Kinderverzorging & Opvoeding /Psychologie van het kind

Psychologie van het kind

Wil jij kinderen met mentale, emotionele of sociale problemen ondersteunen? Dat leer je tijdens deze praktijkgerichte opleidingen onder begeleiding van een ervaren vakdocent. Je krijgt verschillende coachingstechnieken aangeleerd, waarmee je onmiddellijk aan de slag kan.

voor mentale ondersteuning

de beste coachingstips

geen voorkennis nodig

theorie en praktijk

les van ervaren docenten

met waardevol diploma

alles over kinderpsychologie

diepe inzichten

jouw ticket naar succes

ook voor ouders


allCoursesWithinSubtheme Psychologie van het kind

ADHD - Omgaan met, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Omgaan met ADHD en word veelzijdig ADHD-Coach.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Autismecoach, cpProfessionWithFuture

Volg deze opleiding en word een krak in je vak als Autismecoach.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Faalangst - Omgaan met, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Faalangsthulp en word een krak in je vak als Angstcoach.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Hooggevoeligheid Omgaan met, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding HSP en start meteen als hsp-coach.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Psychologie van het Kind, word expert in kinderontwikkeling

Volg de opleiding Psychologie van het Kind en word een krak in je vak als Kindercoach.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Creatieve Therapie, cpProfessionWithFuture

In de opleiding creatieve therapie leer je alles over dans, muziek, toneel & kunsttherapie

availableVia

cpCompareTheStudyMethods


beSureOfYourFuture

Kinderen zijn de toekomst. En hoe zorgen we ervoor dat die toekomst sterk in hun schoenen blijven staan. Dat ze gezond én gelukkig zijn. Dat ga jij ontdekken. Start dan nu met een cursus kindertherapie en ontgrendel de geheimen van de psychologie van het kind. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

Daar sta je dan plots. Ze zeggen dat je kind ADHD heeft en dat je er niet echt iets aan kunt doen. Onze kindertherapeut heeft ons daarin toch wel verder geholpen. Hij had zich in afstandsonderwijs gespecialiseerd in studiecoaching, maar voor ons voelde het alsof hij al jaren ervaring had met de problematiek. - employerSpeaks

Psychologie van het kind

trendsCapitalized

De psychologie van het kind krijgt al jaren aandacht. Maar nu dat ouders meer hands-on met opvoeding bezig zijn, bereiken die theorieën ook het grote publiek. Ouders willen meer dan ooit tevoren hun kinderen ook wetenschappelijk begeleiden in de opvoeding. Je kind ook mentaal gezond houden en ervoor zorgen dat hij of zij zich goed voelt in zijn vel en gelukkig is, zijn belangrijk. Inzicht in de psychologie van het kind helpt daarbij De vraag stijgt iedere dag naar mensen zoals jij. Klaar om als kindertherapeut aan de slag te gaan?

Psychologie van het kind, hundredPercentOfTheTime

Literatuur over kinderen en hun ontwikkeling vindt al jaren zijn weg naar ouders. Toch zien we een opvallende trend. Vaak is die literatuur op buikgevoel gebaseerd of volgen ze een of andere bekende ouder. Ze is weinig specifiek en laat heel wat kinderen met specifieke noden in de kou staan. Voor die kinderen en hun ouders is er eigenlijk maar een betrouwbare optie: een therapeut Elk kind heeft andere noden en elke ouder heeft ander advies nodig. Als therapeut wacht er jou ongetwijfeld een toekomst vol uitdagingen en met heel veel voldoening.

Als kindertherapeut zie ik ouders met heel specifieke vragen. Mijn opleiding in afstandsonderwijs helpt mij die vragen goed en onderbouwd beantwoorden. Ik straal nu meer vertrouwen uit en voel me ook een pak zelfzekerder in het advies dat ik geef. De opleiding heeft me bovendien een netwerk van gelijkgezinden opgeleverd, waar ik nog vaak op kan terugvallen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

In onze opleidingen ontwikkeling van het kind vind je zowel ouders als specialisten. Net die combinatie maakt de opleiding zo sterk. Vaak kan theorie zo meteen aan ervaringen uit de praktijk gekoppeld worden, waar iedereen op zijn beurt beter van wordt.

niceToKnowHeader

  • De hersenen van een kind hebben dezelfde structuur als de hersenen van volwassenen.
  • De omgeving speelt een cruciale rol bij de mentale ontwikkeling van een kind.
  • Sporten en spelen, zelfs doen-alsof en acteren, spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van een kind.
  • Volgens verschillende onderzoeken zijn de eerste vijf levensjaren van een kind de belangrijkste. Ze leggen de basis waarop er een leven lang wordt verder gebouwd

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0