Psychische Zorg

Ben jij geïnteresseerd in de menselijke psyche? Wil je weten wat er zich allemaal afspeelt in ons onderbewuste? Wil jij aan de slag gaan in de psychische zorg? Neem dan eens een kijkje naar de opleidingen van dit subthema. Verdiep je in het menselijke brein en neem een frisse start met een carrière in de psychische zorgsector.

alles over de psychische zorg

les van gezondheidsexperts

zorgen voor psychisch welzijn

een gebalanceerde carrière

geestelijk welzijn verbeteren

diverse coachingstechnieken

mee met trends in psychologie

welzijn op het werk & in privé

mindful leven en werken

praktische psychologie


allCoursesWithinSubtheme Psychische Zorg

Bewustzijnscoach, een dienstverlening met intens veel voldoening

Volg de opleiding Bewustzijnscoach en word een krak in je vak als Bewustzijnscoach.

Creatieve Therapie, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Creatieve Therapie en word een krak in je vak als Creativiteitscoach.

Psychische zorg

Happiness Coach

Happiness Coach, cpProfessionWithFuture

Droom jij van een topjob waar je ontzettend veel plezier en voldoening uit haalt?

availableVia

Life Coach Basis, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Life Coach Basis en word een krak in je vak als Life Coach.

Life Coach Gevorderden, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Life Coach Gevorderden en word een krak in je vak als Life Coach.

Psychische zorg

Mental Coach Allround

Mental Coach Allround, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Mental Coach Allround en word een krak in je vak als Mental Coach.

availableVia

Mindfulness Coach, begeleid je klanten naar een zintuiglijke sereniteit

Ervaren docenten dompelen je onder in de ontspannende wereld van mindfullness.

Psychische zorg

Praktische Psychologie

Praktische Psychologie, verken de menselijke geest

Volg de opleiding Praktische Psychologie en word een krak in je vak als Coach.


beSureOfYourFuture

Met een diploma van een opleiding binnen ons thema Psychische Zorg toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande psychologische kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren. Ga zelfstandig aan de slag als psychologisch consulent, therapeut of life coach, of begin te werken in een praktijk. Aan jou de keuze!

In onze therapiepraktijk hebben we nu drie mensen die een cursus via afstandsonderwijs gevolgd hebben. Het grote voordeel is dat je de leerstof volledig op je eigen tempo kan afwerken. Daardoor moest niemand van ons afscheid nemen van de praktijk en konden we op volle toeren blijven draaien, terwijl we ons verder konden specialiseren in onze job. Ik raad dan ook iedereen deze cursussen in afstandsonderwijs aan. - employerSpeaks

Psychische zorg

trendsCapitalized

Mentaal welzijn en mentale weerbaarheid krijgen de laatste jaren meer aandacht. We zijn het er ondertussen allemaal over eens dat mentale weerbaarheid de sleutel tot geluk vormt. Landen worden gerangschikt op hoe gelukkig de inwoners zijn en overheden van over de hele wereld strijden voor gelukkigere burgers. Want gelukkige burgers zijn gezonder en presteren beter. Daarnaast zoeken we geluk ook meer dan ooit op. Het is een streefdoel op zich geworden. Een inzicht in je eigen psychologie en in die van de mensen rondom je is daarin onmisbaar.

Psychische Zorg, hundredPercentOfTheTime

Verschillende mobiele apps en websites proberen de taak van een psycholoog op zich te nemen. Ze geven advies en uitleg bij bepaalde symptomen en klachten. Ze lijken handig en vooral goedkoper, maar toch kunnen ze een ervaren therapeut onmogelijk vervangen. Onderzoek wijst uit dat therapie van een professionele expert veel effectiever is.

Als therapeut besef ik heel goed dat bijscholing noodzakelijk is. Ik kreeg de laatste jaren enorm veel sporters over de vloer. Die hadden heel specifieke noden. De cursus die ik via afstandsonderwijs gevolgd heb, heeft mij dan vaak uit de nood geholpen. Ons vakgebied staat nooit stil. Ik kan mijn collega-therapeuten dan ook aanbevelen altijd te blijven meegroeien en zelf een cursus bij de hand te nemen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Voor onze psychologie-opleidingen moet je snel zijn. Ze zitten vaak vol en we merken dat er veel interesse is. Het is dan ook een super interessant vakgebied. Sommigen volgen de cursussen gewoon om zichzelf en hun naasten beter te leren kennen, anderen willen er echt hun beroep van maken mensen te helpen met psychologische kwesties. Voor beide doelen kan je bij onze ervaren docenten terecht.

niceToKnowHeader

  • Emoties versterken je herinneringen. Hoe groter je emotie, hoe groter de kans dat je wat je meemaakte, onthoudt.
  • Volgens verschillende studies piekt ons concentratievermogen na tien minuten. Voldoende afwisseling is dus belangrijk.
  • Dagdroom jij soms? Je bent niet alleen. Zo’n 30% van onze dag zouden we dagdromend doorbrengen.
  • De meeste van de keuzes die we dagelijks maken, maken we op automatische piloot. Je denkt er dus eigenlijk niet langer over na.