Studiebegeleiding

Wil jij leerlingen en studenten ondersteunen bij het studeren? Help hen vlot aan een diploma door je te specialiseren als studiebegeleider. Tijdens deze opleidingen geven onze ervaren docenten je de nodige tips en tricks om snel te starten.

voor vlotte studies

voor studenten en leerlingen

praktische studietips

steun bij studies & scripties

les van ervaren coaches

faalangst overwinnen

het beste studieadvies

alles over studeren

studenten aan diploma's helpen

succesvol studeren en werken


allCoursesWithinSubtheme Studiebegeleiding

studiebegeleiding

Faalangst - Omgaan met

Faalangst - Omgaan met, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Omgaan met Faalangst en word veelzijdig Angstcoach.

availableVia

studiebegeleiding

Pedagogie

Pedagogie, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Pedagogie en start meteen als Kindercoach.

availableVia

studiebegeleiding

Scriptiecoach

Scriptiecoach, cpProfessionWithFuture

Leren wat je altijd al hebt willen leren? Volg nu je roeping!

availableVia

studiebegeleiding

Studiecoach

Studiecoach, cpProfessionWithFuture

Ga van start met de cursus Studiecoach en lanceer je carrière als studiecoach.

availableVia


beSureOfYourFuture

We werken langer, harder en meer dan ooit tevoren. Prestatiedruk loert overal om de hoek. En ook kinderen krijgen er steeds vaker mee te maken. Omgaan met stress, leren studeren en je tijd optimaal inplannen, vormen almaar belangrijkere pijlers van een gezonde opvoeding. Klaar om deze onder de knie te krijgen? Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever aan dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten.

Op onze school hebben we een paar jaar geleden voor het eerst een faalangst-coach aangenomen. En wat een verademing. Studenten die we vroeger nooit gemotiveerd kregen, scoren nu als de besten. Ze zijn opnieuw enthousiast omdat ze weer zelfvertrouwen hebben. - employerSpeaks

studiebegeleiding

trendsCapitalized

Studiedruk, faalangst en stress zijn bijzonder actueel. Dat er zo veel aandacht naar gaat is een goed signaal. Het betekent dat er ook wordt gedacht aan oplossingen. En ook voor kinderen worden die oplossingen steeds belangrijker. Coaches worden vaker en vaker ingeschakeld om mensen te begeleiden en ze te helpen om met deze vormen van prestatiedruk om te gaan. Zo slagen mensen er beter in om het beste uit zichzelf te halen, terwijl ze fysiek en mentaal gezond blijven.

Studiebegeleiding, hundredPercentOfTheTime

Mensen zijn steeds op zoek naar manieren om te ontstressen. Meer technologie lijkt daarvoor niet altijd de beste oplossing. Praten met anderen dan weer wel. Door te praten laat je de stress los en kan je aan een eventuele oplossing beginnen sleutelen. Een coach is daarvoor de ideale persoon. Als coach help je mensen dan op weg om in hun leven weer rust en motivatie te vinden, zodat ze zowel op persoonlijk als professioneel vlak weer successen boeken.

De cursus omgaan met faalangst die ik gevolgd heb, heeft naast mijn coachingspraktijk ook en vooral mezelf verder geholpen. Ik heb zo veel geleerd waar ik nu dagelijks mee aan de slag ga. Ik zou iedereen de cursus aanraden. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De vraag naar studiecoaches, scriptiecoaches en pedagogen blijft stijgen. Werknemers en werkgevers durven vaker de stap richting hulp zetten en de positieve mond-tot-mondreclame die daaruit voortvloeit zorgt ervoor dat je als startende coach terecht komt in een arbeidsmarkt die naar je smacht.

niceToKnowHeader

  • Mensen die een toekomstplan opstellen zijn doorgaans succesvoller dan anderen. Ze blijven langer gefocust op hun doelen en hebben meer kans om die te behalen.
  • Volgens verschillende studies voelt meer dan 1 op de 5 werknemers soms de gevolgen van een burn-out. Dat is 20 procent van de Belgen die jouw hulp kan gebruiken.
  • Technologie zorgt ervoor dat we allemaal meer last hebben van prestatiedruk. Af en toe unpluggen is gezond.
  • Veel verdienen is niet altijd de beste motivator. Mensen zoeken steeds meer een gezonde work-life balance en een doel in het werk dat ze doen.