Kinderverzorging & Opvoeding/Zwangerschap en geboorte

Zwangerschap en geboorte

Wil je vrouwen en koppels begeleiden bij de zwangerschap en geboorte? Tijdens deze opleidingen verdiep je je in de noden van zwangere vrouwen en kom je te weten hoe je de pasgeborene verzorgt. Onze docenten staan voor je klaar om je stap voor stap te leren wat je moet weten!

van zwangerschap tot geboorte

jonge ouders begeleiden

voor een vlotte bevalling

onmisbaar bij de zwangerschap

les van verlosdeskundigen

praktische tips & tricks

jouw start als doula

massages voor baby's en ouders

pre- en postnatale zorg

verschillende verlostechnieken


allCoursesWithinSubtheme Zwangerschap en geboorte

Babymassage, cpProfessionWithFuture

Leer tijdens deze gezellige, dynamische workshop alles over babymassages.

zwangerschap en geboorte

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Zwangerschapsmassage en word een krak als Zwangerschapsmasseur.

availableVia


beSureOfYourFuture

Een zwangerschap is voor niemand makkelijk. En iedereen kan wel wat hulp gebruiken. Daar komen onze opleiding aan tegemoet. Of je nu graag met baby’s werkt of met mensen die in blijde verwachting zijn. Dit is helemaal jouw ding. Met deze opleidingen word je snel doula, baby- of zwangerschapsmasseur!

Masseurs die een opleiding in avondonderwijs hebben gevolgd aan jullie school, zijn altijd top! Als sector weten we dat veel mensen massages geven zonder daar de juiste opleiding voor gevolgd te hebben. Die mensen doen vaak heel wat schade. Maar studenten van jullie school, daar is is iedereen tevreden van. Ze hebben kennis en vaardigheden. Ze hebben alle technieken perfect in de vingers en kunnen als volwaardige zelfstandige masseurs starten. - employerSpeaks

zwangerschap en geboorte

trendsCapitalized

Er gaat de laatste jaren terecht meer aandacht naar de veiligheid en het comfort van de moeder. En dat zowel voor als na de bevalling. Doula’s en masseurs vervullen die rol. En nu via onze school hebben beide groepen een kwaliteitsvolle opleiding waarop ze zich kunnen beroepen. Dat komt zowel het kind, de moeder als de professional enkel maar ten goede.

Zwangerschap en geboorte, hundredPercentOfTheTime

Hoewel de basis van vele massagetechnieken al eeuwen teruggaat, is er toch nog heel wat veranderd in de massagesector. Zo zijn massagestoelen doorgedrongen tot het grote publiek en ook massage-olie en -kaarsen zijn bij iedereen bekend. En die oliën worden steeds beter en specifieker. Zo zijn er oliën die speciaal ontworpen zijn om jouw klanten te doen ontspannen, om spieren los te krijgen of om pijn te bestrijden.

Als masseur krijg ik de laatste jaren ook steeds vaker jongeren en zelfs kinderen over de vloer. Ook zij hebben een steeds drukker leven en een leven met meer stress. Ze zoeken ontspanning. Ik had altijd het gevoel dat ik me moest bijscholen, Een kinderlichaam is nu eenmaal niet volgroeid. Ik vond snel mijn weg naar het Centrum voor Avondonderwijs. De docenten waren professioneel en zijn duidelijk zelf al jaren aan het masseren. Dat vond ik meteen al een grote meerwaarde, zo heb ik op korte tijd enorm veel geleerd. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Deze opleidingen zijn ideaal voor mensen die meteen in de praktijk aan de slag willen. Je leert in de les nieuwe technieken en probeert die dan ook echt uit. Onze cursussen zijn zo perfect afgestemd op het werkveld. En onze docenten zijn masseurs met pakken ervaring, die perfect weten hoe ze jou alle technieken moeten aanleren. Je vervult als masseurs ook een steeds belangrijkere rol. Je leert mensen ontspannen in een maatschappij die steeds sneller, harder en drukker wordt. Ook zwangere vrouwen, kinderen en baby’s help je zo weer tot rust komen. Het is een job met toekomst, maar ook een job waar je veel voldoening van krijgt.

niceToKnowHeader

  • Onze huid is ons grootste orgaan. Een masseur heeft dus heel wat impact op onze gezondheid.
  • Massage is misschien wel de oudste vorm van medische zorg. Ook in het oude Egypte gaven ze massages om pijn te verzachten en mensen te genezen.
  • Minstens 1 op de 4 mensen beweert massages gebruikt te hebben om pijn te bestrijden.
  • Naast pijn bestrijden zouden massages ook het immuunsysteem een boost geven.