Fotografie & Media/Social media

Social media

Vele bedrijven hebben de voordelen van social media goed begrepen en besteden veel aandacht aan een verhoogde online zichtbaarheid en aangepaste reclame op het internet. Wil jij ook het beste halen uit je online kanalen, of wil je anderen helpen hun verhaal online te vertellen? Grijp dan je kans en ontdek snel de opleidingen in het subthema Social media.

Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je met jouw kennis ook echt in de praktijk aan de slag kan. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles leert wat je nodig hebt om een expert te worden.

meer online bereik

alles over social media

inzicht in online platformen

digitaal sterke opleiding

sociale trends begrijpen

tips over contentcreatie

meer clicks, likes en shares

je niche bepalen

online reputatiemanagement

voor betere merkbekendheid


allCoursesWithinSubtheme Social media

Blogger, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Blogger en word veelzijdig Blogger.

availableVia

Social media

Facebook Professioneel

Facebook Professioneel, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Facebook Professioneel en word Social Media Manager.

availableVia

Social media

Influencer - volgers scoren

Influencer - volgers scoren, cpProfessionWithFuture

Geniet van de flexibiliteit en volg online les!

Instagram Professioneel, cpProfessionWithFuture

Ga voor de basiscursus Instagram Professioneel en start als Social Media Manager.

Social Media Marketing, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Social Media Marketing en word een krak in je vak als Marketeer.


beSureOfYourFuture

Ondertussen weet iedereen dat social media veel meer zijn dan likes, shares en retweets tellen. Elk bedrijf heeft nood aan een duidelijke eigen online identiteit of 'brand identity'. Organisaties hebben tegenwoordig heel wat mogelijkheden om social media in te zetten. De keuze qua kanaal is ook erg uitgebreid: Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube,... Een kanaal of een account opzetten is simpel, maar met af en toe iets te posten, win je zeker niet de hoofdprijs. Veel bedrijven hebben niet de middelen en de tijd om zelf content te creëren voor deze online kanalen, laat staan om een duidelijke online communicatiestrategie op poten te zetten. Daarom doen ze steeds meer beroep op een expert zoals jij, die via diverse online kanalen perfect een verhaal weet te vertellen. Maak snel je keuze tussen de verschillende opleidingen in het subthema Social media.

In de marketingsector is er altijd wel iets te doen. Het is een branche die nooit stilstaat. Daarom is het belangrijk dat je goed mee blijft en alle trends op de voet volgt. Een cursus om je bij te scholen is dan ook nooit verloren moeite. Zo blijf je up-to-date en weet je wat er gaande is. - employerSpeaks

Social media

trendsCapitalized

Sociale media ontwikkelen zich razendsnel. Elk jaar opnieuw zijn er nieuwe trends die de wereld van sociale media domineren. De kunst bestaat er dan ook uit om daar telkens met creatieve concepten en ideeën op in te spelen. TikTok is tegenwoordig enorm hot. Het medium telt maandelijks een miljard gebruikers. Als social media marketeer moet je jezelf voortdurend heruitvinden om mee te surfen in de boeiende wereld van de sociale media.

Social media, hundredPercentOfTheTime

Sociale media evolueert ongeveer even snel als technologie. Tegenwoordig raakt sociale media steeds meer vervlochten in gaming. Chatfuncties worden in games steeds algemener en verschillende games worden via social mediaplatformen gespeeld. Ook augmented reality (AR) wordt steeds meer geïntegreerd op de verschillende platformen. Instagram lanceerde onlangs nog de mogelijkheid om online te winkelen met shop the look-opties waarin je de outfits virtueel kan passen.

Ik heb gekozen voor een job als social media marketeer omdat ik het een beroep met ontzettend veel opportuniteiten vind. Social media zijn naar mijn mening een kans en niet zozeer een verplichting. Helaas zien vele bedrijven dit nog niet zo. Social media bieden je een kans, in die zin dat je veel kan leren over je doelgroep, maar ook over je product/dienst. Zelf ben ik heel gelukkig: het was altijd mijn droom om in een communicatiebureau te werken. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Onze opleidingen rond marketing & sociale media zijn tegenwoordig heel populair. Het is dan ook een enorm leuke én lucratieve sector. Om onze studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op het werkleven zorgen we ervoor dat de cursussen zo up-to-date en praktijkgericht mogelijk zijn. Zo komen ze niets tekort en kunnen ze er na hun opleiding meteen invliegen!

niceToKnowHeader

  • Maar liefst 96% van de totale bevolking zit op een sociaal platform.
  • WhatsApp is in heel wat landen het populairste platform. Anderhalf miljard mensen maken er dagelijks gebruik van.
  • Facebook telt ondertussen meer dan 2 miljard gebruikers.