Make-Up/Portfolio development

Portfolio development

Tijdens deze opleidingen krijg je verschillende stijlen en technieken in de vingers, zodat je een professioneel portfolio kan opstellen. Jouw docent helpt je om de beste resultaten te verkrijgen. Met jouw portfolio in de hand, is de kans op een job in de beautysector verzekerd!

jouw kans op een job als MUA

onmisbaar voor make-up artists

de beste technieken

de populairste stijlen

les van de absolute top

waardevolle skills

de start van je carrière

praktijkgerichte lessen

jouw ticket naar succes

voor beginners & professionals


allCoursesWithinSubtheme Portfolio development

portfolio development

Brow and Lashstyling

Brow and Lashstyling, cpProfessionWithFuture

Echte beauty experts delen hun tips & tricks zodat je snel professioneel aan de slag kan.

availableVia

portfolio development

HD Brow Sculpting

HD Brow Sculpting, cpProfessionWithFuture

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

availableVia

portfolio development

Henna Painting

Henna Painting, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Henna Painting en word een krak in je vak als Hennakunstenaar.

availableVia

portfolio development

Kindergrime - gevorderden

Kindergrime - gevorderden, bewijs jouw expertise in face painting

Studeren is leuk, en daarnaast is het ook direct werken aan je toekomst.

availableVia

portfolio development

Make-up Airbrush

Make-up Airbrush, cpProfessionWithFuture

Onderwijs jezelf in Make-up Airbrush en ga voor een stabiele job.

availableVia

portfolio development

Make-Up Bridal

Make-Up Bridal, ga aan de slag en laat iedere bruid stralen

Schrijf je in voor de cursus Make-Up Bridal en start je eigen bedrijf.

availableVia

Make-Up Fashion, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Make-Up Fashion en start je eigen salon.

Make-Up TV and Movie, cpProfessionWithFuture

Breid je make-up skills uit en start als visagist achter de schermen van tv-producties.


beSureOfYourFuture

Met een uitgebreid en persoonlijk portfolio verhoog je je kansen op werk in de beautysector aanzienlijk. Het is belangrijk om aan te kunnen tonen wat je in je mars hebt en welke technieken of stijlen je beheerst. Jouw portfolio is jouw visitekaartje. Elke make-up artist heeft er een en de concurrentie is groot. Je kan er dus maar beter werk van maken met onze opleidingen!

Als modeontwerper werk ik graag samen met make-up artists die ik ken. Zo weet ik wat ik mag verwachten en kan ik op beide oren slapen dat het in orde is. Als ik met een nieuwe MUA samenwerk, vraag ik eerst een portfolio op. Ervaring is een must, dus een stage is zeker aan te raden. Een diploma is uiteraard ook een grote troef! Daarna laat ik hen enkele testjes doen op verschillende modellen en ik kijk of hun werk past bij mijn ontwerpen. Ook persoonlijk moet het klikken. Dat alles verzekert me van een goede samenwerking! - employerSpeaks

portfolio development

trendsCapitalized

Het is voor make-up artists van cruciaal belang om altijd mee te zijn met de laatste nieuwe trends. Die veranderen constant, dus je moet de juiste kanalen zoeken om op de hoogte te blijven en je te laten inspireren. Volg enkele belangrijke beautyaccounts op Instagram of ga eens langs op een beurs over make-up.

Portfolio development, hundredPercentOfTheTime

Heel wat cosmeticamerken willen meer doen voor de wereld. Ze zetten volop in op natuurlijke en duurzame producten en verpakkingen om zo de impact op het milieu te beperken. Sommige producten zijn zelfs volledig ‘zero waste’ en laten geen (plastic) afval na! Daarnaast is er ook aandacht voor dierenleed. Veel make-upproducten worden getest op dieren om bijwerkingen te bestuderen, maar daar maken steeds meer merken een einde aan.

Het is altijd mijn droom geweest om te starten als make-up artist. Ik volgde twee opleidingen aan deze school en mijn docent raadde aan om een portfolio op te stellen. Ze gaf nuttige tips en liet uitstekende voorbeelden zien. Ze vertelde ons welke skills het meest gewaardeerd worden in welke sector en dat er nog heel wat uitstekende opleidingen aan deze school zijn. Dankzij haar advies heb ik vrij snel een vaste job gevonden bij een beautycenter. Maar ik wil meer! Ik heb me alvast ingeschreven voor de lessen fashion make-up. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Zonder een degelijk portfolio kom je als make-up artist niet in aanmerking. Dat hebben onze studenten goed begrepen, want ze zijn stuk voor stuk even leergierig, enthousiast en gemotiveerd. Of het nu beginners zijn of ervaren professionals, iedereen heeft baat bij het leren van extra skills. Onze docenten weten vanuit hun eigen ervaring perfect hoe ze hun studenten moeten sturen om enkel tevreden te zijn met het allerbeste.

niceToKnowHeader

  • Ook de make-upwereld heeft zijn eigen celebs: onder andere Bobbi Brow, Pat McGrath, Tom Pecheux en Charlotte Tilbury hebben hun skills al lang bewezen en beïnvloeden de MUA’s van vandaag.
  • Als make-up artist houd je niet alleen rekening met de kledij die een model of klant zal dragen, maar moet je ook vooruit denken over de omstandigheden. Je wil immers dat je werk volledig tot zijn recht komt. Vraag dus even na welke belichting gebruikt zal worden op de catwalk of tijdens de fotoshoot, of check even welke kleur de das van de bruidegom heeft.
  • L’Oréal is het grootste en bekendste make-upmerk. Het bedrijf werd opgericht in 1909 door een Franse chemicus. Oorspronkelijk verkocht L’Oréal enkel kleurspoelingen voor het haar.