Gezonde Voeding/Natuurlijke voeding

Natuurlijke voeding

Wil je vegetarisch, veganistisch of natuurlijker eten? Heb je zin in een gezondere levensstijl maar vraag je je af hoe je eraan begint? Of ben je al een health freak en wil je anderen begeleiden naar een gezonder leven? Dan vind je in ons aanbod rond het thema Natuurvoeding ongetwijfeld dé cursus die jouw toekomst gaat bepalen.

alles over natuurlijke voeding

de smaak van de natuur

puur & up-to-date lesmateriaal

praktijkgericht leren

natuurlijke carrièreboost

een smaakvol diploma

les van vakexperts

voor nature-loving foodies

plantaardig powerfood

les bij jou in de buurt


allCoursesWithinSubtheme Natuurlijke voeding

Chinese Voedingsleer, maak van je cliënten gezondere mensen

Volg de opleiding Chinese Voedingsleer en word een krak in je vak als Voedingscoach.

Herborist, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Herborist en word een krak in je vak als Herborist.

Natuurlijke voeding

Natural Farming

Natural Farming, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Natural Farming en word veelzijdig Landbouwer.

availableVia

Natuurlijke voeding

Naturopaat

Naturopaat, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Naturopaat en word een krak in je vak als Naturopaat.

availableVia

Natuurvoeding, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Natuurvoeding en ontdek de kracht van de natuur.

Natuurlijke voeding

Orthomoleculaire Voeding

Orthomoleculaire Voeding, cpProfessionWithFuture

Volg de cursus Orthomoleculaire Voeding en help je klanten aan een gezonde levensstijl.

availableVia

Natuurlijke voeding

Voedings- en Kruidenspecialist

Voedings- en Kruidenspecialist, help je cliënten hun goede voornemens waar te maken

Dé beste opleiding in Vlaanderen om te starten als voedings- en kruidenspecialist!

Voedingsdeskundige Allround, wijs je cliënten de weg naar een gezondere toekomst

Volg de opleiding Voedingsdeskundige en word een krak in je vak als Voedingsexpert.


beSureOfYourFuture

Natuurvoeding is enorm aan het stijgen in populariteit. Mensen denken meer na over wat ze in hun lichaam steken. Ze willen gezonder eten. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet als het ook lekker moet zijn. Als diëtist of voedingsdeskundige help jij mensen een gezond en natuurlijk dieet te ontwikkelen dat past bij je klanten en dat ze ook echt lekker vinden. Met een diploma van deze opleidingen ga je ook vlot aan de slag in een natuurwinkel, als natuurvoedkundig consulent, in een fitnesszaak of als kok in een restaurant. De mogelijkheden zijn talrijk!

In onze natuurwinkel nemen we regelmatig nieuwe voedingsdeskundigen aan om onze klanten te adviseren en te helpen om een gevarieerd aanbod te voorzien. Ze moeten alles weten over natuurlijke voeding en het lichaam, zodat ze optimaal advies kunnen geven. Daarom nemen we meestal iemand aan die een opleiding in avond- of afstandsonderwijs gevolgd heeft. Dan kunnen we zeker zijn dat ze mee zijn met de populairste trends en genoeg praktische kennis hebben. - employerSpeaks

Natuurlijke voeding

trendsCapitalized

Dé trend van nu is het keto-dieet. Bij het ketogeen dieet is het de bedoeling weinig koolhydraten te eten en in de plaats ervoor te zorgen dat 60 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Dat klinkt misschien vreemd, omdat we vetten gewoonlijk associëren met bijkomen, maar het werkt echt. Het dieet brengt je lichaam in ‘ketose’, omdat je de natuurlijke brandstofbron, koolhydraten, wegneemt. En daardoor verbrand je sneller vet. Voordat je eraan begint moet je je best wel goed informeren!

Natuurlijke voeding, hundredPercentOfTheTime

Consumenten blijven zoeken naar alternatieven voor vlees. Merken en retailers proberen ervoor te zorgen dat deze alternatieve gemakkelijker te vinden zijn. In 2020 waren er meer plantaardige opties dan ooit tevoren, vooral als het gaat om eiwitbronnen. Hoewel ze niets nieuws zijn, worden mensen zich steeds bewuster van de herkomst van voedsel en daarom zullen plantaardige eiwitten dit jaar nog meer in de belangstelling komen te staan.

Ik ben altijd al actief bezig geweest met natuurlijke voeding en gezond eten. Ik besloot een jaar geleden om de cursussen Natuurvoeding en Voedings- en Kruidenspecialist te volgen in avondonderwijs naast mijn vaste job. Na mijn diploma’s te behalen, besloot ik de sprong te wagen en heb ik een natuurwinkeltje geopend samen met een vriendin. We zijn momenteel nog klein, maar we zijn gestaag aan het groeien! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De cursussen uit het subthema Natuurvoeding zijn allemaal perfect voor mensen die houden van voeding en van de natuur. Steeds meer mensen zijn begaan met het milieu en willen veranderen van levensstijl. De cursussen helpen je om de nodige gezonde gewoontes aan te kweken én anderen te helpen om hetzelfde te doen.

niceToKnowHeader

  • Een goed begin om natuurlijker te eten, is om eten te kopen dat in het huidige seizoen geoogst wordt. Dat vraagt minder energie dan groenten en fruit dat uit een verwarmde kas komt.
  • Koop lokale producten. Voor die producten is er minder energie nodig geweest om ze te verspreiden. Plus je steunt onze lokale boeren!
  • Maak zelf je eten klaar. Zo ben je zeker dat het vers is en wat er juist in zit. In kant-en-klare pakketjes weet je nooit hoe ze juist bereid zijn en er zitten vaak ongezonde bewaarmiddelen in.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-