Fotografie & Media/Architectuurfotografie

Architectuurfotografie

Heb je zin om de wereld van fotografie nog meer te verkennen? Wil je stijlvolle beelden leren snappen van frappante en adembenemende landschappen en architectuur? Zoom dan met de opleidingen uit de subcategorie Architectuurfotografie in op specifieke disciplines rond dit thema.

Volg je artistieke kriebels om mooie beelden op een gevoelige plaat vast te leggen. Ben jij klaar om jezelf in the picture te zetten en je scherp oog voor natuurlijke panorama's verder te ontwikkelen?

architectuur op beeld

pracht van gebouwen capteren

voor adembenemende portfolio's

herwaardering van erfgoed

focus op immofotografie

vanuit unieke perspectieven

beste fotografietechnieken

met kwalitatief materiaal

les van ervaren immofotografen

inzicht in bouwstijlen


allCoursesWithinSubtheme Architectuurfotografie

Immofotografie, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Vastgoedfotografie en start meteen als Vastgoedfotograaf.

Architectuurfotografie

Landschapsfotografie

Landschapsfotografie, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor deze opleiding en start meteen als Natuurfotograaf.

availableVia


beSureOfYourFuture

Van thuis uit ontwikkel je jezelf tot een professioneel architectuurfotograaf. Je krijgt een stevige dosis theorie mee en je neemt alle functies van je camera onder de loep. Je slaagt er al gauw in om de belichting perfect te balanceren. Tips over bewerkingstechnieken en light painting tillen je niveau nog een stapje hoger! Je skills stellen je in staat om overal ter wereld de mooiste architectuurbeelden te schieten. Ook met je diploma heb je heel wat mooie carrièrekansen en toekomstmogelijkheden. Je kan starten als zelfstandig architectuurfotograaf of natuurfotograaf. Of je gaat aan de slag als in-house fotograaf bij een reclamebureau, magazine, krant, of op een marketingafdeling. De keuze is aan jou!

Voor ons is de ideale foto die waarin het gebouw tot zijn recht komt, maar waarop je tegelijk kan zien dat het leeft. Dat is een groot verschil met vroeger. Toen waren foto’s eigenlijk altijd steriel, zonder mensen. Het belang van mooie foto’s is voor ons als architecten het afgelopen decennium enorm toegenomen. Denk aan de website, het kunnen tonen van referentieprojecten bij selecties of promotionele activiteiten op beurzen. Ze kunnen allemaal niet zonder. - employerSpeaks

Architectuurfotografie

trendsCapitalized

Tegenwoordig zijn 'twilight zones' erg interessant. De twilights zijn de periodes net na zonsondergang (en andersom natuurlijk, net vóór zonsopkomst) Als de zon achter de horizon is verdwenen, of er net aankomt, vult de lucht zich vaak met prachtige kleuren. Dat is ook prachtig om te gebruiken bij architectuurfotografie.

Architectuurfotografie, hundredPercentOfTheTime

Drones zijn steeds beter en goedkoper. Als professionele fotograaf is het zeker de moeite om je te verdiepen in drones, zodat je prachtige beelden vanuit de lucht kan maken. Zo kan je gebouwen vanuit een originele hoek vastleggen, of prachtige landschappen vanuit een vogelperspectief bekijken.

Ik ben al sinds jongs af aan gefascineerd door de wereld rondom me. Ik wilde alles wat ik zag voor altijd vastleggen. Aangezien ik geen tekentalent ben, was fotografie de ideale optie. Ik had al snel de basics onder de knie, maar wilde me toch nog specialiseren in het fotograferen van de natuur en gebouwen. Daarvoor was deze opleiding ideaal! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Architectuurfotografie biedt je de mogelijkheid om te experimenteren met compositie, alle elementen van belichting, perspectief, framing, balans, symmetrie en lijnenspel komen er in terug. Ongeacht of je nu een amateurfotograaf bent of nog nooit een digitale camera hebt gebruikt, maken deze opleidingen van jou een echte expert!

niceToKnowHeader

  • Lijnen worden vaak gebruikt worden om de kijker door de foto te leiden.
  • Een vooraanzicht geeft weinig indruk van een gebouw. Je suggereert diepte door vanuit een hoek te fotograferen.
  • De belangrijkste zaken bij architectuurfotografie zijn een grote scherptediepte en lage ISO-waarde.
  • In plaats van het gebouw op een ‘normale’ manier te fotograferen, kan je ook kijken of het gebouw ergens in weerspiegelt.