een van deze opleidingen gevolgd hebben, halen aanzienlijk vaker opdrachten binnen.

niceToKnowHeader

  • De bekendste dragqueen is ongetwijfeld de Amerikaanse RuPaul. Zodra hij zijn jurk bovenhaalt en zijn make-up aanbrengt, verandert hij in een flamboyante vrouw die haar eigen tv-show host. Ze verwelkomde heel wat bekende gasten, waaronder Lady Gaga en Whoopi Goldberg.
  • Ben je écht goed in je job als grimeur? Dan haal je misschien wel een Oscarnominatie binnen! De Amerikaanse MUA Ve Neill werd genomineerd voor haar werk bij The Hunger Games, Pirates of the Caribbean, Star Trek en meer. Drie keer (waaronder voor Mrs. Doubtfire) mocht ze het beeldje zelfs mee naar huis nemen!
  • In de thriller Psycho (1960) werd chocoladesiroop gebruikt als bloed. De film was in zwart-wit, dus de kleur was niet belangrijk. Bij films in kleur wordt meestal glucosesiroop met een donkerrode kleurstof gebruikt.
  • In de serie The Walking Dead droegen de zombie-acteurs contactlenzen die met de hand gekleurd werden voor een extra morbide effect.
  • L’Oréal is het grootste en bekendste make-upmerk. Het bedrijf werd opgericht in 1909 door een Franse chemicus. Oorspronkelijk verkocht L’Oréal enkel kleurspoelingen voor het haar.