Kleding Maken & Ontwerpen/Modeaccessoires ontwerpen

Modeaccessoires ontwerpen

Wil jij graag je eigen lingerie ontwerpen of sieraden maken? Dan zijn deze opleidingen perfect voor jou. Je leert designen, stylen en maken. Jouw carrière in de mode- en sieradenwereld start vandaag. Schrijf je nu in.

les van experts in accessoires

handcrafted stukken

handtassen en juwelen

finishing touch van outfit

stijlvolle accenten

accessoiretrends vormgeven

specialisering in accessoires

creëer je persoonlijke stijl

verschillende technieken

de kneepjes van het vak


allCoursesWithinSubtheme Modeaccessoires ontwerpen

Juweelontwerper, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Sieraden Maken en start meteen als Juweeldesigner.

Lingeriestylist, cpProfessionWithFuture

Leer maten opnemen en bezorg je klant perfect passende lingerie.


beSureOfYourFuture

De mode-industrie is een boeiende sector vol jobmogelijkheden. Er wordt verwacht dat het aantal jobs in de modewereld met zo’n 3 procent zal toenemen de volgende tien jaar. Maar je kan natuurlijk ook gewoon zelfstandig aan de slag en zo je eigen mode-imperium of juwelenzaak uitbouwen. Jouw diploma doet je kansen op de arbeidsmarkt exponentieel stijgen. Je toont dat jij over diepgaande kennis beschikt en elke techniek in de vingers hebt. Neem die springplank naar je toekomst en schrijf je nu in.

Heel wat mensen willen voor ons merk werken. We zijn hip en vooruitstrevend en daar komt talent op af. Maar ook heel wat mensen zonder ervaring of kennis van de mode-industrie proberen te solliciteren. Die geef ik allemaal één tip. Ga lingerie-ontwerp studeren in avondonderwijs. Je kan het combineren met je huidige job en ik heb bijna 100% zeker een job voor je klaarliggen wanneer je afstudeert. - employerSpeaks

Modeaccessoires ontwerpen

trendsCapitalized

Fashion is constant aan trends onderhevig. De mode-industrie is een reflectie van wat er in de rest van de wereld en cultuur heerst. Als je in de mode-industrie aan de slag wil of je eigen label wil starten, moet je dus op de hoogte zijn van wat er leeft. Wat haute-couture is en wat street culture inhoudt.

Modeaccessoires ontwerpen, hundredPercentOfTheTime

We kopen onze kleren op een volledig nieuwe manier. We passen minder en vinden steeds moeilijker onze weg naar een fysieke winkel. Tegenwoordig ben je als merk best online aanwezig, waar je met influencers en hippe foto’s de uniekheid van jouw merk toont. Online shoppen zorgt er bovendien voor dat we steeds rapper kiezen welke kleren in ons mandje terechtkomen, onze beslissingen worden in een fractie van een seconde genomen.

Ik ben vorig jaar gestart met juwelen maken. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik deed, dus besloot een extra opleiding te volgen via afstandsonderwijs. Er ging onmiddellijk een hele nieuwe wereld voor me open. Ik leerde bedeltjes bewerken en de juiste slotjes kiezen. Juweelontwerp is zoveel meer dan kraaltjes op een gouden draad spannen. En dat alles leer je snel en duidelijk in deze cursus. Ik raad het zeker aan! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Deze opleidingen zijn perfect voor mensen die creatief zijn en zelf mode-accessoires willen ontwerpen en maken. Je leert er alles van juwelen tot lingerie, zo laat jij jouw klanten van ‘s ochtends tot ‘s avonds stralen. Zowel buiten als binnen. De docenten hebben bovendien al jaren ervaring en zijn helemaal klaar om die kennis met jou te delen.

niceToKnowHeader

  • De eerste officiële fashion week werd al in 1943 gehouden in New York City.
  • In het Frans slaat lingerie op zowel mannen- als vrouwenondergoed.
  • De rok is een van de oudste kledingstukken. Tot halverwege de 17e eeuw droegen zowel mannen als vrouwen het.
  • Het populairste kledingstuk is een T-shirt. Daarvan worden er jaarlijk ongeveer 2 miljard verkocht.
  • De sportbeha bestaat al sinds 1975.