Evenementen & Organisatie/Eventorganisatie

Eventorganisatie

Droom je ervan om bijvoorbeeld een festival te organiseren? Of ben je liever de drijvende kracht achter een bedrijfsfeest of een modeshow? De evenementenwereld zit op je te wachten. Met een opleiding uit het subthema Eventorganisatie spreek je je organisatieskills aan om een feest, congres, bijeenkomst of grootschalig evenement in perfecte banen te leiden.

Je leert zelf alles over events. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

van bedrijfsfeest tot modeshow

begeleiding van eventexperts

alles over de eventsector

mee met de eventtrends

boordevol tips & (party)tricks

events in goede banen leiden

knallende carrière verzekerd

van trouwerij tot festival

events van a-z

alles over events


allCoursesWithinSubtheme Eventorganisatie

Eventmanager, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Eventmanager en word een krak in je vak als Eventmanager.

Florist, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Bloemschikken en word een krak in je vak als florist.

availableVia

Eventorganisatie

Huwelijksfotografie

Huwelijksfotografie, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Huwelijksfotografie en word veelzijdig Huwelijksfotograaf.

availableVia

Eventorganisatie

Make-Up Bridal

Make-Up Bridal, ga aan de slag en laat iedere bruid stralen

Schrijf je in voor de cursus Make-Up Bridal en start je eigen bedrijf.

availableVia

Weddingplanner, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Weddingplanner en word een krak in je vak als weddingplanner.


beSureOfYourFuture

Heel wat bedrijven breiden tegenwoordig hun communicatiemix uit en zetten volop in op events. Ze beseffen ook dat een goede organisatie noodzakelijk is voor zowel communicatie als hun imago. Als expert in evenementen ben je in staat om een professioneel evenement op poten te zetten van A tot Z. Je begint met een creatief idee en je laat je creativiteit verder openbloeien. Als echte eventplanner ben je mee met de allernieuwste trends en zorg je voor een fantastische uitvoering en een slimme marketingaanpak! Elk bedrijf is met jouw skills dus een heel eind vooruit. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgevers dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten in de wereld van events.

Afgelopen twee à drie jaar hebben we gemerkt dat meer en meer op beleving wordt ingezet tijdens een event. Waarom zou een klant van punt A naar punt B, jouw event, gaan? Dat is een vraag die veel organisatoren zich moeten stellen. Dat maakt werken in deze sector zo uitdagend en boeiend. Het houdt je bezig! - employerSpeaks

Eventorganisatie

trendsCapitalized

Elk jaar merken we heel wat originele trends op in de wereld van de evenementen. Sommige trends zetten zich voort, andere zijn dan weer helemaal nieuw. Events worden door bedrijven en organisaties steeds vaker strategisch ingezet als een volwaardig deel van hun marketing- en communicatiemix. Bedrijven denken beter na over de boodschap die ze willen uitsturen. Bedrijven willen echt in contact komen met hun doelgroep en dat op een manier die bij hun merk past om zo hun doelstellingen vanuit marketing, sales en communicatie te verbeteren. Ontdek zelf alle trends tijdens een opleiding uit het subthema Eventorganisatie.

Eventorganisatie, hundredPercentOfTheTime

De eventindustrie is enorm innovatief. Heel wat mensen willen tegenwoordig verwonderd en verrast worden. Ze willen een WOW-moment. Als eventplanner mag je werken met de laatste, spannende eventtechnologie. VR, of virtual reality, is sinds enkele jaren serieus in opmars. Wanneer een persoon een VR-headset opzet, krijgt hij of zij beelden in 360 graden te zien. Zo kan je een event van op elke locatie intens beleven.

Ik vergeet nooit mijn eerste ‘event-kick’, als kersvers commercieel directeur. De event-microbe heeft mij nooit meer losgelaten. Werken in de eventsector is geen job, het is een passie. Ik geniet van zoveel afwisseling en ik leer zoveel geweldige mensen kennen. Stuk voor stuk zijn het gepassioneerde en getalenteerde mensen.  - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De vraag voor een opleiding tot eventmanager blijft enorm groot. Events zullen ook in de toekomst een essentieel instrument blijven in de communicatie tussen bedrijven en hun klanten. Binnen onze opleidingen draait alles rond originaliteit en creativiteit. We hebben al enorm veel studenten ingeschreven met ontzettend veel goesting en passie. Dit maakt hun profiel ook zo uniek op de arbeidsmarkt.

niceToKnowHeader

  • In de wereld van evenementen heb je enorm veel variatie: Op één dag kun je gerust bezig zijn geweest met het checken van de locatie, het bijwonen van een demonstratie van een nieuwe techtool én gebrainstormd hebben over een nieuwe evenement. Variëteit is wat het leven boeiend maakt en eventplanning doet dat zeker!
  • Eventplanning kan ervoor zorgen dat je de hele wereld rondreist. Een evenement in je eigen stad of een evenement in een ander land, je komt steeds weer op spannende en interessante locaties en bestemmingen.
  • Zij die zich creatief kunnen uitdrukken, hebben een prettiger en vaak meer gebalanceerd leven.
  • Eventplanning biedt enorm veel flexibiliteit: je kunt je werk eigenlijk altijd en overal verrichten.