Gezonde Voeding/Afslanken

Afslanken

In onze maatschappij is gezonde voeding belangrijker dan ooit. Het geeft je energie, een goed gevoel en een betere weerstand. Toch zijn slechte eetgewoontes niet zo makkelijk af te leren. Daarom is het vaak handig om professionele begeleiding te krijgen bij het veranderen van je eetgewoontes.

Als voedingsconsulent verbeter je niet alleen het eet- en leefpatroon van jouw klanten op korte termijn, maar ze zullen hun eetgewoontes levenslang beter ontwikkelen. Een week gezond eten is immers geen probleem. De uitdaging is om die betere levensstijl vol te houden. Jij gaat mensen daarbij met jouw kennis en motivatie bijstaan.

Heb je interesse in gezonde leefgewoonten en wil je er graag alles over weten? Wil je mensen begeleiden met afvallen? Bekijk dan de cursussen uit het subthema Afslanken en ontdek jouw volgende opleiding!

up-to-date cursusmateriaal

praktijkgericht

geen voorkennis vereist

klaar en duidelijk uitgelegd

snel leren over afslanken

allerlei technieken en diëten

persoonlijke begeleiding

voor beginners en gevorderden

afslanken van A tot Z

op maat gemaakte cursussen


allCoursesWithinSubtheme Afslanken

Afslankingsconsulent, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Afslankingsconsulent en word een krak als Afslankingsconsulent.

Detox en Zuivering, cpProfessionWithFuture

Tijdens twee praktijkgerichte groepslessen leer je hoe je een lichaam ontgift.

Afslanken

Dieetkok Gluten- Lactosevrij

Dieetkok Gluten- Lactosevrij, cpProfessionWithFuture

Leer alles over voedselintoleranties en ga aan de slag met lekkere en gezonde recepten.

Afslanken

Mocktails maken

Mocktails maken, cpProfessionWithFuture

Ga voor je passie met de hobbyopleiding Mocktails Maken.

availableVia

Voedingsdeskundige Allround, wijs je cliënten de weg naar een gezondere toekomst

Volg de opleiding Voedingsdeskundige en word een krak in je vak als Voedingsexpert.

Afslanken

Voedingstherapeut

Voedingstherapeut, cpProfessionWithFuture

Leer alles over voeding en ga de klachten van je klant te lijf met een gezond eetpatroon.

availableVia


beSureOfYourFuture

Overal rondom ons zien we mensen met een slank, afgetraind lichaam. Dat spoort mensen aan om zelf ook te werken aan hun lichaam en bijvoorbeeld overtollige kilootjes proberen kwijt te geraken. Dat lukt niet altijd even gemakkelijk. Het internet biedt enorm veel informatie, maar het is vaak moeilijk om de juiste informatie eruit te plukken. De hulp van een specialist is essentieel als mensen serieus willen afslanken. Wanneer je jouw opleiding(en) voltooid hebt, help jij mensen afslanken door gepersonaliseerd voedingsadvies te geven en trainingsschema’s voor te stellen. Je gaat aan de slag als zelfstandige afslankingsconsulent, als voedingscoach bij een afslankingsstudio of als medewerker in een fitnesscentrum of natuurwinkel. De vraag naar specialisten op vlak van diëten en afslanken is momenteel groot, dus grijp nu je kans!

In ons fitnesscentrum nemen we regelmatig nieuwe voedingsdeskundigen aan om ons cliënteel te begeleiden. Het is belangrijk dat ze alles weten over voeding en het effect ervan op het lichaam. En ze moeten uiteraard ook goed op de hoogte zijn van de populaire trends binnen diëten. - employerSpeaks

Afslanken

trendsCapitalized

Dé trend van nu is het keto-dieet. Bij een ketogeen dieet is het de bedoeling weinig koolhydraten te eten en in de plaats ervoor te zorgen dat 60 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Dat klinkt misschien vreemd, omdat we vetten gewoonlijk associëren met bijkomen, maar het werkt echt. Het dieet brengt je lichaam in ‘ketose’, omdat je de natuurlijke brandstofbron, koolhydraten, wegneemt. En daardoor verbrand je sneller vet. Voordat je eraan begint moet je je best wel goed informeren!

Afslanken, hundredPercentOfTheTime

Consumenten blijven zoeken naar alternatieven voor vlees. Merken en retailers proberen ervoor te zorgen dat deze alternatieven gemakkelijker voorhanden zijn. In 2020 waren er meer plantaardige opties dan ooit tevoren, vooral als het gaat om eiwitbronnen. Hoewel ze niets nieuws zijn, worden mensen zich steeds bewuster van de herkomst van voedsel en daarom zullen plantaardige eiwitten dit jaar nog meer in de belangstelling komen te staan.

Een tijdje terug besloot ik dat ik iets wou doen met mijn passie voor gezondheid en mensen wou helpen om hun levenskwaliteit te verbeteren. Ik besloot de cursus Afslankingsconsulent te volgen. Enkele maanden geleden ben ik afgestudeerd en ging ik aan de slag als zelfstandige. Ik schrok ervan hoeveel aanvragen ik kreeg van mensen die persoonlijke begeleiding wilden. Zo zat mijn schema meteen al bijna vol. Tegenwoordig moet ik zelfs al mensen doorverwijzen naar collega's. Echt een aanrader! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De cursussen uit het subthema Afslanken zorgen er stuk voor stuk voor dat je alle kennis hebt om zelf gezonder door het leven te gaan en anderen daarbij te begeleiden. Je hebt geen voorkennis nodig, alleen een passie voor gezondheid en de motivatie om er volledig voor te gaan. Denk je dat jij het in je hebt om een goede afslankingsconsulent te worden? Ga de uitdaging aan!

niceToKnowHeader

  • Waar je lichaam vet opslaat, hangt af van je geslacht en je genen. Vrouwen slaan overtollig vet meestal op in de billen, dijen of heupen, terwijl het bij mannen vooral de buikzone is die de extra vetjes te verduren krijgt.
  • Mensen met overgewicht blijken een slechter geheugen te hebben dan mensen zonder. Afslanken is dus niet alleen goed voor je lijn!
  • Wereldwijd zijn er meer dan 1 miljard mensen met overgewicht.
  • Borsten zijn bijna uitsluitend gemaakt van vet. Daarom kan het wel eens zijn dat ze kleiner worden wanneer vrouwen afvallen.