Randanimatie

Droom jij ervan om animator te worden en wil je aan de slag in de wereld van animeren en entertainen? Ideaal! De vrijetijdseconomie blijft sterk groeien. De vraag naar competente begeleiders stijgt dan ook enorm. Ontdek snel de opleidingen uit dit subthema.

Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

van bakken tot make-up

garantie voor unieke events

boordevol tips & (party)tricks

les van een animatie-expert

animatie voor ieder feest

mee met de feesttrends

een carrière vol creativiteit

fun voor jong en oud

entertainment op maat

voor een kleurrijke carrière


allCoursesWithinSubtheme Randanimatie

Randanimatie

Bakker - Cupcakes

Bakker - Cupcakes, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Cupcakes en word een krak in je vak als Patissier.

availableVia

Randanimatie

Make-up Artist Special Effects

Make-up Artist Special Effects, cpProfessionWithFuture

Onderwijs jezelf in SFX Make-up en ga voor een stabiele job.

availableVia

Randanimatie

Make-Up Bridal

Make-Up Bridal, ga aan de slag en laat iedere bruid stralen

Schrijf je in voor de cursus Make-Up Bridal en start je eigen bedrijf.

availableVia

Randanimatie

Make-Up doorheen de jaren

Make-Up doorheen de jaren, een cosmetische tijdreis

Een cursus volgen is werken aan een nieuwe, mooie toekomst.

availableVia

Randanimatie

Special Effects uitbreiding

Special Effects uitbreiding, van mens naar bloederige zombie

Leerzame en praktijkgerichte lessen van onze professionele, bevlogen docent?

availableVia


beSureOfYourFuture

De vrijetijdseconomie blijft enorm groeien. De vraag naar uiteenlopende animatoren blijft dan ook zeer groot. Als animator in randanimatie zorg je voor een fleurige inbreng tussen mensen. Je gaat specifiek en effectiever aan de slag met verschillende groepen. Je biedt een uitdagend klimaat dat uitnodigt tot verkennen en het verleggen van grenzen. In de sector kan je aan de slag als zelfstandige op verschillende evenementen, binnen een hotel, binnen jeugdwerk, op speelpleinen, thema-party's... De mogelijkheden zijn eindeloos!

Het leuke aan een job in deze sector is dat het om veel meer gaat dan enkel 'animeren'. Je levert een positieve bijdrage aan de maatschappij. Je zet jezelf in voor anderen. Bovendien breid je ook écht je horizon uit. Doordat je in contact komt met zoveel verschillende soorten mensen, leer je verschillende culturen en mentaliteiten kennen. Vaak kom je daarbij terecht in verschillende internationale projecten. Je doet ervaringen en skills op voor het leven. - employerSpeaks

Randanimatie

trendsCapitalized

We merken dat de vraag naar opleidingen binnen randanimatie steeds groter wordt. Steeds meer evenementen stemmen af op gekwalificeerde animatoren voor diverse doeleinden om aan de vraag van hun klanten te voldoen. Tegenwoordig is er op elk event iemand die zorgt voor een fleurige inbreng en die het evenement of de gelegenheid uniek maakt. De laatste tijd kiezen heel wat mensen bewust voor een opleiding binnen animatie om zichzelf meer te gaan ontwikkelen en hun horizon te gaan verbreden.

Randanimatie, hundredPercentOfTheTime

De vrijetijdsecononomie blijft enorm groeien. De vraag naar competente begeleiders neemt de laatste tijd dan ook sterk toe. Ook de overheid wil steeds meer middelen gaan inzetten om die groei te stimuleren en zo de mobiliteit en de werkmogelijkheid van animators te bevorderen. Een opleiding als animator is bovendien heel waardevol voor je persoonlijke ontwikkeling. Tegenwoordig vindt er een verschuiving plaats naar animatie binnen woon-en zorgcentra. De sector heeft steeds meer nood aan een aantrekkelijk activiteitenaanbod met zowel aandacht voor het groepsgebeuren als belangstelling voor individuele interesses en dit voor bewoners met een uiteenlopende zorgtegraad en -profielen.

Om te beginnen, is animator zijn simpelweg kei plezant omdat je een hele dag aan het spelen en animeren bent. Je gaat om met kinderen, tieners en hun ouders. Ikzelf ben make-up artist dus ik heb op verschillende gelegenheden al gewerkt.  Je betekent écht iets voor de kinderen, hun ouders en zelfs voor de maatschappij. Je maakt mensen blij en dat is het leukste gevoel dat je kan hebben. Het staat bovendien ook erg goed op je cv. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We merken dat de vraag naar een opleiding als animator heel hard stijgt. We hebben al ontzettend veel studenten van diverse leeftijden ingeschreven die allemaal iets in de sector willen gaan betekenen. Je zet jezelf in voor anderen, ongeacht hun sociale, financiële en persoonlijke achtergrond. Je leert ook omgaan met conflicten, een groep motiveren, een planning opstellen of flexibel omspringen met onvoorziene omstandigheden… Het zijn stuk voor stuk waardevolle skills waar je gedurende je loopbaan heel veel mee bent! Ideaal dus om in bijberoep of als zelfstandige uit te oefenen.

niceToKnowHeader

  • Als animator groei je zelf enorm. Je gaat enorm veel nieuwe uitdagingen aan, draagt verantwoordelijkheid en doet constant nieuwe ervaringen op. 
  • Je leert omgaan met alle soorten mensen en je doet ook heel wat 'social skills' op. Dat staat erg goed op je cv! 
  • Je creativiteit wordt eindeloos gestimuleerd. Door te improviseren en te vertrouwen op je eigen kunnen, leer je heel snel en flexibel in te spelen op complexe situaties.
  • Je verlegt je eigen grenzen. Als animator kom je soms in internationale projecten en leg je contacten met externe partners. Zo doe je ook ervaring op in het buitenland.