Hairstyling/Knippen & scheren

Knippen & scheren

Wil je graag je eigen barbierszaak openen? Heb je een passie voor haarstyling en wil je elke mannelijke klant een fantastische knip- en scheerbeurt geven? Volg een professionele opleiding aan onze school en leer snel alle kneepjes van het vak om zelf te starten!

alles over knippen en scheren

praktijkgerichte opleiding

ervaren docenten

toegang tot de eCampus

geen voorkennis vereist

oefenen op modellen

stap voor stap alle uitleg

persoonlijke begeleiding

met waardevol diploma

stage volgen is mogelijk


allCoursesWithinSubtheme Knippen & scheren

Knippen en scheren

Baarden Scheren en Modelleren

Baarden Scheren en Modelleren, cpProfessionWithFuture

Praktijkgerichte lessen van ervaren barbiers bij jou in de buurt.

availableVia

Knippen en scheren

Barbier Allround

Barbier Allround, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Herenkapper en start meteen als Hairstylist.

availableVia

Knippen en scheren

Dames- en Herenkapper

Dames- en Herenkapper, word kapper en maak je klanten weer zelfzeker

Schrijf je in voor de cursus Kapperstechnieken en start je eigen bedrijf.

availableVia

Knippen en scheren

Kapperstechnieken - basis

Kapperstechnieken - basis, de geknipte opleiding voor jou

Schrijf je in voor de cursus Kapperstechnieken en word veelzijdig Kapper.

availableVia

Knippen en scheren

Mannenkapsels Knippen Stylen

Mannenkapsels Knippen Stylen , cpProfessionWithFuture

Schrijf je vandaag nog in voor deze praktijkgerichte opleiding en behaal snel je diploma.

availableVia


beSureOfYourFuture

Wie een opleiding tot barbier heeft gevolgd aan onze school, heeft gegarandeerd succes als eigenaar van een eigen zaak, of als barbier in een kapsalon. Steeds meer mannen willen er goed uitzien en hun haar is daarbij de grootste prioriteit. Opvallende snits en coupes, een klassiek kapsel, of een ontspannende scheersessie; jij helpt elke man de juiste haarsnit aanmeten. Bovendien doe je met onze opleidingen direct de nodige praktijkervaring op om onmiddellijk op de arbeidsmarkt te starten!

Kapperszaken hebben altijd nieuwe leergierige mensen nodig die al doende het beroep willen leren. Als eigenaar van mijn eigen kapperszaak kan ik daarover meespreken. Ik neem regelmatig nieuwe mensen aan die net van de schoolbanken komen. Het brengt enorm veel voldoening ze extra technieken aan te leren en ze te zien vorderen en groeien. Dat zorgt voor een leuke en afwisselende dynamiek. - employerSpeaks

Knippen en scheren

trendsCapitalized

Instagram en Pinterest zijn dé sociale platformen geworden om prachtige nieuwe kapsels te delen! We zien dan ook dat deze kanalen je zaak beduidend kunnen versterken. Door zelf regelmatig je eigen creaties te posten, of door reclame van je tevreden klanten via deze media trek jij op jouw beurt meer klanten aan. Mond aan mond reclame werkt nog steeds het beste voor deze branche en verspreidt zich als een lopend vuurtje. Zeker de moeite dus om hierin mee te gaan! Bovendien kan je zo je prachtige snits trots delen met heel de wereld.

Knippen & scheren, hundredPercentOfTheTime

De branche van hairstyling groeit en verandert elk jaar. Dit is een sector die uitblinkt in creativiteit en trots. Kappers streven van nature uit naar nieuwe, innoverende kapsels en hebben daarbij geen schrik om te experimenteren met snits, kleur en stijl. Jaarlijks kan je dan ook als professional meedoen aan talrijke wedstrijden waarbij er in verschillende disciplines talrijke prijzen vallen te winnen, naast uiteraard de naamsbekendheid die daarmee gepaard gaat.

Ik heb een jaar geleden de allround opleiding barbier gevolgd. Niet veel later ben ik mijn eigen zaak gestart. Ik kan mijn docente niet genoeg bedanken voor de uitleg en tijd die ze aan mij heeft gegeven. Geen enkele vraag was te veel! Ik raad het echt aan om het gewoon te doen. Je leert zo veel en het doet me zo veel plezier om mijn klanten gelukkig te zien buitengaan. Echt top! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We krijgen vaak de vraag of je voor een kappersopleiding al enige voorkennis nodig hebt. Dat is helemaal niet zo! Alles wordt stap voor stap uitgelegd en je oefent direct in de praktijk zodat je alle technieken ook echt goed onder de knie krijgt. Daarnaast loopt de docent steeds door de klas om je tips te geven en bij te sturen waar nodig. Jij kan je vragen dus ook onmiddellijk stellen. Voor de kappersopleidingen heb je wel je eigen materiaal nodig. Vergeet niet dat op tijd te bestellen via Beautyblue. Dit zijn professionele, kwaliteitsvolle pakketten die zijn samengesteld met onze experts zodat jij direct het beste materiaal hebt om een vliegende start te nemen. Dit materiaal gebruik je dan uiteraard na de opleiding gewoon verder in je eigen zaak.

niceToKnowHeader

  • Kappers leggen steeds meer de nadruk op duurzaamheid en ecologie. Zo schieten de natuurkappers de laatste maanden als paddenstoelen uit de grond. Er wordt gewerkt met natuurlijk henna om het haar te kleuren en ook de administratie gaat volledig digitaal om papier te besparen.
  • Social media kanalen zoals Instagram en Pinterest hebben zich reeds bewezen als uitstekende bron van nieuwe inkomsten voor kappers. Door hun creaties online tentoon te stellen, trekken ze zo aanzienlijk meer klanten aan.
  • Kapper is een veelzijdig beroep: werken in een kapsalon, of als freelancer op locatie, haar knippen, kleuren, stylen voor vaste klanten, voor een bruiloft, voor tv of theater, het kan allemaal!