Economie & Financiën/Secundair onderwijs

Secundair onderwijs

Ben jij een middelbare scholier? Of wil je je basiskennis over economie en financiën graag bijschaven? Dan zit je aan het juiste adres. Onze ervaren docenten doen je met veel plezier kennismaken met de financiële wereld.

volg les in jouw buurt

krijg les van echte experts

combineer theorie en praktijk

behaal je waardevolle diploma

oefen in de les

ontdek het online lesplatform

een praktijkgerichte cursus

een echte expert in onderwijs

studeer op jouw tempo

krijg les op maat


allCoursesWithinSubtheme Secundair onderwijs

Boekhouden Basis, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Basis Boekhouden en word een krak in je vak als Boekhouder.

Economie Secundair Onderwijs

Economie Basis

Economie Basis, cpProfessionWithFuture

Ga voor de cursus Economie Basis en doe op een snelle manier basiskennis op.

availableVia

Economie Secundair Onderwijs

Maak je eigen Businessplan

Maak je eigen Businessplan, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Businessplan en word veelzijdig Ondernemer.

Economie Secundair Onderwijs

Statistiek

Statistiek, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Statistiek en word veelzijdig Data Analist.

availableVia

Economie Secundair Onderwijs

Verzekeringen Basis

Verzekeringen Basis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Verzekeringen en word veelzijdig Verzekeringsadviseur.

availableVia

Economie Secundair Onderwijs

Wiskunde Basis

Wiskunde Basis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Wiskunde Basis en word veelzijdig wiskundige.

availableVia


beSureOfYourFuture

Een middelbaar diploma en een rugzak vol kennis economie staan enorm sterk op je cv. Werkgevers zijn fan van jonge mensen die van aanpakken weten en begrijpen hoe de wereld werkt. De economische kennis die je tijdens je opleiding opdoet, is niet alleen handig voor de rest van je leven, het geeft je cv ook nog eens de nodige boost. Voor je het weet, land jij je eerste job! Met een diploma van onze school toon je dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

Een paar jaar geleden hebben we besloten om een extra administratieve kracht in dienst te nemen. Iemand die zich in afstandsonderwijs in economie had gespecialiseerd. En ik kan uit ervaring zeggen dat afstandsonderwijs echt parels van mensen aflevert. We hebben er nu een sterke werkkracht bij met een stevige basis, op wie we als bedrijf kunnen bouwen. - employerSpeaks

Economie Secundair Onderwijs

trendsCapitalized

Steeds meer werkgevers en scholen beseffen dat economische kennis noodzakelijk is om te slagen. Financiële zekerheid zorgt voor vrijheid. En ze willen dat iedereen die vrijheid heeft. Ook benieuwd hoe je financieel op je eigen benen komt te staan? Dan is een van deze opleidingen vast en zeker voor jou. Een diploma als expert in economie brengt daarnaast ook heel wat werkzekerheid. Bedrijven van over de hele wereld zijn naar je op zoek. Je toont dat je van aanpakken weet en dat je de waarde van geld echt begrijpt. Ben jij klaar om een onmisbare schakel te worden in het bedrijfsleven? Dan is een job met economische kennis op jouw lijf geschreven.

Secundair onderwijs, hundredPercentOfTheTime

Computerprogramma’s hebben het leven van economen al veel makkelijker gemaakt. Maar de wereld is ook groter geworden, waardoor economen toch nog steeds heel wat werkzekerheid hebben. Van achter hun computer maken ze analyses en rapporten waar bedrijven op rekenen. Computerprogramma’s, mobiele applicaties en je goed gezond verstand zijn in je nieuwe job je beste vriend. Je bent automatisch mee met de nieuwste trends en probeert die dan ook te voorspellen.

School is niet altijd even makkelijk voor mij. Soms gaan de leerkrachten gewoon te snel of leggen ze het niet genoeg uit. Daarom ben ik in afstandsonderwijs economie gaan volgen. Ik wou er echt door zijn op mijn examen. Nu ben ik met onderscheiding geslaagd. Ik ben zo dankbaar voor de begeleiding van jullie experts en leerkrachten! Nu kan ik eindelijk aan mijn leven beginnen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Van scholieren tot ondernemers, tot de man en vrouw in de straat, economische kennis is een meerwaarde voor iedereen. We merken dat een diploma bij ons zich dan ook makkelijk vertaalt in een secundair diploma. We durven zelfs zeggen dat je nog meer leert dan in je lessen economie, maar dat we alles wel rustiger uitleggen. Deze opleiding behoort ook tot de basis voor mensen die een eigen zaak willen starten. Het geeft hen de kennis om veilig en succesvol te starten en groeien. Een dikke aanrader dus.

niceToKnowHeader

  • Er zijn wereldwijd ongeveer 180 verschillende soorten valuta.
  • Eén miljoen euromunten weegt ongeveer 7500 kilogram. Beter biljetten vragen dus.
  • Volgens Europol worden er jaarlijks zo’n 50.000 valse eurobiljetten gevonden. Dat lijkt misschien veel, maar op een totaal van bijna 14 miljard biljetten valt dat goed mee.
  • Slechts 8% van het geld wereldwijd bestaat nog uit effectieve munten en biljetten.