Koken & Bakken/Gezond koken

Gezond koken

Heb jij interesse in gezonde voeding en lekker koken/bakken? Moet je voor jezelf of anderen rekening houden met een dieet omwille van intoleranties, allergieën of andere gezondheidsproblemen? Ben je op zoek naar inspiratie om toch heerlijke gerechtjes op tafel te toveren? Of wil je als beroep anderen helpen gezonder te leven? Dan vind je in dit subthema ongetwijfeld jouw volgende cursus!

Je leert alles over voeding en het lichaam. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles leert wat je nodig hebt om een expert te worden.

boordevol tips & tricks

persoonlijke begeleiding

alles over gezonde voeding

les van vakexperten

inclusief online lesmateriaal

met elektronisch leerplatform

geen voorkennis nodig

up-to-date cursusmateriaal

bij jou in de buurt

flexibele opleidingen


allCoursesWithinSubtheme Gezond koken

Gezond koken

Dieetkok Gluten- Lactosevrij

Dieetkok Gluten- Lactosevrij, cpProfessionWithFuture

Leer alles over voedselintoleranties en ga aan de slag met lekkere en gezonde recepten.

Herborist, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Herborist en word een krak in je vak als Herborist.

Natuurvoeding, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Natuurvoeding en ontdek de kracht van de natuur.


beSureOfYourFuture

We leven in een tijd waarin (gezonde) voeding erg hip is. Gezond eten gaat niet alleen om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, maar ook om het hele proces. Heel wat zaken in de horeca zijn dan ook op zoek naar werkkrachten die het verschil maken en gezonde voeding dichter bij mensen willen brengen en waarbij passie en gedrevenheid de basisingrediënten zijn. Met een diploma op zak kan je meteen aan de slag. Begin te werken als zelfstandige, in een gezondheidscentrum of bij een diëtist of start je eigen (gezonde) patisserie! De keuze is aan jou!

Met onze biowinkel spreken we de laatste tijd een heel breed publiek aan: heel wat mensen nemen opnieuw de tijd om zelf te koken, een eigen brood te bakken of gezonder te leven. We nemen regelmatig nieuwe voedingsdeskundigen aan om onze klanten te adviseren en te helpen om een gevarieerd aanbod te voorzien. Mensen willen vandaag weten wat ze eten. Ze willen weten wat goed voor hen is. - employerSpeaks

Gezond koken

trendsCapitalized

Jaarlijks wordt de sector overspoeld met talloze voedingstrends en de nieuwste hypes om gezond te eten of af te vallen. Het is dan ook ontzettend interessant om hierop in te spelen en van jouw business een succes te maken! De foodtrend van dit moment is absoluut de 'foodswap': producten waarbij een minder gezonde component (zoals deeg of pasta) wordt vervangen door iets met meer vezels, minder koolhydraten en minder calorieën. Meestal zijn dat groenten. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de bloemkoolpizza. Het mooie aan deze trend is dat juist vaak de ongezonde fastfoodproducten op deze manier 'gehackt' worden.

Gezond koken, hundredPercentOfTheTime

Als we de uitdagingen van de toekomst willen aangaan, dan is innovatie van levensbelang. Dat is ook het geval in de voedingssector! Wist je dat digitale en nanotechnologie (technologie die het mogelijk maakt om te werken met verschillende voedingsdeeltjes) in de toekomst enorm zullen toenemen? Dit maakt dat elk aspect van de waardeketen efficiënt en duurzaam kan worden ingezet. Zo zullen veel ziektes preventief worden aangepakt, aan de hand van persoonlijke gezondheidsdata, een uniek dieet of zelfs gepersonaliseerde voedingswaarden. Klinkt veelbelovend, toch?

Kokkerellen is echt mijn passie. Ik hou ervan nieuwe receptjes uit te proberen en smakencombinaties te ontdekken. Een tijdje geleden ben ik begonnen aan een cursus Dieetkok om wat meer bij te leren over voeding en de effecten ervan op het lichaam. Die cursus vond ik zo zalig, dat ik erna besloot de cursus Natuurvoeding te volgen. Door die twee cursussen voelde ik me klaar om er mijn beroep van te maken. Nu werk ik als voedingscoach en help ik mensen eetgewoonten aan te kweken die gezond zijn én perfect bij hen passen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De cursussen van het subthema Gezond Koken zijn perfect voor iedereen die graag gezond door het leven gaat. Je hoeft geen fantastische kok of health freak te zijn om de cursussen te volgen. Onze gemotiveerde docenten leren je alles wat je nodig hebt voor een gezonde levensstijl en leren je ook hoe jij die kennis kan gebruiken om anderen te helpen met hun eetgewoontes.

niceToKnowHeader

  • Je hoeft geen masterchef te zijn om gezond en lekker te koken. Er zijn ook hopen gerechtjes die simpel, gezond en lekker zijn!
  • Kijk op het etiket van producten die je in de winkel koopt. Als er zout op de verpakking staat, zoek dan een alternatief met minder of geen zout. Dat eten we doorgaans al meer dan genoeg.
  • Wist je dat we per jaar allemaal samen zo een 40 kilo voedsel per persoon weggooien? Tijd om daar iets aan te doen!
  • Variatie in je voeding is belangrijk: niet elk voedingsmiddel bevat dezelfde voedingsstoffen.